De 8 fraaiste auto’s op LEGO’s kickstarter

Auteur: , 31 Reacties

Toys voor boys!

Volkswagen golf van Lego

Met enige regelmaat komt Lego met een bouwdoos die ook bij de volwassen autoliefhebber het water in de mond laat stromen. Denk aan de Ferrari F40, Porsche 911 GT3 RS of Volkswagen Transporter T1 Camper. Meestal worden dergelijke bouwpakketten door LEGO zelf ontwikkeld, maar soms zijn het fanatieke fans die de eerste steen leggen.

Lego heeft namelijk haar eigen variant op kickstarter, LEGO Ideas geheten. Daar kunnen gebruikers hun creatie aanmelden en vervolgens bepaalt het publiek wat ze er van vinden. Zijn er minimaal 10.000 fans binnen de gestelde tijd, dan neemt LEGO het project in overweging en komt het in sommige gevallen zelfs tot productie. Onder andere de Caterham Seven die LEGO laatst uitbracht is op die manier tot stand gekomen.

Dat je met LEGO fraaie dingen kon bouwen wist je natuurlijk al, maar dit lijstje is daarvan wel een goed voorbeeld. We struinden LEGO Ideas af naar de beste plastic replica’s van klassiekers of begerenswaardige eigentijdse auto’s en kwamen tot de volgende acht toppers.

Land Rover Series III 88
Lego Land Rover

Ford GT
Lego Ford GT

Jaguar E-Type
Lego E-Type

Porsche 911 GT3 RS 4.0
Lego Porsche 911

Volkswagen Golf GTI
Golf GTI LEgo

Fiat 500
Fiat 500 Lego

Ford F-150
Ford F-150

Volkswagen Karmann-Ghia
Lego Karmann-Ghia31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wow die e-type moeten ze meteen in productie nemen! Wat mooi gemaakt!
@michiel1: daar is toch helemaal geen doelgroep voor
@wildewesten: denk dat er meer animo voor is dan een Caterham
@michiel1: Dat vind ik nu net de minste. Ik vind dat de kunst er nu net in bestaat om een auto in LEGO na te maken met zoveel mogelijk originele LEGO blokjes. Volgens mij zijn 90% van de LEGO blokjes in het koetswerk van die E-Type niet in een andere LEGO bouwdoos terug te vinden. Zo kan ik ook auto’s in LEGO gaan namaken, dan ontwerp ik gewoon 1 grote LEGO blok in de vorm van een auto. De rest zijn mooie voorbeelden van hoe het volgens mij wel moet, en dan vind ik dat ze die VW Golf en die Porsche 911 in productie moeten nemen.
@boris9397: Dit is Lego Ideas niet een al bestaande set. Zou de maker volgens jou dan zelf blokjes hebben gemaakt? Met een 3d printer zou dat natuurlijk wel kunnen.
@hehe: Waar lees jij in mijn bovenstaande tekst dat ik het over een al bestaande set heb!? Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat deze ontworpen zijn in een computerprogramma, maar in dat programma kan je ook zelf je blokjes ontwerpen…
@boris9397: oke. Wist ik niet. Heel tof dat je je eigen blokjes kunt laten maken, maar idd zo wel erg vals spelen
Die FIAT 500 is te gek!
Tsja, Lego is tof en auto’s ook. Maar de combinatie van die twee levert in mijn ogen tot nu toe alleen maar rare creaties op. De f40 en de e-type vind ik nog het best gelukt.
@matter: Ik vind het ook nooit zo geslaagd. Het past gewoon niet bij elkaar.
Ik mis de Volvo “container” 240 station….
@joejojo2012: daar heb je maar 1 blokje voor nodig!
Wauw, die Jaguar is schitterend!
Vroeger was het nog echt een uitdaging om van Lego zoiets te maken. Maar dat weerhield me er niet van om de A-Team GMC, de Ghostbusters Caddy (en kazerne), en KITT in elkaar te knutselen. Was misschien niet zo gelikt als dit spul maar iedereen herkende meteen wat het moest voorstellen.
Noem me een zeikerd, maar met zoveel kleuren en prefab blokken vind ik moderne Lego toch een beetje laf.
Die E-type is wel mooi, maar heeft niets met Lego te maken.
Die Landrover is juist geschikt om met Lego te maken.
@Hubert: oh sorry. Mijn app ververst kennelijk vrij sloop.. iets met “great minds are alike”
Alleen auto’s als de land rover lenen zich hiervoor. Alles wat een beetje vorm heeft brengt “aparte blokjes die alleen voor dit modelletje gemaakt zijn” met zich mee, wat het hele idee van lego naar beneden haalt (naar mijn idee). Die e-type ziet er inderdaad super uit, maar het lijken wel heel veel “unieke blokjes”. Maak dan een voor- en achterkant en klik het aan elkaar
@brave: Deze auto’s zijn gemaakt door gebruikers van Lego Ideas en die hebben dus niet de beschikking over speciale blokjes, alleen wat er al in programma’s als LDraw of hun eigen Lego-doos aanwezig is. ;)
@brave: dan moeten de modellen groter worden gemaakt, dan heb je er minder last van.
Wel handig dat er bij die blauwe stond dat het een Ford GT40 is. Ik dacht namelijk een Bugatti EB110
@fanboy: Ik dacht ook aan de EB110.
Ik vind deze allemaal heel erg mooi en ze zouden zo in productie kunnen. Diegene die LEGO zelf heeft gemaakt vind ik niet allemaal mooi.
@jeppie: Ik heb gehoord dat derde-persoon LEGO bouwers (zoals diegene op deze crowdfunding site) altijd volledig gek gaan op kleine details, terwijl stevigheid topprioriteit moet zijn. Zelf heb ik die VW T1 Camper, die heb ik tijdens het verhuizen laten vallen, en hij is in 5 grote stukken gevallen die gewoon op de juiste manier weer in elkaar moest zetten. In dat geval kan ik het feit dat hij niet perfect is qua uitstraling best waarderen.
De e-type en golf gti moeten echt in productie! Ze zijn f*cking vet!
Die 911 gt3 rs 4.0 is super vet, hopen dat hij er komt
Ford GT en porsche voor mij aub
Ik mis in het rijtje de Panda 1( OerPanda/Classic) dus het model tm 2003.
Er zijn zelfs radiografisch bestuurde versies van.
Ik vind de Golf meer op een Panda lijken. Vierkant lampjes erin en andere achterlichten en je hebt een ander icoon.
Die GTI!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).