Dartz geeft China een kluis op wielen

Auteur: , 11 Reacties

Het was al even stil rond de Letse SUV-goden van Dartz. Maar ze hebben weer iets hoekig en aandachttrekkend bedacht. Speciaal voor een gebied waar men nog wel dit soort auto's durft aan te schaffen.

Na de Black Dragon en de Black Snake heeft Darzt een nieuwe versie van de Prombron klaargestoomd voor China; de White Horse. Deze extremiteit op wielen – helaas zonder walvispenisleder – is speciaal voor lieden die een aantrekkingskracht hebben op kogels. Hij wordt namelijk van onder tot boven bepantserd.

Dartz geeft nog geen info vrij over de motorisering of de aanschafprijs, behalve dat hij “enkele miljoenen” kost. De SUV-bouwer zegt dat er twaalf worden gemaakt voor China. Helemaal aangepast op de rijkencultuur aldaar, dus hyperluxueus en met veel bladgoud aan de binnen en buitenkant.

Het witte model op de foto’s is volgens Dartz CEO Leo Yankelovich nog maar een basismodel, het model dat naar China gaat wordt een stuk ruiger.11 reacties

Deze auto’s slaan nergens op,zijn duur om het duur zijn,om de meeste clientèle hangt een zweem van criminaliteit en corruptie,gebruik maken van materiaal van bedreigde diersoorten kunnen echt niet meer,hij verbruikt en rijdt vast als een mammoettanker en eigenlijk rij je er compleet mee voor lul.

Dus, ja ik wil er dus wel eentje.
Wanneer komen de Afghanistan en Irak editie…?
Wel triest als deze gepanserde wagen altijd voor je nodig is.
Kun je dan niet beter meteen een tank kopen? Ben je waarschijnlijk ook nog wendbaarder.
Sinds wanneer lijkt een S-klasse het formaat te hebben van een C?
Lamborghini LM002, iemand?
Mooi zo een s klasse als politievoertuig. Of mogen in Rusland de rijken tegen betaling met een zwaailicht rondrijden?
@MilleMiglia: in Nederland rijden ook 7-series en s-klasses met blauwe lampen op het dak. In er rond Dan Haag.
@JeffreyRBB: ik heb wel eens een e60 gezien, maar nooit een 7 serie
@MilleMiglia: met blauw licht mag je daar meer dan een ander.. Corruptie, zorgt ervoor dat wanneer je je maatje betaald ook een lampje krijgt
“Mij kan niks overkomen in deze gepantserde bak”. En de kogels vliegen door het openstaande dakluik naar binnen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).