De AM-RB 003 is de derde hypercar van Aston Martin

Auteur: , 24 Reacties

Dit wordt het derde model in Aston Martin’s middenmotor-lijn, naast de Aston Martin Valkyrie en Valkyrie AMR Pro.

Voortbordurend op de productie van hypercars met middenmotor, presenteert Aston Martin vandaag het ontwerpconcept voor de AM-RB 003 op de Autosalon van Genève. Het Britse merk laat weten dat de AM-RB 003 -voorheen bekend als Project 003– zal profiteren van de nauwe betrokkenheid van Red Bull Advanced Technologies bij het ontwerp en de engineering, zoals de naam al doet vermoeden.

De AM-RB 003 is na de Aston Martin Valkyrie en Valkyrie AMR Pro de derde hypercar in het midmotorige verhaal van Aston Martin. De auto zal concepten en technologieën gebruiken die direct uit de F1 zijn overgenomen, al zal deze meer concessies doen aan praktische bruikbaarheid en weggebruik (in vergelijking met de andere twee hypercars). Eén van de grootste verschillen is de grootte van de cockpit. Daarom heeft de AM-RB 003 deuren in LMP-stijl, die naar voren open zijn en een stuk dak meenemen om in- en uitstappen gemakkelijker te maken. Om meer ruimte tussen bestuurder en passagier te creëren, is de middenconsole verbreed, terwijl de bagageruimte wordt verschaft via een terras achter de stoelen. Er zullen ook opbergruimtes zijn voor onevenheden zoals een portemonnee of een mobiele telefoon.

Andy Palmer, Aston Martin Lagonda President en Group CEO, liet weten:

When Aston Martin secured the services of Red Bull Advanced Technologies to embark on the extraordinary journey that became Aston Martin Valkyrie and Aston Martin Valkyrie AMR Pro, it was always my hope that it would lead to a long-term collaboration. As these projects enter an incredibly exciting phase with the commissioning of the first running development prototypes, it gives me tremendous satisfaction to confirm that this exceptional partnership is continuing with the AM-RB 003 – a hypercar that not only draws from the ethos and DNA of Aston Martin Valkyrie, but will in turn influence Aston Martin’s first series production mid-engined supercar.

De productie van de AM-RB 003 zal beperkt worden tot 500 coupes wereldwijd. Onder de kap komt een versie van de nieuwe V6 van Aston Martin, uiteraard in hybride turbovorm.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wauw, onwijs mooi apparaat! Deze krijgt de zelfde belachelijke V12?
@dutchdriftking: Nee, een gloednieuwe V6. Die komt ook in het meer gangbare zustermodel, de Vanquish te liggen
@edge: aha, beter lezen, thanks. ;)
@Edge: Vanquish zou er toch ook niet meer komen? Die schetsen waren doorverkocht
@mats106rallye: Het lijkt erop dat ze de naam in ieder geval wel behouden hebben en op hun nieuwe supercar gaan plakken
@dutchdriftking: nee dat niet, Aston Martin gaat zelf een V6 ontwikkelen die ook in de nieuwe Vanquish komt.
@tvklarenbosch: ik dacht dat ze bezig waren met het ontwikkelen van een zes-in-lijn
Ze laten er geen gras over groeien he.
En zo te zien is Stig al enthousiast.
@jaapiyo: another example of limited to 500 pieces…500?!😂
Hah en dan stop je je mobiel in de houder als schermpje.. Ik weet het niet, voor mijn gevoel staat zo’n apparaat ver van wat een Aston Martin hoort te zijn.
Van welke Aston is die andere achterkant op foto 12?

Leuk eend-design wel.
@str8six: Dat is de nieuwe Vanquish concept, hun “volumemodel” binnen de mid-engine tak van het modellengamma. De planning is om die wagen in 2022 productierijp te hebben
@str8six: Aston MacDuckface
Wanneer gaan we nou daadwerkelijk een van die hypercars van AM op straat zien? Heb het nu wel een beetje gehad met al die conceptcars
Wel cool dat je kunt zien op dat schermpje dat hij op dat moment 72kmpu heart rate
Zo’n mobieltje in de middenconsole is leuk voor “youngtimers” en A segmenters maar in een dure hypercar is dat soort behelpen ongepast.
Ze lijken de mclaren tactiek toe te passen, opzich wel slimmer dan eens in de zoveel jaar from scratch beginnen
Heeft wel wat weg van de Jaguar CX-75 en dat valt me niet tegen!
Ik kan niet wachten op de AMR 007, waar Max spijkers en olie op de baan kan strooien om zijn achterliggers het leven zuur te maken.
AM-RB 007, sorry
@gulli: als gimmick gaat die AM-JB007 heten :)
Prachtig, maar nog wel een beetje anoniem. Mag een iets nadrukkelijker AM sausje overheen.
Man man man; wat een overheerlijkheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).