De internationale media over Max’ overwinning in Mexico

Auteur: , 21 Reacties

In een ijzersterk weekend van onze landgenoot gaat de aandacht vooral uit naar de twee titelkandidaten.

https://www.autojunk.nl/2017/10/de-start-van-de-race-in-mexico

Een wedstrijd die in de eerste bocht wordt beslist door een ongeval, klinkt als een recept voor een oersaaie race. Hoewel dat ook wel een beetje het geval was, zorgde zowel Vettel als Hamilton nog voor enige sensatie, terwijl Max alsmaar verder aan de horizon leek te verdwijnen. Naarmate de wedstrijd vorderde en de Renaults een voor een de geest gaven werd het echter steeds meer billenknijpen. Gelukkig had Max de race van begin tot eind in de hand en werd hij voor de verandering eens niet geteisterd door motorische pech.

Omdat de resultaten van gisteren betekenen dat Hamilton zijn vierde titel op zak heeft, mogen de media hun zegje weer doen over de vrij hectische wedstrijd en kunnen ze even reflecteren op het seizoen. Wij gingen een aantal outlets langs om te zien wat zij van de wedstrijd vonden.

NBC Sports
De Amerikanen zijn lyrisch over Verstappen en noemen zijn race pace meedogenloos ten opzichte van de rest. Dat hij zijn dominante optreden en het gebrek aan tegenstand vooral te danken heeft aan zijn inhaalactie in de eerste bocht bewijst zijn kwaliteiten alleen maar verder. Die actie zorgde er immers voor dat hij de wedstrijd van begin tot eind kon dirigeren.

Mirror
De Britten blikken vast vooruit naar de laatste wedstrijden van het seizoen, die voor Hamilton niet meer dan ererondjes zullen zijn. Het incident bij de start maken ze iets dramatischer dan nodig, door te zeggen dat het hun enigszins deed denken aan de manier waarop Vettel’s held Schumacher zijn titelrivalen ‘wel eens’ van de baan reed. Max’ prestatie blijft vrijwel onbenoemd.

Auto, Motor und Sport
Volgens de Duitsers was het onvermijdelijk dat er een startcrash aan zat te komen. Nadat Max als enige onbeschadigd de eerste bochten door wist te komen was het dan ook vrij spel voor de Nederlander. Daarnaast had hij, en het team van Red Bull, twee voordelen. Ten eerste krimpt door de hoogte van het circuit het prestatienadeel dat ze hebben ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Ten tweede had de Red Bull qua downforce de beste auto voor het circuit.

La Gazetta dello Sport
Italiaanse trots zorgt er vooral voor dat de roze krant de solo van Max laat overschaduwen door de inhaalrace van Vettel. Desondanks zijn ze niet de laatste om toe te geven dat hij zijn kans op kampioen te worden duidelijk verspeelde in de openingsfase.

CNN
CNN looft Max’ agressieve start. Waar de twee titel rivalen elkaar het leven zuur maakten en binnen enkele ronden de laatste twee posities bezetten, reed de jonge Nederlander een strakke race naar een overwinning die alleen door de problemen van de Renault krachtbron in de weg gezeten kon worden.

Le Figaro
Een perfecte race, volgens de Franse site. In een race waar twee ervaren titelkandidaten leken te haperen, reed Max een van de sterkste wedstrijden uit zijn carrière. De Franse doen nog wel een eervolle vermelding naar Vettel’s inhaalrace, maar trekken die snel terug door te zeggen dat het wel degelijk een gemiste kans was. Aan het eind van augustus leek hij immers de beste papieren te hebben om zijn vijfde titel te claimen.

Marca
De Spanjaarden winden er geen doekjes om. Vettel is al heel het seizoen op oorlogspad en is daarin niet te zuur om af en toe een stoot uit te delen. Dat hij niet alleen Hamilton, maar ook zichzelf de pits in reed en zodoende de titel verspeelde was dan ook zijn verdiende loon. Max reed wederom een fantastische wedstrijd en is samen met Carlos Sainz de toekomst van de Formule 1.21 reacties

En .. wat vond opa Frans ervan ??
@lincoln: die was met stomheid geslagen.
@lincoln: Die was niet te verstaan. Hij praatte Frans…
@joostie: Zal maar hetzelfde reageren als paar maanden terug… Toevallig een O teveel in je naam??
@joostie: Vroeger sprak die Jos(tie) ..
@lincoln: Typen met een triangel!
Belgische pers quote vergeten: “Die Max kan inhalen zeg! Het leek wel of het hele veld aan de kant ging voor hem.”
Ik vraag me idd steeds meer af of Vettel een poging deed om Hamilton uit te schakelen in de hoop zelf minimaal 2e te kunnen worden. Hij ging echt bizar ver naar links toen hij hem raakte en dat was echt nergens voor nodig.
@gulli: Misschien reed hij met een gemodificeerde voorvleugel met extra sterke en scherpe rand om banden mee open te snijden.
@harrie: ja, wacky races
@Gulli: vind de eerste touche direct na bocht 1 met max ook al vreemd. Daar rijdt Vettel ook heel erg voor naar de buitenkant van de baan vind ik: en toucheert max.

Om de volgende bocht zowel max als Hamilton te raken. Droevig
@peke: ja voor allebei de tikken was geen reden anders dan jezelf niet kunnen verdedigen en dan maar gaan rammen. Ik vind het soms echt een brevet van onvermogen wat hij bij de start afgeeft. Niet alleen bij de start overigens (hij raakt bijna iedereen die hij wil inhalen, of duwt ze van de baan) maar daar valt het wel het meeste op.
@gulli: Voor mij was het weer even 1997 maar dan geraffineerder; Schummi/Vettel die een ultiem (zielige) poging doet om Villeneuve/Hamilton van het kampioenschap af te houden.
Als je de beelden terugkijkt is het uiteraard lastig te zeggen omdat ze daar over die curbes stuiteren en moeten tegensturen, maar ik zie een indraaiende Vettel richting HAM en VER.

Maar ach, boeiend allemaal. Het levert toch actie, passie en spektakel op en dat is voor ons kijkers toch hartstikke prima?
En toch was de race vorige week in Amerika veel en veel spannender ook al was het maar een 3e of 4e plek. Gisteren vond ik het eigenlijk helemaal niet zo spannend.
Die Amerikanen zijn stiekem toch wel bigfan van Verstappen. Maakt nou net dat hij de enige is denk ik die daar de sport populair kan maken.
@carrlo: Dat denk ik ook … zolang ie niet te vaak als P1 kwalificeert althans. Het spektabel en de fabuleuze inhaalacties doen het goed aan die kant van de plas; overal trouwens wel :)
Voor Verstappen rest nog eigenlijk 1 doel dit jaar: Een P1 in de kwalificatie halen!

Verder viel mij op, wat ik las in de buitenlandse media, dat ie vooral gingen over de winst van Hamilton. Zo over de top zijn ze niet meer in de rest van de wereld over Verstappen.
@pomoek: Duh, het wereldkampioenschap binnen halen op deze manier overschaduwt natuurlijk de saaie race en z’n winnaar. Was te verwachten; juist daarom is het wel verwonderlijk dat er toch nog zo aandacht voor is. Ze zijn juist wel over de top; echt iedereen – 100% – ziet ‘m nu als serieuze kanshebber voor volgend jaar.
@dawwg: het gaat hier, natuurlijk, voornamelijk over Verstappen in de media, en dan over Hamilton. Op jalopnik, bijvoorbeeld, gaat het pas in de laatste zinnen over Verstappen. Ik zeg ook nergens iets over de kwaliteit van Verstappen of wat de buitenlandse media daar over zegt. Enkel dat hij niet het hoofdonderwerp is.

Overigens Duh? Wel bijzonder dat je als 12 jarig meisje zo geïnteresseerd bent in de F1.
Bijzonder hoe Verstappen nog van Bottas wegreed en snelste ronden reed, terwijl zijn motor geknepen werd vanwege zorgen over de betrouwbaarheid.

Die Renault motor is blijkbaar op zich helemaal niet slecht.. als het ding dat nu eens vanaf het begin van het seizoen doet en daarnaast heel blijft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).