Red Bull: “Nederlandse fans zijn heel beschaafd”

Auteur: , 18 Reacties

We weten eindelijk wie er écht de beste fans zijn.

twee-duimen-en-de-beste-fans

Het is tegenwoordig een beetje onduidelijk wie nou precies de beste fans zijn in de F1. Lewis Hamilton verkondigt bij alle races dat het plaatselijke fangilde het beste is. Maar dat kan natuurlijk niet tegelijkertijd waar zijn. Op een gegeven moment kan je dus niet anders dan jezelf afvragen ‘oké Lewis, maar hoe zit het nu echt?’. Van de Brit hoeven we waarschijnlijk geen uitsluitsel te verwachten, hij houdt liever iedereen te vriend (en slaagt daar, wellicht juist daarom, in eigen land kennelijk steeds minder in).

Helmut Marko van Red Bull Racing heeft er veel minder moeite mee om harde conclusies te trekken. Volgens Der Helmut zijn ‘wij’ met afstand de beste, zo zegt hij tegen Motorsport-Total. De taferelen die zich afspeelden na Verstappens (tweede) zege in Oostenrijk maakte het definitief, volgens Marko:

De ‘oranjes’ zijn een ongelooflijk fantastische, fanatieke, maar ook beschaafde fanbeweging. Wat zich na afloop in de pits heeft afgespeeld, die invasie van de Nederlanders, was ongelooflijk. Het was vreedzaam, sportief, zonder agressie – heel anders dan bij voetbalfans. Echt pure bewondering en vriendelijkheid.

Ik denk dat iedereen zich wel herkent in deze woorden, maar Helmut is nog lang niet klaar met zijn loftuitingen:

Om een voorbeeld te geven: ik stond met wat Honda-mensen voor onze box. Ik schoof een aantal van hen naar voren en plotseling begonnen de fans ‘Honda! Honda! Honda!’ te scanderen. Ze hebben het hele team geëerd. En kennelijk weten ze ook veel van de Formule 1, want ze herkennen iedereen van het team.

Waarvan akte. Vind jij dat Marko de waarheid spreekt, of lult hij uit zijn nek?18 reacties

“En kennelijk weten ze ook veel van de Formule 1, want ze herkennen iedereen van het team.”

Een plukje Japanners achter de boarding bij de RB-crew die een zwart Honda/Red-Bull shirtje dragen.. dat is niet zo moeilijk te herkennen toch?
Genoeg dom stemvolk in NL. Die staan ook bij het WK vrouwen voetbal te juichen.
Nederlanders beschaafd? Houd toch op
@baklava: Helmut is blijkbaar nog nooit met Nederlanders op vakantie gegaan😂
@leukmaaronbetaalbaar: Moet je op betere plekken op vakantie gaan…
@leukmaaronbetaalbaar:

Inderdaad, het handdoek op het ligbed leggen bij het zwembad om 8 uur ’s ochtends is een mooi voorbeeld.
@monsieurleloure: dat doen Duitsers en Engelsen (en ander VK tuig) net zo vaak, het is gewoon het nivo van een bepaald slag camping volk.
@baklava: daarom rennen paar zatlappen na de race het Oostenrijkse circuit op waar het niet mag… Omdat we zo netjes zijn
@baklava: ach is allemaal relatief, vergeleken met Britten zijn we heel beschaafd
@janmetdelangeachternaam: ja en vergeleken met Scandinavische toeristen zijn we uitschot
@chriscross: wat zijn Scandinaviërs dan vergeleken met Japanners? Ik bedoel die helpen zelfs met opruimen in een stadion?
Natuurlijk is niemand het hier daarmee eens. Want in één ding zijn Nederlanders het beste. En dat is zeiken over Nederlanders.
En ik ben dus duidelijk een Nederlander ;)
Nederland is het centrum van de beschaving!! Weet toch iedereen!?
Ja, hàllo. Nederlanders kopen en masse die onwaarschijnlijk lelijke Red Bull-merchandise, dus dan ga je ze niet voor her hoofd stoten, toch? De hand die je voedt…
Totdat er een Honda motor ploft. Wat zullen ze dan scanderen? GPtoeoeoe GPtoeoeoeoe
Viva Olanda!! Maar nu Max in de F1 rijdt, is het fanaantal ontploft. Met Guido was die tribune niet zo oranje hoor
Man. Er zullen beschaafde tussen zitten, maar de meeste max-‘fans’ zijn soms echt aso’s. In abu dhabi had ik te maken met een groep proleten die het nodig vonden de serveerster uit te maken voor alles wat Aziatisch was. Nu met een clubje voor de 2e keer een race gekeken, en alles wat niet max is is k-t en moet zo snel mogelijk oppleuren van die gasten. Maar een beetje fatsoenlijk een race bekijken is er voor dat gepeupel niet bij.
En ooooh wat had max zn banden over de huizen geholpen zeg, in oostenrijk. Iedeeen OOOH en AAAHH. Ik wilde geeneens meer zeggen dat het marbles waren wat ze na de race altijd oppikken, want ik ben niet zo groot, en ruzie heb je al snel met die eencelligen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).