‘Crossover Fiat Panda-SUV in de maak’ [Panda XL]

Auteur: , 17 Reacties

Wat doe je als je meer volume wilt draaien, maar je hebt geen geld om nieuwe modellen te ontwikkelen?* Dan blaas je een bestaand model op naar MPV- of SUV-achtige proporties. Na de 500L en de aankomende 500X schijnt Fiat het truukje te gaan herhalen met de Panda.

Denk aan een Panda 4x4 waar de fietspomp op wordt gezet

Fiat zal naar verluidt met een ‘Panda XL’ komen, dat qua formaat ergens tussen de 4×4 en de Monstertruck in komt te zitten.

De basis wordt echter niet gevormd door het Panda-platform (net zoals de 500L ook niet op een 500-platform staat), maar door de fundamenten van een nieuwe kleine Jeep, geplaatst onder de Cherokee, die in 2014 op de markt moet komen, en in Melfi, Italië, van de band moet rollen. De gewone Panda wordt in Pomigliano geproduceerd.

Dat laatste was reeds bekend, en hiermee gaat een investering van ruim 1 miljard euro gepaard, maar dat er kennelijk nóg een productielijn wordt toegevoegd, dat is nieuws. Of zou deze Panda XL gewoon een ordinaire rebadge worden, net zoals dat met Chrysler-Lancia gebeurt? De tijd zal het leren.

*Of je haalt met weinig extra kosten graag het uiterste uit je modellenlijn, dat kan ook. Toch, Audi?17 reacties

Multipla revisited… :'(
Moet dat nou?
Ben benieuwd
Dat gaat niks worden
@W115:

als je niet buiten de NL landsgrenzen kan denken klopt dat idd ..
Waar blijft die ouwde panda tog :(
Oude *uhm*
Het zal ook goed verkopen zeker?
Erh, volgens mij is de 500L echt een volledig nieuw model. Alleen de naam refereert aan de kleine fiat 500, maar verder hebben die twee auto’s echt geen hol met elkaar te maken
Nice dat je nog even specifiek naar Audi refereert zodat de fanboys en haters ook gaan reageren.
Voor het gemak vergeten we veel andere fabrikanten maat even… Renault bijvoorbeeld, met de Scenic. Die waren per slot van rekenig maar 15 jaar eerder op het idee gekomen.
Ik zag em in duitse autobild. nou erg mooi hoor Een mooie orginele SUV zo lijkt te worden. zeker de voorzijde!
-edit: nutteloze bijdrage-
Vooral doen!

Ieder merk wil kosten besparen en toch elke niche vullen. Fiat mag dus vooral niet achter blijven. De renders op Autobild zien er in ieder geval al goed uit…
Zal wel gewoon een aangepaste 500L worden.

Heeft niets meer met een Panda van doen, simpel, licht en functioneel was het motto.

zelfs de panda 3 is al een zwaar auto-tje voor zijn formaat, zo’n XL zal alleen nog maar zwaarder worden.
Hmm… Na de B-segment crossover nu een A-segment crossover? Bah. Model onder Cherokee? Is dat soms een Compass/Patriot opvolger? Heb toch liever een modernere Wagoneer met nephout in de zijpanelen als soort van Ford Flex-killer.
altijd een fan geweest van de Panda Climbing (4×4) ..
zal in Zuid-Amerika best wel een succes worden ..

een goedkopere Jeep dus ..
@lincoln: Met dat verschil dat de Panda 4×4 een gewone Panda was die niet stopte waar de weg dat wel deed. De Panda XL wordt een leuk uitziend ‘SUV’eetje dat hoofdzakelijk voor de looks zal gekocht worden, en dus waarschijnlijk met 2WD…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).