Ricciardo hangt claim van 10.000.000 boven het hoofd

Auteur: , 25 Reacties

Een honingdas maak je niet zo snel bang.

Daniel Ricciardo

Formule 1 is om meerdere reden boeiend. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om de actie op de baan. Die moet episch zijn. Helaas weten we niet altijd zeker wanneer een race wel of niet spannend gaat zijn.

Wat we wel zeker weten is dat de Formule 1 altijd boeiende intriges kent. Roddel en achterklap is standaard aanwezig op de paddock. Daar ben je eigenlijk wel van verzekerd. Het onderwerp van vandaag? Daniel Ricciardo.

De voormalig teamgenoot van Sebastian Vettel en Jean Eric Vergne wordt namelijk op het matje geroepen door zijn (eveneens) voormalig adviseur. Volgens de desbetreffende adviseur staat er namelijk nog een bonnetje open van zo’n slordige 10 miljoen pond. Het Britse Motorsport is aan diverse documenten gekomen waarbij Glenn Beavis (de adviseur) nog diverse sommen geld ontvangt van Ricciardo vanwege de deal met Renault.

Volgens Beavis moet Ricciardo 20% commissie betalen. Commissie van dingen als salaris van Renault, maar ook de auto van de zaak, de superlicentie en het ontvangen van fysiotherapie. Er is gevraagd naar de reactie van Daniel Ricciardo. De Australiër liet weten dat er absoluut geen grond is voor Beavis om een dergelijke claim te doen. Ook ziet The Honeybadger zijn voormalig adviseur graag in de rechtszaal om daar alle claims te verwerpen.25 reacties

Waar veel geld omgaat, kom je altijd profiteurs tegen 😢
@pignon: en jij weet wie de profiteur is?
@reactief: precies. Contracten worden gesloten op momenten dat er niets verdiend wordt en dit soort adviseurs nodig gevonden worden. En als dat zo is, handtekening gezet, dan is het afrekenen. Of aan de rechter overlaten wat redelijk is.
@reactief: agree
Aan de rechter om te beslissen wie de butthead is?
Die Glenn Beavis is echt een engerd, ’t is net Smeagol.

https://images.app.goo.gl/rV9UPhWSLWjxK2MSA

Ricciardo… my precious…
@moveyourmind: gelukkig is uiterlijk geen noodzakelijke competentie.
@moveyourmind: ah, die guy uit de docu van afgelopen jaar dus.
Wat een Butt-head die Beavis..
Show me the moneyyyyyy!
Als dit echt is, dan is het wel een beetje dom…..
Misschien moet Danny gewoon even bij Beavis doen wat hij laatst bij Sainz deed tijdens het interview. Klein tikkie op het zakkie
Die Beacis zag je ook in de Netflix docu. Hij was die gast die er steeds op zat te hameren dat Ricciardo weg moest bij Red Bull omdat ze daar toch alleen maar oog zouden hebben voor die jongeman in die andere auto.

Nu snap ik waarom. 🤑
@bernoulli: nu pas?
@rolov: ik dacht voor de sportieve uitdaging. 🤡
Dit gaat een leuke side storyline opleveren voor de Netflix serie. Inclusief dramatische achtergrondmuziek.
Als die Beavis nou toevallig dezelfde advocaat heeft genomen als Guido van der Garde destijds tegenover Sauber had staan, dan mag Ricciardo nog wel ff billen knijpen, denk ik.
Zou er in de moderne F1 een case zijn geweest waarin het te eisen bedrag rond de € 12.000,- lag? Om wiens ego gaat het met zulke misselijkmakende hoge bedragen? Krijgt de persoon die de race-overals wast toevallig ook nog achterstallige commissie/salaris?
@iphonistvongates:
20% lijkt me ook wat hoge kant bij zulke deals. En dan ook nog die drie tientjes fysio commissie eisen.
@harrie: beavis, die vanaf 2012 voor DR werkte, kreeg ook een vaste vergoeding van 225.000 pond per jaar (in 2018 verlaagd naar €200.000). Dat lijkt veel maar ga maar eens na wat het kost om een heel jaar de hele wereld over te vliegen en op afroep beschikbaar te zijn (die kosten moeten daar ook van betaald worden). Met die 20% zou hij wel de jackpot hebben binnengehaald met het Renault contract. Kan me wel voorstellen dat ie daar iets van terug wil zien 😄
@harrie: Voor iemand die de complete deal voor je verzorgt, vind ik 20 procent nog niet eens zo gek. Bij een fantastische zaakwaarnemer zou je je alleen maar bezig hoeven houden met racen. Een goede waarnemer zorgt er wellicht voor dat de deal zoveel beter is, dat de coureur hier onder aan de streep nog meer aan over houdt.
@kareljansen: En dan vergeet ik het binnenhalen van extra deals, denk aan de jumbo reclames. Zonder een zaakwaarnemer zou die hele deal er waarschijnlijk niet komen,of al het geregel gaat ten koste van je prestaties.
@iphonistvongates: gewoon hoog inzetten zodat je nog met iets naar huis gaat als het een compromis wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).