Hmm…Was Silverstone 2019 hetzelfde als Bakoe 2018?

Auteur: , 26 Reacties

We onderwerpen beide situaties aan een hard vergelijk.

Bwiem

Het was alweer een tijdje geleden, maar vandaag ging Max Verstappen weer eens ouderwets kablabber. Zelf leek hij er weinig aan te kunnen doen, dat was voor iedereen eigenlijk meteen wel vrij duidelijk. De FIA gaf Vettel snel straf en nadat Seb even de tijd had gehad om zijn zonden te overdenken, kon de Duitser zelf ook wel leven met het oordeel dat hij schuldig was aan de klapper. Maar was het wel echt zo clear cut?

Torpedo

Op de webz gaat iedereen natuurlijk meteen los na de enerverende gebeurtenis. Sommigen moesten ook direct denken aan de laatste keer dat Verstappen in zijn versnellingsbak geboord werd, namelijk in Bakoe 2018 door Daniel Ricciardo. Destijds was er een heftige discussie. Nam Ricciardo teveel risico door voor de move te gaan op het supersnelle rechte stuk, of was het juist Max die de Ozzie totaal onverantwoord de pas afsneed op hoge snelheid door te laat de deur dicht te gooien? Ricciardo vond het laatste en was teleurgesteld dat zijn team daar niet ‘genoeg’ in meeging. Het was volgens hem een van de redenen voor zijn uiteindelijke vertrek naar Renault.

Stiekem was ik het wel een beetje eens met de honingdas, vooral als ik de oranje bril even afzette. Max bewoog in die dagen wel vaker in (of iets voor) de remzone, wat al tot een aantal aanvaringen met zijn collegae geleid had. Ironisch genoeg was het juist Max zelf die eerder in de race van vandaag geklaagd had over Leclerc, die zich in zijn ogen schuldig maakte aan dit vergrijp. Later in de race met Vettel ging het mis. In dit geval leek Max helemaal niet op een verkeerde manier te blokken, maar als je de beelden naast elkaar bekijkt, zie je hoe klein een dergelijk nuanceverschil echt is:

BIEM

Had VER dan toch een klein beetje schuld aan de botsing, of moet Vettel met pensioen? Laat het weten, in de comments!26 reacties

Het is gewoon allemaal de schuld van de Rabobank
@keeper1: wat kinderachtig. G*dverd*mme.
@keeper1: #ontslajackplooij
@serialchiller: #ontslamensendiereagerenopcommentszonferrelevantereactieopdiecomment
@keeper1: zonder* gvd
Het is gewoon een race incident in mijn ogen. En wat baku 2018 betreft vond ik toen ook dat red bull het harde racen tussen team maten te lang liet duren. Begrijp me niet verkeerd het leverde smakelijke beelden op baku 2018
Ik denk dat Verstappen Vettel in de val gelokt en dat Vettel erin getrapt is. Vettel had rechts voldoende ruimte, maar dook in een gat dat Verstappen bewust open liet en eigenlijk niet bestond. Verstappen ziet het, gooit gelijk de deur dicht, Seb realiseert het te laat en toen was het boem. Gezien de schade die hij had was dat al straf genoeg
@benja01: Nou, dat zou dan zo’n beetje de domste val aller tijden zijn, waarbij je zelf het risico neemt om geëlimineerd te worden zonder duidelijk te behalen voordeel. Verstappen was er immers al voorbij en Vettel had niet meer het momentum om hem weer meteen terug te pakken. Denk niet dat Verstappen nog heel erg bezig was met Vettel het leven zuur te maken.

Vettel had hier gewoon zijn verlies moeten nemen, waar hij heen ging was eenvoudigweg niks te halen. In het heetst van de strijd heeft hij de situatie verkeerd ingeschat en een domme fout gemaakt.

In Baku zag het er toch een beetje anders uit, daar leek Verstappen toch wel heel erg bezig met de auto achter zich en dat eindigde in tranen.

Op zich leken de incidenten op elkaar omdat de achterste auto van de twee downforce (b)lijkt te missen en daardoor de voorwielen al heel snel blokkeert bij het remmen, maar daar is het wel mee gezegd wat mij betreft.
2 heel verschillende situaties met dezelfde uitkomst
Allebei een Red Bull inderdaad.
In beide gevallen knijpt Max het gaatje aan de binnenkant een beetje maar kiest de tegenstander te laat voor de andere kant.. in beide gevallen de schuld van degen die achterop rijdt. Als je te laat van richting veranderd dan klap je erop als er geremd moet worden.
Wat een geneuzel zeg… 20 jaar geleden lag niemand hier wakker van. 1 grote politieke show geworden. Laat toch lekker racen. Alleen als iemand moedwillig eraf rijdt dan een straf. Belachelijk dat je tegenwoordig maar 1 keer van je lijn mag om te verdedigen. Kan nog wedstrijden herinneren van Senna met een wagen die kapot aan het gaan was: niemand kwam zonder slag of stoot om hem heen. Is toch prachtig om te zien, keihard racen.
@maxidyne: je hebt gelijk, nu is men hilarisch als men zo een ‘move ‘ ziet, maar deze onwetendheid voor velen op deze blog is dat hun leven nog niet verder ontwikkeld was dan een spermazaadje …
Weet je wat echt het slechtste was vandaag?
Jack Plooij die vertelde hoe hij ‘lekker in de mailing werd genomen’ door Johnnie Herbert.
Allemachtig, wat blijft die vent toch tenenkrommend slecht! #ontslajackplooij
@awesome: en waarom mag hij dat niet vertellen? Is zelfspot echt zo moeilijk voor je?
De schuld van Vettel.
En hoewel Baku 2018 geen Ferrari in beeld was, toch de schuld van een Ferrari als je het mij vraagt.
Tis promotie bij Hans Anders Vettel !
Lees net dat de spec 4 motor van Honda zo goed als af is en dat het net zoveel vermogen heeft als dat van de Mercedes. Gaat nog heel interessant worden de 2e seizoenshelft.
In de vorige post heeft Vettel al antwoord op deze vraag. Het is Vettels schuld.
Doen we helaas niets aan nu….
In mijn ogen is het altijd de schuld van degene die van achteren komt, die kan overal rekening mee houden, die heeft zich op wat zijn voorganger doet en kan daardoor passende maatregelingen nemen. Daarbij heeft degene die voorop rijdt altijd het voordeel van het voorop liggen en aangezien de achterligger een bijzondere verrichting wil gaan doen, namelijk inhalen, zal die ook rekening moeten houden met het verdedigen van de betreffende positie. Bij achterblijvers is het een ander verhaal, maar daarbij vinden dit soort acties bijna nooit plaats. Tenzij je Ocon heet, maar ook bij hem gold, dat hij fout zat en Max nooit had mogen raken.
Heel de wereld zegt dit was de fout van Vettel, vettel zelf zegt dat het de zijn fout was. Behalve in Nederland, juist de Nederlanders leggen toch weer de schuld bij Verstappen, waarom? Altijd als een crash is tussen Verstappen en een ander moeten wij onze landgenoot juist als schuldige zien? Overigens lijkt Verstappen hier juist één lijn aan te houden en zie je Vettel juist van de ene naar de andere kant bewegen…
@notsobig: bwoahhh. 1) dat zeggen we helemaal niet 2) deze parallel werd direct getrokken in het commentaar van Sky Sports.
Dit was racen en gedeeltelijk zeker een race incident, eentje die ik er graag bij neem als het betekent dat er echt geracet kan worden. Voor een groter gedeelte was het Vettel die jammer genoeg één van zijn tegenwoordig gebruikelijke inschattingsfouten maakte.
Ik zie niet echt hoe Verstappen dit had kunnen verwachten en dus voorkomen, dat was in Bakoe toch iets anders en daar had hij dus best een aandeel in het geheel.. hier niet..

Onder de streep: liever dit dan allemaal aan een touwtje een optochtje rijden!
Wat dat betreft hulde aan Verstappen, Leclerc, Gasly, Sainz, etc.. maar zelfs ook Vettel….
Vettel ligt dankzij zijn recente fouten onder de loup. Normaal gesproken was dit gewoon mooi racen met een slechte afloop. Vettel had nadat max iets wijd ging meer momentum en een reëele kans om terug te slaan. Dit zien we toch graag ? Een Botas had het er bijvoorbeeld braafjes bij laten zitten. Er was ook heel even een gat die max dicht gooide. Toen moest Vettel door zijn hogere snelheidsverschil in een fractie remmen en een andere lijn kiezen en dat lukt dan niet meer. Gebeurt vaak genoeg. Dit is gewoon een race incident. Alleen doordat Vettel onder een vergrootglas ligt lijkt hij de negatieve tendens niet meer te kunnen breken. Deze negatieve sky soap kan wel eens de doodsteek gaan worden voor een getalenteerde rijder. Helaas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).