De DeltaWing als vierpersoons straatauto, dit is ‘m

Auteur: , 16 Reacties

Het hoekige ontwerp van de DeltaWing kennen we uiteraard van zijn weinig succesvolle Le Mans-deelname uit 2012, maar de makers van de onconventionele racer wil hem nu ook omtoveren naar personenauto.

De DeltaWing als vierpersoons auto, dit is 'm

DeltaWing Technologies heeft het Batmobile-achtige ontwerp omgevormd naar een reguliere straatauto, met verlichting en een ‘cabine’ waar vier personen in passen. De neus is minder lang en een beetje afgestompt, maar nog steeds bijzonder smal, terwijl de achterkant erg breed uitvalt.

Dit ontwerp, dat als doel heeft een lage luchtweerstand te bewerkstelligen, moet er samen met een niet nader gespecificeerde viercilinder benzinemotor -met zo’n 85 tot 110 pk- voor zorgen dat het verbruik op 3,36 liter per 100 km uitkomt (70 mpg).

Het kleine DeltaWing Technologies, uit het Amerikaanse Braselton, heeft echter niet de illusies dat ze zo’n productieauto zelf kunnen bouwen en met winst in de markt kunnen zetten. Ze willen de techniek en het design daarom onder licentie aan andere autofabrikanten aanbieden. Of er ook een OEM opstaat om de DeltaWing in productie te nemen is nog maar de vraag.

DeltaWing heeft er nog geen prototype van gebouwd, voorlopig bestaat de straatversie alleen in render-vorm.16 reacties

geweldig …


… voer voor de lachspieren :D
Weer een niche!
via Android app
Dan rij je dus in een auto die nog onpraktischer is in het dagelijks gebruik dan de gemiddelde ‘hypercar’ en doe je 1 op 30 op benzine. Vervolgens word je voorbijgeknald door een veel beter inzetbare V60 plug in met bijna 3x de pk’s en vergelijkbare brandstofkosten. Wat een waanzin die deltawing
In ieder geval dit keer wel een haalbaar vermogen als doel…

Ik ben wel benieuwd wat voor technieken ze hebben als ze die willen verkopen.
Niet veel knapper dan deze Topper, die 30 jaar geleden ook al 1 op 23 haalde:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/KIF_0001_reg.JPG
Nee, nee doe maar niet..
Leluk!
Le mans racer : ja
Personen auto : nee
Handig zo’n auto van 8 meter lang. Hoe parkeer je zoiets in hartje Amsterdam?
Nee.
De racer vind ik wel een stoer ding maar dit??………..KILL IT WITH FIRE!!!!!! ze zijn harstikke gek als ze dit ding uitbrengen!. De verhouding is flink zoek, de zij/achterkant heeft wat weg van de GTR waar vervolgens een zeer smalle neus opgezet is. Laat ze het maar bij die racer houden, beter een idee voor een eigen race klasse.
Nee NEe NEE NEEEE!!! gewoon niet doen dit.. wat een gedroch is dit zeg.. doet me denken aan de eeltknobbel van me oma..!
Onze auto is geïnspireerd op een ineengedoken luipaard en meer van de die marketing praat hoor je vaak.

Deze is geïnspireerd op een miereneter die lam gezopen over een boomstam ligt.
Railiant of hoe heette dat ding ook alweer.
Goed topic van top gear over dat ding lag helemaal blauw als jezza weer op.zn kant ging

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).