De ex van Afrojack, koop je op Autotrack!

Auteur: , 25 Reacties

De R8 vervolgt zijn tocht langs 's lands okkazieboeren.

Jaja, hij staat weer te koop hoor. We hebben het over de Audi R8 die ooit toebehoorde aan Afrojack en later aan Afrojack 2, beter bekend als Nicky Romero. Ooit draaiden we er zelf nog een paar rondjes mee op een vochtig Zandvoort, waar onze jas tussen zwoegsessies in een E36 coupé door zijn visie op droomauto’s en het leven gaf.

Maar waar Afrojack het toen nog had over de mogelijkheid dat ‘alles over vijf jaar op zou kunnen zijn’, gaat de DJ nog altijd als een speer. Dat is ook te zien aan zijn wagenpark, want de R8 heeft al een paar puike opvolgers gehad. Sterker nog, waar de troubadour destijds nog droomde van een Veyron, is/wordt hij inmiddels samen met Joene van den Berg co-eigenaar van een heuse Bugatti Chiron.

Dit alles betekent echter wel dat de R8 achtergelaten is op de weg naar nog meer succes. Een triestig lot dat dus zelfs dit soort dikbolides kan treffen. Het doet denken aan de gevleugelde quote Show me a beautiful woman and I’ll show you a guy that’s tired of her shit, die soms ook net wat anders gequoot wordt op de webz.

We zagen de auto in het verleden al staan bij van den Akker en meer recentelijk bij Breedveld. Zoals @ricardo ooit scherp opmerkte was de auto af en toe wel in andere kleuren gehuld, daar deze ‘meer wraps gezien heeft dan een Mexicaanse chef-kok’. Mooi.

Inmiddels is de auto terechtgekomen bij Audi Centrum Rotterdam, waar de vraagprijs 87.950 Euro bedraagt. Dat is overigens net ietsje meer dan de auto in 2016 nog moest opleveren. Dit toont maar weer aan dat de beste keuze om goedkoop te rijden tegenwoordig geen A-segmenter is, maar een exoot die niet afschrijft. Overigens staat de auto geadverteerd met 525 pk, maar uit betrouwbare bron kunnen wij je melden dat de V10 gekieteld is en stiekem 575 paarden heeft. Tenzij iemand ‘m in de tussentijd weer teruggetuned heeft natuurlijk…

Mocht je interesse hebben in de auto, check dan even ons aankoopadvies over de deze R8.

Bedankt Alex voor de tip!25 reacties

40,4L/100km. Hier heeft iemand goed doorgereden
@henk123456: Kan dat niet komen doordat hij stationair draait en geen meter rijdt voor de foto’s? De dagteller doet wat anders vermoeden, maar volgens mij zijn deze apart te resetten?
@ihrte: Als hij dit stationair verbruikt… Nee, waarschijnlijk een verkoper(?) Die voor het maken van de foto’s een pittig proefritje heeft gemaakt.
@techniekmeneer: chef, zelfs een Peugeot 107 verbruikt 40l/100km als je de motor een kwartier lang stationair laat draaien en geen meter aflegt.
@ihrte: een stationairdraaiende auto verbruikt toch oneindig liters per kilometer? Zat laatst in een auto die gaf het aantal liter per uur aan bij stationair.
@reind: Wel als je hem van de poetshal naar de fotoplek (bv 50m)
@techniekmeneer: Het is een gemiddeld tekentje wat ervoor staat. Dus kan kloppen. :)
@henk123456: bij Audi wordt het gemiddeld verbruik van meter “1” gereset als de auto een tijdje stil staat. Al zo’n V10 dan een tijdje stationair draait krijg je zoiets.
Meter “2” toont het gemiddeld verbruik over veel langere afstand/tijd, tot de laatste reset.
Ik was er eerst niet zo kapot van de R8. Is door de jaren heen wel veranderd.
Vriend van mij heeft een R8 V10 met handbak en schaalstoelen. En die heeft ten minste die mooie goud oranje koper kleur. Die kost €80k en is niet afgeragd door DJ’s. Ik zou het wel weten.

Staat overigens ook op Internet.
@ghost: Klinkt goed, maar liever de V8.
Ben na ADE wel eens bijna aangereden door dit ding. Knalde hij en z’n posse effe vol door rood. Hele stoet van z’n andere auto’s er achteraan. Sindsdien een hekel aan die vent en zn auto’s. Dus ik sla effe over.
@e34m5touring:
Hij maakt kennelijk inderdaad nogal eens een gezelschapsuitje van z’n ritten, ben ‘m ook wel eens tegen gekomen met een stuk of 6 andere auto’s, toen-ie van z’n huiswrapper vandaan kwam. Wel een mooie kakafonie van geluid, een Aventador, een Ferrari en een paar M’s, die er gezamenlijk als een raket vandoor gaan :-)
@amghans: Ik zag het gelukkig net op tijd toen. Anders was de Touring een nosejob verder vrees ik. Maar dat z’n hele posse incl. voertuigen er gewoon nog achteraan gingen verbaasde me wel. Ik stond daar niet alleen namelijk.
Frikandel uitvoering.
Lijkt wel alsof er comfortstoelen in zitten. En dat leer ziet er ook erg uitgedroogd uit.
Joene van de Berg? Hij heet Jeroen van den Berg
@focusrs: geen bekende hier zie ik? Over Jeroen zijn hier ook al met regelmaat artikelen verschenen…
Wat een slordige foto’s voor een dealer. Uitgedroogd leer, dagteller niet op nul, verbruik is te zien en het leer is uitgedroogd. Van een dealer mag je volgens mij wel beter verwachten..

Ik sla ‘m over. Deze kleurstelling trekt me niet, de prijs overigens ook niet ;p
Ik ken de markt verder niet voor de R8, maar voor een V10 sportauto vind ik dit niet heel veel geld
Witte letters op de banden… Oude tijden herleven!
@raymster: mooi he, viel mij op. Had ik ook op mijn eerste auto: “Pirelli P5000 Vizzola” ingekleurd met een mooie witte stift van de Halfords ;-)
Ben benieuwd hoe ze aan die 50 extra paarden zijn gekomen. Want zal dit puur een andere software zijn in combi met een aangepast in en uitlaat traject??
Laat maar staan dat hok
Ik vind het wel fijn dat de dealer in kwestie een afgetrapte Audi aanduid als een ‘Gebruikte Audi’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).