De Alfa Romeo Stelvio Racing-editie oogt goed

Auteur: , 17 Reacties

Deze Stelvio Quadrifoglio is uitgerust met wat nieuwe en exclusieve opties.

Zo heeft de Alfa een exclusieve carbon Aero Kit die is ontworpen in samenwerking met Sauber Engineering. Het nieuwe model moet Alfa Romeo’s steeds nauwere verwevenheid met de Formule 1-wereld bevestigen. Men wil refereren aan de legendarische raceprestaties van Alfa Romeo en vieren de terugkeer van een Italiaanse coureur in de Formule 1. Deze jonge rijder, Antonio Giovinazzi, maakt immers samen met voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen deel uit van het ‘Alfa Romeo Racing’-team. De Aero Kits vormen een stuk technische uitrusting die de aerodynamische prestaties van de auto verbetert door de downforce te verhogen en de op zich reeds uitstekende dynamische kwaliteiten van de Quadrifoglio-versies verder te verbeteren.

De Giualia en Stelvio worden tevens gekenmerkt door een lichter gewicht en meer vermogen. Het eerste doel is bereikt door op grote schaal carbon componenten te gebruiken. Zo zijn de met leder en Alcantara beklede Sparco-racestoelen voorzien van een carbon buitenschaal en hebben de modellen extra grote carbon-keramische remschijven en een titanium uitlaatsysteem van Akrapović. Deze operatie resulteerde in een gewichtsvermindering van 28 kilogram ten opzichte van de standaard Quadrifoglio-versies. Het dieet werd ondersteund door een technische tune-up van de Alfa Romeo-ingenieurs, wat resulteerde in 520 pk.

De speciale editie is wel gelimiteerd. In de loop van het jaar worden tien Giulia’s en tien Stelvio’s in de speciale Alfa Romeo Racing-edition gebouwd; deze herinneren aan de tien historische overwinningen van Alfa Romeo in de Formule 1. Elk van deze auto’s ontvangt een speciale badge waarop de naam en het jaar van een door Alfa Romeo gewonnen Grand Prix staan vermeld. Kopers van een Giulia of Stelvio Quadrifoglio in Alfa Romeo Racing-versie zullen worden uitgenodigd om een specifieke race-ervaring te beleven.17 reacties

Weten we gelijk dat de Stelvio ook als grijs-kenteken met bestickering kan fungeren voor de betere stucadoor.
@str8six: De beStelvio uitvoering.
@e34m5touring: 😂😂😂 nice
@e34m5touring: stuk😂😂😂
@e34m5touring: yes ik vind dit heerlijk +1
@e34m5touring: held 😄
Ik zou het nooit bestellen, maar de Giulia ook wel erg lekker vind ik.
Mooie PSV kleuren, vraag me af hoe snel Driessen hierop inspeelt
Leuk zo een racing ..
Maar volledig nutteloos zonder sportpakketje ..
Ik vind deze Giulia echt superdik. Op dat Stelvio busje staat het weer voor geen meter.
Joduh!!
Wel lekker hoor zo.
Gekleurde bandenletters is altijd +1. Het doet mij ergens denken aan de 155 DTM wagens van weleer, en dat is altijd een goede herinnering.
Zou die nu eindelijk een digitale dash hebben? Is @Wouter ook weer blij!
Lelijke sticker pakketjes.
Dus ze hebben de vermaarde windtunnel van Sauber gebruikt om een SUV minder lomp te maken. Zullen de aero-ingenieurs een mooie dag aan hebben gehad

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).