De betrouwbaarste Fiat ooit is niet meer

Auteur: , 25 Reacties

Het gaat maar door.

Zoals we gisteren al aangaven in dit artikel, zijn er nogal veel auto’s die deze maand uit productie zijn genomen. Op een of andere manier gaat april 2019 de geschiedenis in als de maand waarin veel auto’s uit productie gingen.

Uiteraard gaan er ook bij het FCA-concern veel auto’s uit productie. Een groot verschil met FCA en andere concerns is dat de Amerikaans-Italiaanse alliantie de uit productie genomen auto’s niet van een opvolger voorziet. Dat is ook het geval met de Fiat Fullback. De compacte pickup kwam in 2016 op de markt en de stekker wordt er per direct uitgetrokken.

Fiat Fullback

De Fiat Fullback is waarschijnlijk de meest betrouwbare Fiat ooit gebouwd. Technisch gezien is het namelijk een Mitsubishi L200, een auto met een behoorlijke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid. Voor een tijdje heeft FCA de L200 voorzien van andere badges. Naast de Fiat Fullback was daar de RAM 1200.

Fiat Fullback

De Fiat Fullback was voorzien van een 2.5 diesel (126 of 134 pk) of een een 2.4 benzinemotor met 130 pk. Later kwam daar een 150 pk en 180 pk diesel bij. Volgens Fiat was het te lastig om de auto te laten voldoen aan de telkens stringentere milieu-eisen en werden er te weinig van verkocht om grootschalige modificaties te rechtvaardigen. Het Fiat bedrijfswagenprogramma omvat nu de Fiorino, Doblo, Talento en Ducato.25 reacties

Ach zonde, misschien brengen ze deze als Fiat Quarter back.
Ah ja, de steeds moeilijker haalbare milieu eisen van de overheden. Of het haalbaar is of niet om aan die eisen te voldoen maakt niet uit, als fabrikant en consument zal je bloeden
@rike: Tsja, als je oude diesels erin blijft leggen helpt dat niet mee natuurlijk ;-).
@willeme: ik meen dat het meer in de filters zit dan in de motoren, althans zo is mij verteld bij mijn eigen MB A’tje Diesel. Die schijnt al stukken schoner te zijn dan de diesels van 5 jaar geleden, puur door toepassing van diverse filters die kleine deeltjes fijnstof al veel meer filteren dan voorheen.
@ghost: Dat zou goed kunnen zijn. Mitsubishi verkoopt de L200 op alle hoeken van de wereld (waar andere eisen gelden) terwijl de markt voor de Fiat zeer beperkt is.
@willeme: ik doel niet alleen op diesels, of deze Fiat, maar de autoindustrie algemeen
@rike: Onzin. Dit is gewoon het gevolg van jaren lang wanbeleid door de autofabrikanten. Waarom kan een Toyota en Mazda het wel het FCA en vele anderen niet?
Omdat ze tientallen jaren lang niet geinoveerd hebben.
@dees: en dan noem je die twee merken? Toyota heeft zo sterk op hybride techniek ingezet dat ze de benzinemotoren waaraan die hybride techniek gekoppeld is vergeten zijn en Mazda heeft eigenlijk gewoon een achterhaald motorengamma.
@mashell: wil je eens uitleggen waarom Mazda een achterhaald motoren gamma heeft?
Gelukkig hebben ze wel de erg succesvolle fiat torro. Helaas niet in Europa, maarja daar halen ze al lang niet meer hun winsten.
@flik2punt0: FCA en winst? Ja door Jeep en Ram misschien, de rest is een godvergeten puinzooi.
Nou net als de Nissan kan dit gebeuren.
http://static.loaded4x4.com.au/wp-content/uploads/2016/07/MN-TRITON-BROKEN-CHASSIS-768×468.jpg
@sketcher: De afbeelding doet het niet, maar ik heb zo’n vaag vermoede dat het exemplaar betreft die uit twee delen bestaat.
De Fiat Sedici is minstens net zo betrouwbaar..
@techniekmeneer: en een Seicento nog betrouwbaarder. Eerlijk waar.
@pa045: Niet waar. Er is géén Italiaan die betrouwbaarder is dan een Suzuki SX4.
@techniekmeneer: nooit een Sedici/SX4 gehad maar wel een flinke notoire borreltafel-onbetrouwbare Italianen. En laten die gekke dingen me nou echt nooit hebben laten staan op 1 keer een gebroken gaskabel na, die ik ter plekke nog kon McGyveren zodat ik alsnog thuiskwam. Tot aan voorbij de Poolcirkel toe in hartje winter: starten, lopen, olie verbruiken maar wel functioneren. Raar maar waar!
@techniekmeneer: want onderhuids ook Japans (Suzuki SX4)
Hetzelfde zou dus ook kunnen gelden voor de Fiat 124 Spider (Mazda MX5).
Wauw! Normaal wordt een Fiat model 15 jaar lang uitgebuit!
@renegade: Het is dan ook geen echte Fiat hé…
Mijn Fiat Croma was erg betrouwbaar, de poolse dief zal er jarenlang plezier van hebben gehad :-(
Wat een kletskoek….De L200 was anno 2019 de enige pickup4x4 die de Euro 6 norm nog wist te halen zonder adbue… Mitsu komt half dit jaar met een nieuwe L200 die voor 99% zeker gewoon weer een fikse facelift is van de huidige ( de laadbak is alvast dezelfde que dimensies en vorm). Fiat lult zich er gewoon uit door een gebrek aan inzicht en inzet voor dit model.
@neal: De nieuwe ‘L200’ is er al een tijdje (sinds 2018) hier in Azie: http://www.mitsubishi-motors.com.my/triton#home
Weer een auto verpest door de milieumaffia…
@basr32: Nee hoor, gewoon door de consument. Wie wil er nu een Fiat Fullback?? Ding ziet er niet uit, en het is een Fiat. Dan koopt iedereen toch gewoonweg de originele Mitsu, of een Toyo of Nissan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).