Vettel biedt Verstappen zijn nederige excuses aan

Auteur: , 18 Reacties

Nou ja...soort van.

Vette-pech

Als we even voorbij het feit kijken dat Mercedes vanmiddag ‘gewoon’ weer een een-tweetje pakte in de Grand Prix op Silverstone, kregen we eigenlijk best een mooie race voorgeschoteld (verslag). Er werd hard en vooral ook wiel-aan-wiel geknokt op het voormalig vliegveld. Max Verstappen en Charles Leclerc leken lange tijd de hoodrollen te spelen in deze schermutselingen. Het mooie was dat de twee op verschillende momenten in de race om-en-om de meeste snelheid hadden. Zo kwam het gevecht een aantal keer terug. Het gaat net te ver om het gelijk te stellen aan Villeneuve-Arnoux, maar de associatie vloog wel even door het hoofd en dat is al heel wat.

Uiteindelijk moest Vettel zijn teamgenoot echter toch weer even de loef afsteken door alle aandacht op zich te vestigen. Verstappen en Leclerc knokten meermaals met elkaar en kwamen daar vrijwel ongeschonden vanaf, Verstappen en Vettel gingen één keer in de clinch en dat eindigde meteen in tranen. De Duitser ontpopte zich tot de echte torpedo door Verstappen’s Rode Stier van achteren te rammen.

Torpedo

Tijdens de race uitte SV5 nog een ‘What is he doing’ over de radio, maar die was weinig overtuigend. De wedstrijdleiding bestrafte hem meteen met een straf van tien seconden. Maar daar houdt het nog niet mee op. Vettel heeft er namelijk ook weer twee strafpuntjes bij op zijn licentie, wat zijn totaal nu op zes punten brengt. Daarnaast zal VET de komende dagen weer veel hoon incasseren van de media en wellicht enkele vragen moeten beantwoorden over zijn toekomst. De volgende Grand Prix is uitgerekend die in Duitsland, waar het vorig jaar allemaal fout begon te gaan voor Sebbie toen hij in leidende positie zijn auto in het grind parkeerde.

Seb zelf geeft inmiddels overigens (redelijk) ruiterlijk toe dat hij fout zat. Tegenover de journo’s van Sky zegt hij dit over het incident:

Ik zag dat Max sneller was. Hij wist elke ronde het gat een klein beetje te dichten. Het was in de eerste stint al duidelijk dat zij ons onder druk konden zetten. Ik keek op mijn stuur en zag dat er nog vijftien ronden te gaan was. Toen hij mij eenmaal voorbij was dacht ik eerst dat het daarmee klaar was. Hij maakte echter een foutje in Stowe en ging daar wat wijd. Waarschijnlijk omdat hij meer snelheid had vanwege de DRS. Daardoor dacht ik dat ik wel weer een poging kon wagen om hem terug in te halen. Het leek alsof hij het midden van de baan zou kiezen om te verdedigen, toen besloot ik links te gaan. Hij ging echter nog wat verder naar links en toen was dat gat er niet meer. Die deur ging dus niet meer open. Ik was gewoon te laat, dus het is mijn fout.

Direct na de race liep Vettel naar de auto van Verstappen en zagen we de twee elkaar de hand schudden. Vettel:

Ik heb al met hem gesproken. Ik ben uiteraard niet blij. Het heeft ook mijn race verknald.18 reacties

Ook dit is racen, wat natuurlijk fucking zuur is. Vettel heeft direct zijn excuses aan Max aangeboden- netjes en zoals het hoort. Ik ben dan geen fan van Vettel, een fout kan iedereen maken. Uiteindelijk kijkt iedereen naar de F1 om dit te zien, tot het naadje gaan met de daarbij behorende fouten.
Vettel is oud en wijs genoeg om zelf het boetekleed aan te trekken. Overigens ben ik steeds meer van mening dat Vettel zijn tijd geweest is. De glans is er vanaf en hij maakt de laatste 2 jaar gewoon teveel fouten. Zonde , maar naar mijn idee kan hij beter plaatsmaken voor de nieuwe generatie. Terug naar RBR lijkt mij dan ook geen verstandige keuze.
Zeer netjes van hem dat hij Max gelijk na de race opzoekt om zijn excuses aan te bieden. Dat is wel even wat anders dan de situatie met Ocon. Vettel deed het niet expres en die dingen kunnen gebeuren.

Max heeft dit jaar net even dat beetje geluk niet. Zoals in Oostenrijk z’n start verknallen en in Monaco tegen Bottas aan knallen in de pits en er een straf voor krijgen. Desondanks staat hij toch derde in het kampioenschap.
Zijn commentaar was in elk geval consistent; op RTL zei hij exact hetzelfde!
@alfalfa: πŸ™‚πŸ™ƒπŸ˜‚
Max beetje pech vandaag. Eerst achter Leclerc en daarna Vettel die hem van de baan duwt. Ook dat is racen…
Haha, titel aangepast en mijn comment weg. +1
@hamerhaai: geen dank!
Duitse excuses zijn anders.
@emping: jij wacht op de wiedergutmachungsschnitzel?
@kle500: Klassiekertje!
@emping: Je wil je fiets terug bedoel je?
Jammer van het resultaat maar was een prima race om te kijken
Was dit maar gebeurd tussen de mercedessen…. het seizoen is al voorbij, desindanks een vermakelijke wedstrijd gezien.
En 2 strafpunten op zijn licentie. Dat moeten ze ook eens aanpassen. Zo gevaarlijk was het allemaal niet.
β€œHet heeft ook mijn race verknald.” Ja, z’n oma ook. πŸ™„
Duitsers maken geen grappen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).