De Audi A6 nu ook als mini-A8

Auteur: , 40 Reacties

Meer dan vijf meter aan Audi voor je neus.

Terwijl de Westerse wereld in voorbereiding is op de Los Angeles Autoshow, is in China de Guangzhou International Autoshow aan de gang. Audi heeft hier de A6L gepresenteerd. De verlengde sedan gaat het ongetwijfeld goed doen op de Chinese markt. Met een wielbasis van 3,02 meter is de A6L 10 centimeter langer in vergelijking met de gewone A6. De Audi is met 5,03 meter een lange jan geworden.

Audi en het aanbieden van verlengde modellen in China is eerder regel dan uitzondering. Zelfs van een auto als de Audi Q5 bestaat een verlengde versie en in 2016 kwam FAW-Volkswagen Audi met een verlengde variant van de A4.

De verlengde A6 is volgend jaar in China verkrijgbaar in combinatie met vier- of zescilinder motoren, gekoppeld aan de 7-traps S tronic automaat. Het interieur is vrijwel gelijk aan de reguliere versie. Achterin komen die extra centimeters ten goede voor de passagiers.

De Audi A6L is niet het enige grote nieuws dat de Duitsers laten zien in Guangzhou. De Chinezen maken namelijk ook uitgebreid kennis met de productieversie van de e-tron.40 reacties

Daar krijgen de chinezen een harde L van
@allesmetturbo: rul?
@str8six: rur
@rufctr01: ik woone 28 jaal nedelland en hebe viel kindelen. Wij familie zaak, fliet velkopen hehe 2 eulo fliettt haha leuk he glapje
@abdoelklapstoel555: 1970 headass
En wij laten ons als langste volk ter wereld lekker naaien met de reguliere versie. ‘Koop maar een modelletje groter’, aldus Audi, BMW en Mercedes. In geen van drieën kunnen een paar tieners fatsoenlijk achterin zitten. Heb in China regelmatig in een A4L gezeten, wat al heel fatsoenlijk is. Een 523Li is al voortreffelijk. Op dat gebied heeft Skoda het beter begrepen.
@maarten123: Wij kunnen onszelf opvouwen, een Li Ping komt met zn knieën niet voorbij de zitting waardoor hij gedwongen is met zn beentjes gestrekt voor zich uit te zitten.
@faalhaas: ik ben al 5 minuten aan het lachen om jouw grapje
@maarten123: In een A6/5 serie/E klasse kunnen niet een paar tieners fatsoenlijk achterin zitten? Gewoon verwende blagen dan.
@unknown234: ik zit met een misvormde rug waardoor ik mijn zetel redelijk plat moet zetten, mijn zoon van 10 heeft dan zeer veel moeite om zijn voeten kwijt te kunnen. Een verlengde auto ziu voor mij ideaal zijn. Maar ik ben een uitzondering.
@acizane80: koop dan een verlengde S klasse?:P
@acizane80: Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Maakt het allemaal niet makkelijker natuurlijk..

Als dit soort formaat auto’s dienst doen als taxi, al jarenlang, dan zal er neem ik aan toch wel voldoende ruimte aanwezig zijn.

Zelf ook deze klasse gereden, voordeel is dat ik klein ben en het fijn vindt om wat dichter op het stuur te zitten (actievere houding) dus degene achter mij heeft erg veel ruimte. Onze situatie is dus net omgekeerd ;)
@unknown234: valt tegen. Ik heb Superb gereden en proefgereden met de A6/E/5/XF. Die hebben minder binnenruimte en/of kofferruimte. Dat snap ik niet.
@maarten123: Ik weet niet hoelang jij de gemiddelde tiener schat, maar ik kan met mijn 1,90 prima achterin die sedans zitten. De vierdeurscoupe’s is een ander verhaal.
@maarten123: Die snap ik dus ook echt niet! Ervaringen met mijn lengte, 2 meter…
Skoda Superb, helemaal goed: ik kan zelfs achter mezelf zitten. Volvo: minimaal een V60, anders past het gewoon echt niet. BMW / Audi: zelfs de grootste modellen halen het niet bij de Skoda Superb.
@ijoost: Die Superb is ook echt enorm. Ik heb eens zo’n ding gehuurd om mee op vakantie te gaan met 4 vrienden. Meestal wil iedereen voorin zitten, maar nu waren de achterstoelen toch het populairst.
@iJoost: ik rijd zelf een 5-serie, maar kan met mijn 1,96m no way fatsoenlijk achter mezelf zitten. Het is óf voor óf achter inschikken. Gelijk hebben die Chinezen.
@maarten123: Ik pas met mijn 1,90 nog achter mezelf in mijn Ford Focus. Ligt er misschien ook aan hoeveel beenruimte je gewend bent tijdens het rijden. Ik rij zelf redelijk dicht op het stuur.
@berlinetta: Ik ben ermee eens dat bij een gemiddelde 5 of A6 de beenruimte achterin niet overweldigd is. Een normale focus is niet veel kleiner. Natuurlijk is het interieur in het algemeen wel veel ruimer in deze auto’s, maar ik blijf het knap vinden hoe weinig beenruimte in de grote middenklassers zitten.
@laptom: Bij BMW komt dat ook wel door de RWD. Dat neemt nou eenmaal ruimte in beslag. Bij Audi is het wel vreemd inderdaad.
@maarten123: Lekker dan, ben zelf aan het kijken voor een 5-serie touring. Een A6 heb ik nog niet geprobeerd.
En eigenlijk wil ik helemaal niet zo’n grote auto, maar bijvoorbeeld de vorige Mini Clubman. Moet ik bij de kinderen alleen beide benen boven de knie laten amputeren.
@maarten123: wat interesseert je die tieners op de achterbank nu? Die interesseren zich ook echt niet in jou.
Het is eigenlijk een raadsel dat dit niet gewoon de standaard A6 is. Met de extra beenruimte voegt een sedan dan nog wat toe tov bijvoorbeeld SUV’s etc.
A8-mini=A6?
@amgmerc: a8 mini=a6l
Vind die gestrekte lijn wel mooier dan de reguliere versie eigenlijk..
Kunnen ze niet beter de A4 A6 noemen en dan de gewone A6 een A6L noemen. Hoef je niets aan te passen behalve een badge en kun je meer vragen voor een standaard A6
@siebren: standaard A6 verkoopt daar niet.
@ikleesookoverautos: daarom moet je er een L badge op plakken. Weten zij veel. Beenruimte hebben ze toch zat
Koop dan gewoon een A8
@rufctr01: beter: koop geen Audi
= 10 centimeter korter dan de a8, een paar centimeter meer maakt veel verschil ;p
Kijk, ik zie hier iets ontstaan waar ik blij van word: verontwaardiging over de belachelijk beperkte ruimte op de achterbank bij alle standaard in Europa geleverde sedans…inderdaad behalve bij de SuperB (die heeft dus beduidend meer ruimte (benen én hoofd) op de achterbank dan een A8…). Overigens geldt hetzelfde ruimtegebrek voor alle crossovers en SUV-achtige, behalve de S-Max en de Kodiaq. Meest debiele vind ik nog wel dat we het ook allemaal voor lief nemen, net als in vliegtuigen. We vechten voor een beter bestaan van legbatterijkippen (goede zaak ;)) en ondertussen proppen we onszelf bij elk vervoer in een legbatterij. Zo, dat ben ik kwijt ;). Goed weekend allemaal.
@geenidee1975: Je hebt volkomen gelijk.
@geenidee1975: Als je lekker ruim wilt zitten in het vliegtuig dan vlieg je gewoon Business. Kan of wil je dat niet betalen dan moet je ook niet klagen ;)
Neem dan een A8, snap dit echt niet…
@goodolddays: Ik wel. A8 kost stukje meer.
@rijkuswim: yup, wat luxe en techniek betreft is een A4 al voldoende.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).