Dacia Logan MCV is een Roemeense budgetcontainer

Auteur: , 24 Reacties

Het is crisis, dus waarom zou je te veel aan een stationwagen uitgeven? Dacia hoopt dat flink wat Europeanen zo zullen redeneren, want dan raken ze lekker veel nieuwe Logan MCV's kwijt.

De nieuwe C-segmenter is 4,49 m lang, heeft een bagageruimte van 573 liter, en als het moet vervoert deze Roemeense pakezel voorwerpen met een lengte van 2,7 meter. Bent u wat minder van het goederenvervoer, maar wel van het hoogfrequente heteroseksuele geslachtsverkeer en kunt u geen SUV/MPV betalen, dan is deze vrij ruime wagen eveneens een goede keuze.

Onder de kap bevindt zich sowieso een spaardieseltje dat 3,8 l/100 km verbruikt, over verdere motoriseringen hoort u later, maar wij verwachten dat de 0.9 TCe ook wel een plekje krijgt in de grevo-transporteur.

Sinds de introductie in 2006 heeft Dacia inmiddels bijna 340.000 Logan MCV’s op de markt gebracht in zo’n veertig landen. met deze nieuwe, saai grijsbruine, break-variant van de Logan (2) moet de teller fors verder oplopen.

Prijzen volgen, vanaf het tweede kwartaal van 2013 is de Logan MCV te bestellen. Een rij-impressie staat rond Sint-Juttemis gepland.24 reacties

Ooooh ! VET ! Dat lijnenspel, die specs ! Diiiik ! XD
Niet de mooiste, maar zeker ook niet lelijk als je het vergelijkt met het oude model…
Depression now has a face!
-=edit: check!=-
Maar wel ruimer en mooier dan een Fabia Kombi. Skoda moet als de wiedeweerga een Rapid Kombi gaan maken.
Mooier dan de vorige frikandel. Zo’n auto waar iedereen je om uitlacht, totdat er een groot meubelstuk van de ikea moet komen en ze vragen of ze hem mogen lenen.
Homostellen, alleenstaanden en stiefouders mogen sinds 2000 kinderen adopteren. Dus ook die krijgen die container wel vol geïmporteerd.
Spuit dat zwarte kunststof paneeltje boven de achterlichten rood en iedereen, die achter je rijdt denkt dat je een Volvo rijdt ;-)
@pjotr: Spuit bij een Volvo dat bovenste achterlichtgedeelte zwart en iedereen die achter je rijdt denkt dat je een Dacia rijdt :-(
@pjotr: Ssst, das voor na de facelift…
Ik zal hem niet kopen. Maar een prima goedkope gezinsauto. De binnenkant oogt zoals Skoda ooit goedkoop de markt weer bestormde eind jaren 90. Alleen die hebben zich zelf zo ondertussen de markt weer uit geprijsd.
Prima wagen denk ik, stukken beter dan het oude model!
Helaas niet met automaat verkrijgbaar, anders had ik er misschien al een. Een auto is voor mijn een praktisch ding, meer niet.
@dafmaf:
Groen7.nl
Weet niet precies waarom, maar heb enorme zwak voor Dacia’s. Prima daily driver om zo de klassieker te ontlasten.
Dit zijn gewoon goede, grote auto’s voor weinig geld. Voor mensen die het niet nodig hebben om hun ego op te poetsen met een auto.
Container, het enige juiste woord voor dit soort gevallen.
Dit ding gaat een verkoopsucces worden. Het ziet er gewoon goed uit en als ze de prijs acceptabel houden (<15.000) dan hebben ze een echte winnaar te pakken. Hulde!
Lijkt wel een Dodge Journey station.
Hoe komt de schrijver van dit stukje erbij om deze schitterende Dacia uit te schelden voor container? Dit is gewoon een prachtige wagen en echt waar voor je geld. Een Golf Estate ziet er nog eerder uit als een veels te duur betaalde container.
‘budgetcontainer’ hahaha!
Ik kocht eind 2006 één van de eerste Logan Mcv’s 1.5 D (Laureat) Haalde hiervoor precies 10000€ van de rekening. (overname ford mondeo van 13 jaartjes inbegrepen) Zeven jaar later zonder veel onderhoudskosten en 180000 km op de teller zou ik opnieuw voor deze vernieuwde container gaan. Het nieuwe model is iets gestroomlijnder dus ok ik teken bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).