De duurste Audi van Marktplaats, hier is ‘ie

Auteur: , 44 Reacties

Heus, voor 179.650 euro een boksbeugel op de neus.

333 stuks zijn ervan gebouwd, dit is zoals je ziet nummertje 228. Dat kan alleen maar de Audi R8 GT Spyder (rijsensatie) zijn, passend bij de tijd van het jaar gestoken in een fraai rood jasje. Op de teller van deze cabrio uit 2012 staat slechts 14.200 km.

De V10 onder de kap levert een puike 560 pk (25 meer dan de gewone R8 V10), bovendien zette Audi de R8 GT op een streng dieet om de nodige kilootjes kwijt te raken. Het gewicht komt nog steeds op 1.640 kg, niet bepaald een vlieggewicht.

Wie compleet uit z’n stekker wil gaan met een ouderwetse handbak, zullen we teleur moeten stellen. De pookknop op bovenstaande foto bedient de automaat. Flipperen is gelukkig wel mogelijk. Check de advertentie inclusief ellenlange optielijst daar.44 reacties

En dan maar twee foto’s waar de hele auto zichtbaar op is.
Hier heb je hem weer terug!
Ik voel de advertentie zeikerds al inkomen.
@230kompr: whahaha het enige wat ik me altijd afvraag bij zon auto is waarom je het zou willen kopen?! Bijna alle elementen in het interieur komen uit iedere andere willekeurige audi… (Stoelen/navi/stuur/ enz enz enz)
@smoothoperator: Mee eens, ik denk dat komt doordat het simpelweg te duur is om voor specifiek 1 auto een nieuw interieur te ontwikkelen. Dit zie je veel vaker bij fabriekanten dat ze 1 “huisstijl” toepassen op heel het modellengamma. Vooral bij Bmw merk ik dat , het interieur van de 7 serie lijkt zoveel op de 1/3/5 serie’s. Ik vind dat mercedes zich nog enigsinds probeert te onderschijden met vooral de s-klasse, alhoewel daar ook langzamerhand veranding begint te komen.
Waarom zou je een audi r8 willen waarvan alle elegantie weg is. Dat is wat deze audi zo mooi maakt en dat is allemaal gone hier.
@mab: omdat iedereen een andere smaak heeft.
@g40freak: of niet iedereen dezelfde?
Daar heeft Bas Fransen pas toch een fotoshoot mee gedaan?
Mooie wagen, maar de velgen hadden wat mij betreft anders gemogen. En het nut van een spoiler op een cabrio ontgaat mij.
@deora: Leg uit?
@SimonMc: een dicht dak creëert vaak een mooie luchtstroom die daarna onder en boven de spoiler doorgaat en er voor zorgt dat de kont grip blijft houden. Een geopend dak of geen dak verstoort de luchtstroom en dan heeft de spoiler minder nut.
@deora: Mooi gezegd, minder nut, maar het heeft dus wel nut!
@deora: leg dat eens aan de heren van Koenigsegg uit! Volgens mij zit er niet voor niks een spoiler op. Kan me nog ergens iets herinneren van een of andere Britse autoshow icm een K’egg..
@jorisk: die Koenigsegg had een dak en dus een nette luchtstroom. En dat was inderdaad een perfect voorbeeld van een spoiler met een functie.
@deora: Dit dak kan dicht, dusseee ja.
Mooi hoor ..
Die close-up foto’s van een logo of een pookknop of een aircoschuifje of ondersteboven van een stoel ..

Kunstzinnig ook ..
Helemaal 2011 retro ..
@lincoln: Zo moeilijk is het niet om van zo’n pareltje kunstzinnige foto’s te maken…

De auto zelf is nu eenmaal Kunst met een hoofdletter. One of a kind…

Er zijn er maar 333 van gemaakt! Zoiets bijzonders heeft niemand.
@moveyourmind: jawel 332 andere mensen…
@sanki: Maar niemand anders heeft nummer 228 van 333!
Mooie bak! Maar ik heb liever de nieuwe generatie
Dan liever iets met stijl ipv de Audi.

Doe mij dit dan maar:

http://www.autowereld.nl/jaguar/e-type/e-type-flatfloor-3-8-series-1-convertible-matching-numbers-13924773/details.html
@rufctr01:
Heilige grutjes! 190k voor een E-type!
Nu is dat wel een Series I, maar jongens: 190k…..

Nee, dan heb je voor 100k minder dé perfecte E-type. Ontdaan van bumpers. Met veul mooiere wielen. In donkerblauw.
http://ww3.autoscout24.nl/classified/281067036?asrc=st|as
@Rob: ook een hele mooie. Ik hoop niet dat je 180.000 voor een Audi wel gerechtvaardigd vindt?
@rufctr01:
Wat ik van die prijs is natuurlijk niet zo heel erg relevant. Verbaasde me alleen over de vraagprijs van die E-type. Die gaat dus blijkbaar vrolijk mee in de klassiekerhype.

En of 180k voor een Audi te rechtvaardigen is? Waarom niet? Als dit je ding is en je hebt het geld moet je het vooral doen. Idem als je er toch een Jaguar E-type voor wil kopen. Ik zou niet weten waarom ik het ene niet zou kunnen rechtvaardigen en het andere wel. Puur persoonlijke smaak. Daarmee kun je alles rechtvaardigen, of juist niet.

Enige wat ik er over kan zeggen is dat 179.650 euro veel geld is. Want dat is 179.650 euro gewoon. Welke auto je er ook voor koopt.
Voor dat geld liever “the real deal” een Lambo dus, dat maakt toch iets meer indruk.
Mooi hoor. Al vind ik persoonlijk de nieuwe toch mooier.
Verreweg de minst interessante en geslaagde versie van de R8. Ik zou sowieso nooit een Spyder doen
Allereerst: Wat een lelijke auto is dit…
Ten tweede: Volgens mij lopen er een paar redactieleden bij jullie rond die het liefst hun leuter door de 4 Audi-ringetjes steken, zo veel nutteloze Audiberichten komen er de laatste tijd langs!
@cor1: dan lees je het niet. Daarbij vind ik dat je sowieso niet moet zeuren om de content als deze GRATIS is. Echt. Ten derde zijn anti-fan boys net zo irritant als fanboys. Erger zelfs, eigenlijk.

En als laatste vind ik je beredenering (plasser door ringetjes halen) echt zeer onsympathiek, onsmakelijk en infantiel.
@gtwillem: Haha, je hebt gelijk hoor, het was een kinderachtige reactie! Maar kom op, dat kunnen ze echt wel hebben bij AB.

Daarnaast lees ik al jaren lang iedere dag met veel plezier de gratis content, maar valt het mij op dat er de laatste tijd wel vaker slappe verhalen met Audi’s in de hoofdrol op de site verschijnen, en tja, dan schrijf ik een keer een infantiele reactie… Moet je je vooral niet te druk om maken ;)

Overigens ben ik geen Audi anti-fanboy, in tegendeel zelfs, maar ben ik gewoon niet zo gecharmeerd van de duurste Audi van Marktplaats.
@cor1: ha die Cor, voor jouw zijn er tal van ranzige sites waar je met je pielemuis aan je trekken komt, niet op AB!
In 14.000 kilometer heeft deze auto 4 eigenaren gehad en is ook nog eens geïmporteerd. Vreemde historie. Misschien waren al die eigenaren wel boos dat je op je auto van drie ton geen lichtsensor kreeg (zie foto 14)
Knap 2 soorten stoelen op de foto???
@kevin82: goed gezien.
Tsja, een badkuip op wielen, zo’n R8 cabriolet. Het klopt gewoon écht niet.

Maar laatst zag ik een blauwe R8 coupe rijden, van voor alle faceliftjes. Vond het best een imposante auto. Er rijdt wel wat voorbij. En het is allemaal wat minder obscuur als een Ferrari of Lamborghini. Ik vind het dus best wel een knap ontwerp eigenlijk. Alleen totaal niet fotogeniek en als cabriolet een totale flater….
Hij is wel heel erg mooi. Goeie combo zo met dat rood en een keer geen zwarte wielen
Zoveel geld en niet eens standaard leder
Ongelooflijk lelijk dat grijs achterop.. Denk dat dit een van de minst populaire R8 GT’s is in deze kleuren… Sowieso nooit van mijn leven een Audi voor 1.7 ton.. Veel leukere dingen te vinden voor zoveel geld.
Dan heb 180.000,- euro en dan koop je een Audi. Tja…
De gewone r8 v10 heeft toch 525pk? Dan is het verschil toch 35pk?
@fordgt: yep 525!
Voor dit geld en de speciale uitvoering zou je toch minstens schaalstoelen erin verwachten?!
Ik vind dit echt dik, maar dat is mijn smaak. En misschien als ik het geld had kocht ik em wel… Maar heb het niet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).