De bierfiets wordt vermoord door boze Amsterdammers

Auteur: , 44 Reacties

Dit zou wel eens het einde kunnen betekenen van de rijdende kroegjes.

Da's het risico, dames

Bier drink je aan een tafel. Of aan een bartoog. Bier drinken op een gammele fietsconstructie, en daarmee lallend met al je vrijgezellenfeestbuddies door de binnenstad van Amsterdam toeren, dat doen we niet meer©. Althans, niet als het aan de Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) ligt.

De VVAB is een petitie gestart om een verbod op de verguisde en gehate bierfiets af te dwingen. Past niet bij de binnenstad van Amsterdam en ze zorgen voor te veel overlast, aldus de initiatiefnemers. En de bierfiets – die al sinds 2009 met een verbod wordt bedreigd – is al jaren een ongevallenmagneet (google voor de gein FF op “ongeluk bierfiets“).

Op de site wegmetdebierfiets.nl is de petitie inmiddels door ruim 2500 NIMBY’s ondertekend. Vooral de reacties zijn soms pareltjes. Mocht de petitie overigens niets uithalen, dan volgt er deze zomer sowieso nog een onderzoek van de gemeente Amsterdam naar het overlast van de bierfietsen.

Oh, en mocht u ooit een bierfiets vol deernes aantreffen, laat u dan inspireren door onderstaande petsmeneer.44 reacties

Die vent is echt geweldig
@scottishcarspotter2000: Leipe Shit Ouwe zoals ze Amsterdam zeggen :) Zo’n geintje moet kunnen … en tja, zo’n bierfiets zal niet uit je dode hoek tevoorschijn komen om door rood te rijden zoals elke andere fietser in Amsterdam wel doet (= nog steeds geen probleem, kwestie van gewenning), dus wat die import-azijnkakkers nou zeiken snap ik niet.

Een beetje Amsterdammer houd wel van een verzetje, die schijt-import grachtegordelgijzelaars met 2.3 kind, bakfiets en hybride-grasmaaier moeten niet zo zeuren, ga dan lekker in een slapend dorp wonen ofzo !
@dawwg: Comment of the year :’)
@scottishcarspotter2000: Eigenlijk is dat gewoon aanranding hè?
Kan me er wel iets bij voorstellen eerlijk gezegd.
Pff nog ff en je mag niks meer in Nederland met van die gasten die overal wat over te zeiken hebben
Held!
Waarom zullen we niet meteen fietsen compleet verbieden in Amsterdam? Ben je overal af. Stelletje zeikers……
@dutchdriftking: Lijkt me wel het beste, al hebben ze het in Londen beter begrepen. Daar maken ze bewust geen fietspaden/lanen en geen stoplichten voor fietsers en worden er jaarlijks bosjes kapot gereden. Dan gaat dus ook niemand meer fietsen.
jammer, altijd leuk met vrienden samen op de bierfiets….. in Duitsland zijn die dingen volgens mij al lang verboden.
kunnen haters mij vertellen wat hier zo erg aan is, kom op, zo’n bierfiets fietst toch voorbij en stopt hooguit ergens onderweg. dat je er met de auto achter kunt zitten is altijd mogelijk maar je kan zo ie zo toch niet hard rijden in a’dam met fietsers, toeristen, drempels en andere auto’s. ik ga toch ook niet zeuren als er een sls of iets dergelijks voorbij komt gereden en zeg ”kan dat wat zachter”?
@henkhupelschoten: In Amsterdam (binnenstad zeker) zijn sommige straten vrij lang en hebben geen inhaalmogelijkheden. Zit je achter zo’n ding op de grachten, heb je zo 10 minuten verloren.
Toch vrij irritant in een stad die al niet echt goed doorstroomt.
Als bewoner heb je t recht om te zeiken; maar als je op de grachten woont: ach, dan moet je maar wat gewend zijn!
Helemaal mee eens! Ik heb de petitie gelijk ondertekend;-)
-edit: check!-
@zaphodbeeblebrox: haha ik las het ook :p
-edit: gefixt-
Schaf dan ook al die tourbussen af. Die zorgen ook voor veel problemen, want die chauffeurs denken hem ergens snel tussen te zetten
Ach ja, het was geen sissende Marokkaan, dus mag dit heerschap worden gekopieerd EN is hij ook nog een ‘held’…Je vriendin zou maar op die bierfiets zitten…
@FrankypankyV8: Precies mijn gedachte.
@FrankypankyV8: Als mijn vriendin op een bierfiets zit als onderdeel van een vrijgezellenuitje, dan denk ik dat ze deze actie van deze man meer op prijs stelt dan een sissende Marokkaan.
Tering zeg, wat een gezeik… Als je je als inwoner van Amsterdam ergert aan een bierfiets zijn er drie mogelijke dingen aan de hand:

1. Je hebt je kop in het zand wat betreft de echte problemen in de stad..
2. Je bent zo verwend in het leven dat je alleen nog maar dit soort dingen over hebt om over te ziften, reflecteer dan eens op je geluk..
3. Het water staat je aan de lippen in je stressvolle leven om je mooie stekkie in de hoofdstad te kunnen betalen, je kids op te voeden en de schijn van succes bij je vrienden op te houden dat je een boeman zoekt om je op af te reageren

In géén van de drie gevallen ligt de schuld bij de… de fucking bierfiets! BIERFIETS! Waar gaat het over!?
@Jochempie: nou, als je op een route woont waar veel die dingen continu langskomen dan ben je het snel genoeg zat lijkt me. Dan is het wel degelijk bloedirritant.

En ja, er zijn wel meerdere dingen in de stad die irritant zijn, maar dit is gewoon hinderlijk en het is verder ook totaal nutteloos om de weg te blokkeren met zo’n ding.. ga gewoon in een kroeg of in het park hangen met z’n allen waar je het verkeer niet ophoudt.
Prachtig hoe die vrouwen gillen :).
Kunnen we Amsterdam niet beter gaan verbieden?????????????
Al die grachten gordel-politiek-correcte salon-socialisten.

IAMsterdam NOT !

Amsterdam heeft’ t – het grootste percentage zeikstralen
@desjonnies:

Nu nog wel, straks linksom ingehaald door GroenLinksstadje Utrecht…
@desjonnies: nounounounou..dure woordjes hoor..denk aan je bloeddruk
Goede zaak, iets wat zuipen en verkeersdeelname combineert vind ik sowieso al maar niets.

Iedereen die commentaar op me heeft: zie iemands hoofd als een meloen in prut gereden worden door een zatlap en je denkt hetzelfde.
@luxaeterna:
Mee eens, ik heb vandaag 2 vrachtwagens van Heineken gesneden en ééntje van Grolsch
Stelletje zuiplappen !
@luxaeterna: Een bierfiets komt altijd met chauffeur: iemand van het verhuurbedrijf die, uiteraard nuchter, aan het stuur zit en kan remmen.
Dus een bierFIETS hoort niet in de binnenstad van Amsterdam thuis?!
@e1000bmw523i: Dan maar op de a2!
@kennone: daar rijdt die bierfiets iedereen eruit. Ding rijdt of ethanol hè…
@e1000bmw523i: Inhouden zou idd wel moeilijk worden met die traject controle
Skoda rijdende sjonnie
DUMPERT
“Het is gevaarlijk, zit vreselijk ordinair volk op dat in de beronderstelling dat Amsyerdam niets dan zuipen is. In een auto speel je ook geen midgetgolf. Verkeersbelemmerend.”

Pareltjes inderdaad. Niet te geloven.
@SJ: “Het zal nooit van historische waarde worden voor de stad zoals bijvoorbeeld de rondvaartboot of de toeristenfietsen die de deelnemer laat genieten van de stad zelf.”

Maw: Iedereen moet zo saai en grijs worden als ik!!!
Bierfietsen zijn leuk. Zonder twijfel. Volgens de wet moet degene achter het stuur echter steeds nuchter zijn, want bestuurder. Als men zich daar aan houdt, zie ik niet in waarom dit en probleem zou moeten zijn.

Luid? Ja. So what?

Moonshot? Tja, kan gebeuren. Alsof je kind getraumatiseerd gaat raken van een paar blote konten. Gewoon weg houden van priesters, dan zit je wel safe…
@Esprit_de_Flandre: mensen die lopen te zeiken omdat iets of iemand geluid maakt heb je overal. Helaas worden de leuke dingen in het leven daar veelal de dupe van.
Veel van de commentaar is trouwens dat ze traag en daardoor hinderlijk zijn voor het verkeer.

Elektrische bierfiets dan maar… ?
@Esprit_de_Flandre: alsjeblieft niet, dab liggen ze straks allemaal in de gracht omdat ze te hard gaan, liggen er nu ook al veel maarr toch
Ff serieus dit filmpje is zeker een jaar oud en kan maar zo een stuk langer. Geen ander nieuws meer zo te zien
Dat filmpje is oud maar blijft heel goed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).