De F1 is in Miami en dat is niet om vakantie te vieren

Auteur: , 33 Reacties

I'm in Miami bitch Beach - Liberty Media.

Miami

Witte stranden, palmbomen, goede uitgaansgelegenheden en bijna elke dag lekker weer. Dat zijn zo’n beetje de kernwoorden die bij Miami passen. Daar kan ‘Formule 1’ wellicht aan worden toegevoegd. De bollebozen van Liberty Media zijn in de Amerikaanse stad op verkenningstocht. De bazen van de Formule 1 willen namelijk nieuwe races op de kalender krijgen. Een uitgebreide oriëntatie gaat hier aan vooraf.

Eerder werd bijvoorbeeld al Las Vegas genoemd en nu is Liberty Media in Florida aangekomen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om een straatrace te organiseren, aldus de Miami Herald. Commercieel directeur Sean Bratches zou naar verluidt met de burgermeester van Miami hebben gesproken over de mogelijkheden om een Grand Prix te organiseren in zijn stad.

In 2015 was Miami al eens het decor van een straatrace. Toen was de Formule E te gast in de zonnige stad. Er staat nog niets vast over een eventuele beslissing. Het zou puur om een onderzoek naar de mogelijkheden gaan.33 reacties

Meende begrepen te hebben, dat de rijders niet nog meer races willen. If so, zou er een huidige race moeten wijken. Ben benieuwd.
@amghans: coureurs moeten niet zo zeiken.
@amghans: meer races, minder motoren, ik voel grid penalties aankomen.
@amghans: Nja, die coureurs zijn niet eens het probleem. Als je jaarlijks miljoenen mag bijschrijven, mag een weekendje meer of minder van huis geen reden tot klagen zijn. Maar het team bestaat uit veel meer mensen dan alleen de coureurs en de teambazen die erg riant verdienen. Al die mensen die de hele zooi opbouwen en afbreken, monteurs, mensen van de persafdeling. Die kunnen in de meeste gevallen geen tonnen of miljoenen per jaar bijschrijven, maar zijn straks wel wéér een extra weekend weg van huis en haard.
@Edge: extra week
@rolov: En de dingen achter de schermen die wii helemaal niet te zien zijn. Bijvoorbeeld cursussen, trainingen, vergaderingen…
Met Tubbs en Crocket met team Ferrari in de achtervolging, en heerlijke muziek van Michael Mann & Jan Hammer
@marinepower:

Miami .. het Zandvoort van Amerika ..
@lincoln: meer Snow daar dan hier
Meer race’s is eigenlijk niet te doen, en als je dab extra race’s wil doe het dan ip zijn minst op een circuit zodat je toch nog mooie gevechten kunt zien.
@jelteeuu: straatraces kunnen ook leuk zijn om maar te kijken. Of heb jij de gp van Baku gemist dit jaar?
@plopkoekje: stiekem wel (;
@jelteeuu: Kan prima als je de kalender wat logischer indeelt. In plaats van wat ze nu doen met de ene race in Australie dan weer in in het midden oosten dan weer azie, naar Europa en terug naar azie enzovoorts. Het is chaos
@kilum: Dat is niet helemaal waar. Als het geografisch logisch zouden doen hebben ze te weinig tijd om alles op tijd in een continent te krijgen als ze eenmaal klaar zijn op één continent.
@wijsneus: Ik zeg niet dat ze daardoor ineens 52 races kunnen doen. Maar een paar extra lukt wel.
Ik heb er mijn twijfels bij of dat wel een succes gaat worden. Stratencircuits zijn niet altijd even spannend en er zijn er sowieso al genoeg.
@berlinetta: In dit geval maakt het dan ook geen zak uit of het een stratencircuit gaat worden, dat is hierbij het punt helemaal niet voor deze gasten. Het gaat hun er om om meer bekendheid te werven in Amerika en zo populairder te worden. Om je doel te bereiken lijkt Miami mij een geschikte plek.

Of het ook echt een leuke of spannende race gaat worden is natuurlijk altijd nog maar de vraag. In 2016 vond iedereen en zijn moeder Baku verschrikkelijk. Dit jaar is het misschien wel de leukste race geworden die we gezien hebben.
@viezefreddyw: Ja eens, ik ben er bang voor dat we dit ook nog vaker gaan meemaken. Baku was dit jaar inderdaad veel spannender dan vorig jaar, maar dat kwam niet door het circuit. Dat was nog altijd dezelfde inspiratieloze ronde.
@berlinetta: Njaa weet ik niet. Het circuit was er aardig debet aan denk ik. Vele tikjes en elleboogjes werden er uitgedeeld en geïncasseerd. Dit kwam mede door de nauwe en smalle 90 graden bochten. Bottas en Kimi, Perez en Ocon etc gingen lekker met elkaar in gevecht in die nauwe bochten.
Miami??? Serieus?? Nooit geweten dat Joodse pensionado’s en cokedealers geïnteresseerd waren in autosport ..
@willeme:

Copa boca !!
correctie .. del boca Vista ..
@lincoln: Precies ja! Cadillac maakte de DTS (voorwielaangedreven comfort sloep) nog jarenlang voor die contreien. Lincoln MkVIII’s, Mercury Grand Marquis, Chrysler New Yorker: zolang het groot en comfy was, vond het daar gretig aftrek. Zolang die maar in het Beige leverbaar was. Noemden ze het ‘Sanddust Gold’!
“This is paradise, I’m tellin’ ya. This town like a great big pussy just waiting to get fucked.”

-Chase “Tony Montana” Carey
Ja en nee, Miami als locatie, ja gaaf!! Maar ook Miami kennend (net als heel de USA) is het allemaal rechttoe rechtaan, oftewel saai als circuit (kijk naar Baku). Moet wel een beetje mooi bochtenwerk in zitten..
@roberto: je kan gewoon zig zag
In 1984 werd er ge-raced door IMSA GTO auto’s op Track: Miami Grand Prix Street Circuit (United States), 2.977 kms.
Dus racen in de straten van Miami is niet geheel vreemd.
Dan zie ik ze liever in San Fransisco, veel meer sensatie..

http://98ron.superunleaded.com/wp-content/uploads/2015/10/sw8v5.gif
Heel fijn dat liberty media meer voor de fans wil doen enzo maar ik heb echt het idee dat de formule 1 op deze manier gaat ver-Amerikaniseren en dat vindt ik persoonlijk dan weer echt jammer. Dat gebeurt sowieso veel te veel tegenwoordig…
@raceface: Neemt niet weg dat Miami op zich een gave locatie zou zijn om het formule 1 feest te laten langs komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).