De GP van België wordt dit jaar BIZAR druk

Auteur: , 31 Reacties

De organisatie gaat nu al van het beste/ergste uit.

Spa-Francorchamps wordt dit jaar BIZAR druk

Brace yourselves! Waar Spa-Francorchamps vorig jaar al uit z’n voegen barstte door een enorme stoet Nederlandse fans die natuurlijk voor Max kwamen, verwacht de organisatie dat het dit jaar alleen nog maar drukker wordt. Sterker nog: alle tribuneplaatsen zijn uitverkocht en er zijn alleen nog algemene kaarten voor de vrijdag en zaterdag beschikbaar.

Sinds de hoogtijdagen van Michael Schumacher hebben de mannen achter de GP van België niet meer meegemaakt dat het zo hard ging met de verkoop. Men verwacht zelfs dat er over het hele weekend (drie dagen dus) meer dan 250.000 fans naar het circuit komen om de strapatsen van de coureurs in de gaten te houden.

Natuurlijk is het niet alleen Max die de kaartverkoop een lekkere boost geeft, want de Belgen hebben ook Stoffel Vandoorne om voor te juichen. Toch denken de mannen van het circuit dat de impact die Max heeft op de kaartverkoop groter is.

GP België viert jubileum

Los van de kaartverkoop heeft de organisatie nóg een reden om extra uit te kijken naar de race van dit jaar. Het is namelijk de 50e GP van België die op Spa-Francorchamps wordt verreden. Om dat te vieren komt een ouwe Benetton van Schumacher in actie.

Daar staat weer tegenover dat het financieel allemaal nog niet geweldig loopt. Zo werd vorig jaar ondanks de stampvolle tribunes een verlies van ruim 8,5 miljoen euro geboekt. Men is echter in gesprek met Liberty Media over een nieuw en mogelijk minder kostbaar contract.31 reacties

Wat is t verschil tussen druk en BIZAR druk?
@snorrewietskie: vijf letters en een spatie
@jeroen13: vergeet de CAPS LOCK niet ;)
@willeme: shit! Bijna goed
-edit: meer clicks? We houden helemaal niet van clicks-

Herriner me de drukte bij Schumacher nog. Eigenlijk viel dat best mee. Plek zat.
@snorrewietskie: bizar (bn): afwijkend, buitenissig, ongewoon…
Toen ik er 2 jaar geleden was, en Max nog maar net rondscheurde in z’n TorroRosso viel de drukte nog alleszins mee, gewoon goed vol, maar geen urenlange files huiswaarts en dergelijke. Schijnbaar was het vorig jaar al een kleine hel, dus ik ben benieuwd naar dit jaar. Ik zit (helaas) gewoon thuis op de bank in ieder geval.
@trustmeiamanengineer: vorig jaar was het een mega hel. Wij zaten in een huis op eigenlijk een half uurtje rijden en waren 4 uur na het einde van de race nog niet daar. Spa is leuk maar ga op de motor heen.
@trustmeiamanengineer: Kleine hel? Dat is een compliment. Wat een drama. Ik schaamde mij ook om Nederlander te zijn. Wat een troep maakten ze ervan en wat waren we weer lekker bijdehand en totaal niet meewerkend met elkaar. Zodra een Nederlander een stap over de grens maakt veranderd deze in een egoistische kwal.

Nee, lekker op de bank dit jaar…
De GP van België worstelt al decennia met de ticketinkomsten. Daarom legt de Waalse regering bij. Uiteindelijk profiteert de hele regio van dit evenement, maar dat zie je niet terug ik de boeken van de circuitbeheerder natuurlijk.
@nemus: De Waalse regering krijgt voor dat soort grappen 7 miljard per jaar van de Vlaamse regering, zal ze dus een worst wezen.
Ja vorig jaar was het ook al erg druk…
Ik heb maar één tip: parkeer je auto niet bij het circuit, maar verderop en neem de fiets. Scheelt je zo’n 2 à 3 uur wachten na afloop.
@550maranello:
Die past niet in mijn Maranello !
Afgelopen weekend in Silverstone geweest en zowel op de heen- als de terugweg maximaal een kwartier in de file gestaan. De toegangswegen zijn er een stuk beter maar petje af voor de organisatie.
Aan het eind van de GP werden de snelwegen in de buurt omgevormd tot éénrichtingswegen. Konden we dus rechts rijden in England.
@550maranello: En Waar parkeer je dan ?
Vanaf de bank met een koud biertje de beste plek!
@dutchdriftking: Klopt. Maar Spa is toch best de moeite. Die hoogte verschillen, dat geluid, die brute snelheid..
@heidekonijn: geluid??? dat hebben de auto’s al een paar jaar niet meer…. helaas :(
@dutchdriftking: zou er graag een keer naar toe willen maar vanaf de bank lekker aan een Cornet is het beste… €800 voor een plaatsje aan eau rouge, zijn ze daar wel helemaal lekker?
@henkhupelschoten: Hebben ze al Cornet in NL? Magnifique :p Nee, echt mooi.
@henkhupelschoten: 800€??? Dan denk ik dat u beter de kaarten langs de officiële weg koopt, dacht dat de duurste zitplaatsen (eau rouge) een 500 a 550€ waren voor het gehele weekend.
Kijk maar even op http://www.spagrandprix.com. Het is ook zo, hoe sneller je besteld hoe “goedkoper” ze zijn, als het ware een vroegboekkorting ;-)
@henkhupelschoten: 800€ is vip… gewoon staan plaatsen (veel beter als die stink tribunes, die veels te vol zitten en je moet ook nog eens op de zelfde plek blijven. zet jezelf een challenge en begin in eau rouge als de lichten uitgaan, volg de race terwijl je rond het hele circuit loopt, en eindig op het rechte stuk om naar de podium ceremonie te kijken.
@gwnbmw: nou vorig jaar deed ik er 1,5 uur over om een biertje te halen boven aan de heuvel waar ik zat. Dus dat is echt niet mogelijk bij de f1. Ik vond er ook echt niet veel aan. De Porsche supercup maakte meer en mooier geluid, het was bloed heet en je kon nergens fatsoenlijk zitten en de wedstrijd volgen. Niet de leukste middag voor 150 euro hoor.
@dutchdriftking: biertje? Bij de Grand Prix van Spa Francorchamps drink je natuurlijk Spa rood of blauw. En na afloop een Belgisch biertje om het succes van Max te vieren of om de teleurstelling van het uitvallen te verdrinken.
Max zelf speelt er ook handig op in door een oranje pet uit te brengen. Die moet je natuurlijk wel hebben, je wilt niet als enige Verstappen fan met de “oude” pet staan.
@Edge: Ik loop met een Danka pet rond uit ’97, puur omdat ik er in Hongarije bij was. Heb geen Max pet, heb er al een :)
Als je met een volledig uitverkocht circuit toch 8,5 miljoen verliest, klopt er geen hout van het verdienmodel dat de GP-organisatoren wordt opgedrongen. Moeten ze nog 20.000 kaartjes aan 425 euro extra verkopen om break-even te draaien….
@vincegail: Die nieuwe “eigenaren” van de F1 delen een beetje dezelfde mening. Ze willen meer mensen naar de races trekken door de absurd hoge prijzen te verlagen. Dit kan alleen wanneer de veel te hoge gages die de organisatoren nu moeten betalen, worden verlaagd. Dat Liberty media dus te porren is voor
lagere prijzen is ze direct voor de voeten gekomen toen Silverstone dit weekend aangaf de optie te lichten tot het vroegtijdig ontbinden van het F1 contract. Ze willen de race na 2019 natuurlijk niet kwijt maar weten dat ze behoorlijk kunnen gaan onderhandelen voor lagere gages dan in het Ecclestone tijdperk.
“In gesprek met liberty media voor een nieuw en verbeterd contract”… ik meen me te herinneren dat spa al in de tijd van Ecclestone een peulschil (12 miljoen € dacht ik) moest betalen onder het mom van historie en dergelijke, net omdat de Waalse overheid zoveel moest bijpassen elke keer. Toch blijken de Walen dit precies niet zo erg vinden en hebben ze altijd luid verkondigd dat dit idd goed was/is voor de gehele Waalse economie en de naamsbekendheid
Het zou wel vet zijn als Spa dat weekend, net zo als de Goodwood Festival of Speed, live zou gaan.. Ben wel eens benieuwd naar de sfeer en de drukte.. (Nee, ik ga en kan zelf niet heen)
Bizar dat de ticketinkomsten onvoldoende zijn om kostendekkend te werken. Twee jaar geleden zat ik op uitnodiging op een brakke tribune (zilver) vlak na La Source en dat kaartje kostte al € 320,-.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).