De BMW 3 Serie facelift lekt voortijdig het web op

Auteur: , 55 Reacties

BMW heeft de foto's van de nieuwe 3 Serie niet geheim kunnen houden tot de officiële onthulling. Zoek de verschillen!

Er lijkt zowel aan het ex- als interieur amper iets gewijzigd te zijn ten opzichte van de huidige 3 Serie. Toch zijn er echt verschillen te vinden. De minimaal van vorm veranderde koplampen zijn voortaan (waarschijnlijk optioneel) voorzien van LED-technologie en we zien een licht gewijzigde set bumpers. Ook de achterlichten zijn volledig LED en zijn iets van vorm gewijzigd. Op deze foto’s zien we waarschijnlijk de uitvoering die nu “Sport Line” heet.

Het is het nieuws onder de kap waar we blij van worden: er komt een BMW 340i! Dit is het nieuwe B58 3.0 liter zes-in-lijn blok. Waarschijnlijk vervangt deze de 335i (N55). Onderaan het motorengamma is er ook nieuws: er komt een 1.5 driecilinder (B38) en 2.0 viercilinder (B48), beide molentjes kennen we al van MINI.

Ook komt er een plug-in hybride, die ongetwijfeld zeer interessant is voor de leaserijders van ons landje.55 reacties

Ja hij ziet er nu een stuk frisser uit, het oude ontwerp zag er nu al heel erg oud uit
Een 340i… Volvo al gereageerd?
schraal
@991gt3rs:
Zalfje nodig…?
ben ik nou scheel of is hier alleen de type aanduiding veranderd?
@henkhupelschoten: De vormpjes van de ledstrips zijn ook anders. Voor de rest kan ik ook niks anders ontdekken.
ik wil niet vloeken in de kerk maar autowereld.com heeft nog meer foto’s van de nieuwe 3 http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/22753/vernieuwde-bmw-3-serie-te-vroeg
Over een halfuurtje gaat alle informatie er internationaal uit. Daar wachten we even op.
Zoek de verschillen
Mijn landgenoten kaken zich er steeds makkelijker vanaf zeg.
Eerst vag waar je het verschil met een microscoop moet zoeken, gisteren die A-klasse met hetzelfde kwaaltje en nu doet BMW daar ook aan mee.

Zal wel premium zijn maar als ik een nieuwe auto koop wil ik dat aan meer kunnen zien dan de kilometerstand….
@jrk68: ben ik het niet mee eens. Dit is juist een facelift. Kijk anders naar de 1 serie facelift. Of moet je hier ook zoeken? De 1 serie facelift noem ik geen facelift.
@Rhyo:
Dat mag, de term facelift is flink gedevalueerd de laatste jaren, de 1 serie facelift is een oldschool facelift, dat er merken zijn die bij minder wijzigingen van een kompleet nieuwe auto spreken is in mijn optiek gewoon marketing gel#l en daar trap ik dus niet in.
Het staat echter een ieder vrij om daar anders over te denken.
@jrk68: true that. Ik doelde meer op het feit dat best BMW stappen durft te nemen in hun design (zie 2 active tourer, de GT modellen etc.). De modellen die al goed gelukt zijn veranderen ze weinig en dan is het gewoon uitmelken. Toevallig is het bij de 3 serie minimaal en puur marketing gericht zoals jij aangeeft. Het blijft in de basis een mooie auto. Bij de 1 serie was dit kennelijk niet het geval, vandaar de ‘extreme’ facelift :)
@jrk68: Its all about afschrijving ;)
Wtf, de bedoeling van een facelift is toch juist dat de auto (of je vrouwtje) een vernieuwde face krijgt?? Die ‘facelifts’ van tegenwoordig slaan helemaal nergens op.
Hoezo staat dit nou weer op leaseportal? Alsof iemand een 340i gaat leasen. Verder kan ik van de foto’s geen enkel verschil ontdekken.
@trustmeiamanengineer: Meer mensen leasen een 340i dan dat ze deze privé kopen.
@audirijder: of ze zetten hem op de eigen zaak. Dat soort auto’s wordt vaak verkocht aan mensen met een (goedlopend) eigen bedrijf.
340i…tja, de F30 was ook zo onderhand even groot als een E39 5-serie…die er ook als 540i was…
@e1000bmw523i: maar dan had je er een heerlijke 4.0 (later zelfs) 4.4 in liggen met ‘maar’ 286pm (wel een lekker koppel van 400-440nm).

Die blokken liepen zo mooi, met weoed moet ik nog terugdenken aan die oude BMW motoren.
Wat ooit nog betekende dat je een V8 onder de kap had.
’t kan verkeren.
@sir_smokalot: tja, maar vroegah (eind jaren ’80 en begin ’90) was zelfs een .30i een V8…
Facelift…waar dan???
De verschillen zijn marginaal maar is toch net iets beter geworden.
grapje zeker?
Ik ben als F31 rijder juist blij dat de verschillen nauwelijks te zien zijn. Toch zie ik ook nog een nieuwe style wielen en de kleur blauw lijkt ook nieuw, of het is toch Tanzanitblau en komt het lichter uit op de foto’s.

In het interieur zie ik het glimmende paneel van de 4 serie om de knoppen van klimaat en audiobediening en een glimmende (in plaats van matte) strook op de deur waaronder de interieurverlichting zit.
@kingfisher36: kan me voorstellen dat je daar blij mee bent. Als het een compleet andere wagen was geworden was je recente BMW direct gedateerd geworden. Niet echt lekker voor je restwaarde. Is helaas wat er in de motorfietswereld wel veel gebeurde, zowat ieder jaar een nieuw model waardoor je ‘investering’ gigantisch snel kelderde…
340i… Kunnen ze, als ze zo nodig moeten downsizen, de typeaanduiding ook even aanpassen?
@scottishcarspotter2000: dit wordt waarschijnlijk een 6 in lijn met 320pk kijkend naar de 640
Voortijdig lekken geloof ik niet meer, het is al zo vaak gebeurt. Gewoon een nieuwe vorm van reclame.
Interieurfoto’s kloppen niet denk ik, het oude stuurwiel zit er daar nog in.
@slome51: dit lijkt juist een nieuw (standaard) stuurwiel, dus nog een wijziging. Het oogt dikker en zachter dan het huidige standaard stuur.
Dit is wel een heel marginale facelift. Ik wacht op het moment dat ze alleen een persbericht eruit sturen, met dezelfde auto als drie jaar ervoor.

Komen er ook nog bijtellingsvriendelijkere versies, trouwens?

@CasperH: misschien een ideetje voor een artikel: de meest geslaagde facelifts (406, E90) en de minst geslaagde (Hyundai Coupe…).
340i en hoeveel vermogen krijgt die dan wel niet?
@dutchdriftking: zal wel rond de 320pk liggen. Alhoewel 340 toepasselijker is ;-).

Misschien wat meer om de C450 en S4 van repliek te dienen.
Ik vind het een hele mooie auto. Met M-Pakket is ie helemaal prachtig. Goed dat er weinig veranderd is!
Tblijft een hele fijne auto maar ik zou toch graag een update van het interieur gezien hebben. Wat dat betreft heeft Mercedes qua interieur wel een voorsprong met de nieuwe C-klasse
@carshotsnl: op ruimte na. De middenconsole en het instrumentarium zijn behoorlijk breed, waardoor je vrij weinig ruimte hebt. Nu weet ik dat ik erg groot ben, maar de vorige C-klasses waren ruimer.
335i is toch lekkerder om uit te spreken
@twiggaa: er is nog altijd de 335d!
Moet ik wel even aan toevoegen dat de facelift van de A klasse ook wel heel marginaal is…
Ietsje beter dan de vorige.Maar nog steeds steekt de BMW nier teveel naar voren zodat het van opzij lijkt dat de neus spitser is dan hij in werkelijkheid is.De koplampen zouden wat naar voren moeten komen,totdat zij meer aansluiten bij de voorste rand van de nier.Het interieur is zoals gewoonlijk superb.
Kom op zeg? Waar slaat die type aanduiding op? 335 was toch goed? Totaal onlogisch om een V8 type aanduiding te gebruiken.
@e550: Als je je e550 noemt moet je toch weten dat Mercedes een C400 heeft en ja… dat moet natuurlijk even copy en past op de 3 serie.
@schellekens006: E550 is een 5,5l
Op deze manier kan je elke maand een “facelift” presenteren.
Een 340i dus een dikke 4.0 liter V8 …. ow nee toch niet Grrr…
Het blijft wel een prachtige auto die 3 serie. Baal stiekem wel een beetje dat ik 2 jaar terug niet de 328i geleased had in plaats van een Audi.
340i is gewoon de bestaande 335i

de nieuwe 335 wordt waarschijnlijk gereserveerd voor de plugin hybrid 335e. Net als bij de c-klasse komt het vermogen van de plugin tussen de 328i en de 340i, vandaar 335e
@arashrsf: ik bedoelde hierin dat het vermogen ongeveer hetzelfde zal worden als dat van de c-klasse plug-in
@arashrsf: plus 20PK
Ik zie geen verschil…
omdat ik zo een grote 3 serie fan ben, zie ik wel een heel duidelijk verschil tussen de modellen , bv. een a-klasse dat me niets boeit, zag ik geen verandering aan
Kan iemand weer even twee foto’s onder elkaar plakken oud en nieuw?
Ik vind de Mercedessen toch een streepje voor, wel te verstaan over het exterieur. Interieur technisch is BMW veel beter afgewerkt….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).