DAMD maakt Aston Martin-look-a-like, maar wat was het?

Auteur: , 34 Reacties

Raad het goede antwoord en claim uw koelkast na de breek.

Wie een beetje een koplampfetisj heeft, had ongetwijfeld al de Toyota GT86 herkend in bovenstaand plaatje. Hoewel de uiterlijke wijzigingen aan Toyota’s reasonably priced coupé beperkt blijven tot een setje nieuwe bumpers, wielen en een spoilertje, is de impact behoorlijk groot.

Het wat anonieme frontje van de GT86 is veranderd in een agressief aangezicht met behoorlijk wat Aston Martin-trekjes. Dat lijkt geen toeval, aangezien DAMD deze creatie ’86 Vantage’ gedoopt heeft. Right… Aan de achterzijde weinig Brits DNA, wel wat extra plastic opsmuk. Ziet de auto er driekwart van voren er weliswaar niet bijster origineel, maar best geslaagd uit, de achterzijde strookt niet echt meer met de rest van het ontwerp.

Voor het setje bumpers, de 86 Vantage-badge en vier nieuwe wielen ben je in Japan omgerekend zo’n 3650 euro kwijt, maar daarvoor moet je ze waarschijnlijk nog wel even in de juiste kleur spuiten. Voor het cique lederen interieur moet eveneens worden bijbetaald. Als basis adviseren we de extra kale GT86 die Toyota in Japan speciaal voor tuningliefhebbers levert.34 reacties

Echt waar jongens? De vraag: welke auto is dit?
Dat is wel heel makkelijk, hetzelfde als een 6-jarige vragen of het een LEGO- of Duplo blokje is.

OT: Ziet er wel goed uit, niet te ordinair. Ik wil hem best in mijn garage hebben.
I like it!!!
Ik vind hem gruwelijk vet
Als ik een GT koop dan zet ik dit erop. Prachtig.
Erg mooi !! Nu nog dik vermogen er in en klaar.
GT86!
@philipf: http://www.odijmond.nl/publish/pages/209/koelkast1.jpg
@dizono: goeie gozer!
@dizono: krijg je ook alles dat erin zit?
@redneckdarian: Nee, ik hou zelf ook erg van tonic en taart
@dizono: Lastig… Bedoel je nou: je gaat door voor de koelkast. Of, een open deur intrappen?
Als je de logo’s er niet op plakt en ook niet claimt een Aston Martin te rijden, dan vind ik dit gewoon een heel goed geslaagde bodykit. De achterbumper zou beter kunnen, maar de rest vind ik gewoon erg mooi.
Ik vind het wel geslaagd eigenlijk. De achterbumper is een beetje op het randje, maar verder echt top! Ook het interieur is echt een flinke verbetering.
Ik dacht meteen: GT86, maar dat is te makkelijk, het zal dus wel weer de scuri, sceron, scoera, je weet wel die andere versie zijn. Niet dus.
@robert110: Hij heeft de fake vents van de Subaru BRZ boven de voorwielen… Maar het stuur van een GT86. Ik gok dus op de Subaru.
@caferacer: oh nee, laat maar. :)
Erg gaaf! Wel even de 86Vantage badge eraf doen.
Vind die RC-versie anders ook erg gaaf! :-)
Nou, kom maar op met die koelkast! Die kan ik wel gebruiken. Qua Toyota heb ik liever het origineel, eerlijk gezegd.
Best dik
Autoblog onderschat de kennis van de reaguurders? Alsof niemand ziet dat dit een GT86 was? :’) Voorkant is wel dik en zijkant ook prima, maar die achterkant? Bah bah.
@stfu: Idd, denk dat bijna iedereen het meteen zag :p.
Achterbumper vind ik ook niet bijzonder, had wel beschaafder gekund. Maar als je kijkt hoe hij er standaard uit ziet kan ik niet zeggen dat dit lelijker is ofzo.
@gerjanm @stfu: voor jullie hier een moeilijkere dan: http://www.autojunk.nl/2015/08/wat-hebben-we-hier

Ik kom er niet uit…
Kijk, dit is tunen. De gt86 was van zichzelf al een hele leuke auto, nu met een luxe interieur en een iets chiquer uiterlijk is ie wel heel begeerlijk! Maar ik kan hem nou niet echt een AM look a like noemen. Gewoon toyota badge’s erop laten.
De achterbumper had wat beschaafder gemogen en er Vantage opplakken vind ik ook wel erg wannabe, maar dat interieur en die voorkant zijn gewoon heel goed gelukt.
Heel gaaf !
Ford knijpt in z’n handjes met zoveel liefhebbers hier… Je kunt een Fiesta krijgen hoor met die neus…. Vind het eigenlijk helemaal niet zo prachtig…
Computer says noooh
DAMD = Dikke Aston Martin Duplicaat
Kleur vind ik niet zo
Voorkant, best geslaagd. Interieur, prima. Achterkant, fugly.
Ford kan het beter met de nieuwe Mondeo!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).