Kvyat belangrijkste kandidaat voor stoeltje Force India

Auteur: , 22 Reacties

Een prima move voor de Rus, maar mag hij ook vertrekken van zijn huidige broodheer?

Daniil KVyat

Force India is van ver gekomen, maar draait tegenwoordig steady mee in de subtop. Het team wordt in 2008 gevormd uit de overblijfselen van Spyker F1 en rijdt de eerste jaren steevast achteraan, op een bizarre tweede plek van Giancarlo Fisichella in hun tweede sezoen op Spa na. Geholpen door de steeds betere Mercedes-motor, worden ook de prestaties van het team steeds beter. Ze eindigden vorig jaar als vijfde team in de einduitslag, dit jaar staan ze zelfs vierde.

Niettemin besloot neder-Duitser Nico Hülkenberg onlangs te tekenen bij het fabrieksteam van Renault, dat dit jaar met slechts 8 WK-punten op de 9e plek staat, enkel voor Manor (1 punt) en Sauber (0 punten). Dat betekent ook dat er een plaatsje vrij komt bij Sahara Force India en daarvoor willen de Indiërs graag een man met ervaring aantrekken.

Die man lijkt gevonden in de vorm van Daniil Kvayt. De nog maar 22-jarige kent dit jaar een matig seizoen, zeker na zijn degradatie naar Toro Rosso ten faveure van Max Verstappen, krijgt Kvyat het niet cadeau. We moeten echter niet vergeten dat Daniil wel degelijk goed kan sturen. Hij reed zichzelf tweemaal naar het podium, waarbij hij in 2015 zelfs de toen nog op één na jongste coureurs was die dat kunstje flikte.

Kvyat zelf zal deze kans ongetwijfeld graag willen pakken, maar helaas voor hem heeft hij nog een lopend contract met Red Bull. Uiteindelijk zullen de hoge heren bij Red Bull Racing en Toro Rosso beslissen over de toekomst van Kvyat. In dat geval heeft Force India nog enkele ander coureurs op haar lijstje staan: Esteban Ocon en de bij Renault op een zij-spoor gezette Joylon Palmer.22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik denk dat Kvyat voor Force India de beste keus is T.O.V. zowel Palmer als Ocon.
Kvyat wordt steevast om de oren reden door Sainz als deze geen mechanische problemen heeft (zoals in Japan & Singapore het geval was). Hij liet desondanks zien dat hij een goed potje kon sturen maar echt een blijvertje vind ik het niet.
Het lijkt mij een prima overstap voor alle betrokken partijen.
De engelse en duitse media meld dat Wehrlein verzekerd is van een zitje. Mercedes zou dit bekostigen.
De man van “as is verbrande turf” zegt als hij eens een keer geen “as is verbande turf” zegt ook wel eens “een contract in de formule 1 is minder waard dan het papier waarop het gedrukt is”.
Dus als Force India echt wil, dan kunnen ze de rus wel krijgen. Ik vermoed graag zelfs.
Wacht. Hadden ze bij RB niet al gezegd dat Kvyat volgend jaar niet bij hun rijdt?
*deuntje van de stoelendans*
Het zou wel mooi zijn maar ik gok op werhlein
@rob5nismo: is er een stoelendans deuntje? ;-).
@pomoek: ik ga het googlen
@rob5nismo: Die doen ze toch meestal op de vogeltjesdans of niet?
@suzikubelona: denk het wel Hahaha
Dit zou een prima move zijn voor Daniil Kvyat als je het mij vraagt. Force India, altijd een leuk team gevonden met potentie en doen het de laatste jaren uitstekend. Met een beetje meer financiële middelen valt er veel meer uit te halen. Ik gun het Daniil ook wel, zeker! En ik denk dat Red Bull er niet al te rauwig om zou zijn als Daniil vertrekt. Binnenshuis zijn er genoeg talenten die zijn stoeltje kunnen overnemen en met plezier zullen doen. *roept iets met Gasly*.
@viezefreddyw: Genoeg? Gasly is de enige binnen de Red Bull-stal die F1 mag rijden. Kari, Leeds en Verschoor zijn te jong, en Câmara is wel oud genoeg maar mist de benodigde resultaten om een superlicentie te krijgen.
@edge: Oke, de enige dan.
En Wehrlein? Die is volgens de laatste geruchten ook een uitstekend kandidaat. Lijkt mij zeer waarschijnlijk omdat hij toch geen langdurig contract heeft bij een team als Manor.
Of Renault gast een geweldige 2017 wagen bouwen, of Force India is een knudde 2017 auto aan het maken, of beide natuurlijk, anders kanik niet verklaren waarom iedereen weg wil bij FI en ze het moeten doen met de afdankertjes van andere teams.
@pomoek: Het zal er vast iets mee te maken hebben dat Vijay Mallya een gezocht man is en Subrata Roy (van Sahara) in de bak zit. Bovendien is en blijft Force India een klantenteam, veel meer dan wat ze nu doen zal er niet inzitten. Hulkenberg en Perez zijn ambitieuze jongens, dus die willen graag naar een fabrieksteam. Hulkenberg maakt die stap nu, Perez blijft nog een jaartje in de hoop het stoeltje van Kimi over te mogen nemen.
Dan gaat hij de strijd aan met Perez? Good luck, that’s gonna be a tough one.
@w0o0dy: zo snel is perez ook weer niet.
Lastige keuze voor Force India want eigenlijk wil je Ocon.. maar Kvyat heeft miljoenen per jaar aan sponsoring is dan echt van jou (itt Ocon) en heeft ervaring.
Ik vind het een lastige keuze hoor. Persoonlijk zou ik dat stoeltje aan iemand anders gunnen. Maarja het geld zal wel de doorslag geven
Lijkt me een mooie ontwikkeling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).