De internationale pers over de winst van Verstappen

Auteur: , 42 Reacties

We kunnen trots zijn op zijn 'gas-geef-kwaliteiten'!

Verstappen

Het is op de autoblog-redactie hét gesprek van de dag: de Grand Prix van Duitsland. Zelden hebben we zo’n vermakelijke race voorgeschoteld gekregen. Er gebeurde werkelijk van alles. Mercedes was compleet de weg kwijt, Leclerc en Bottas crashten hard, Kvyat stond op het podium én Robert Kubica heeft een punt gehaald!

Eigenlijk is een punt voor de Pool een overwinning an sich, maar de daadwerkelijke overwinning ging natuurlijk naar niemand minder dan Max Verstappen. Uiteraard zijn alle Nederlandse media daar zéér van onder de indruk, maar hoe kijkt men over de grens naar de prestaties van de Nederlander? Een overzicht:

Gazetta dello Sport
De Italiaanse krant Gazetta Dello Sport is altijd goed voor een interessante krantenkop, maar nu niet. Verstappen wint! Vettel magistrale inhaalrace! Leclerc stelt teleur! Hamilton slechts 11e! Ze weten niet waar ze moeten beginnen. Het zijn allemaal hoogtepunten voor de Italianen. Het is met name de race van Vettel waar ze zich op richten: logisch, want Ferrari. Verstappen krijgt wel een ‘Bravo’ voor de overwinning van de roze krant. Leedvermaak is de Italianen niet vreemd, want ze schrijven uitgebreid over de slechte race van Lewis Hamilton.

Verstappen

Auto, Motor und Sport
De Duitsers zijn eerst en vooral blij met de race. Een race is als deze is volgens hen een reclame voor de sport. Iets wat we alleen maar kunnen beamen. Bij Auto, Motor und Sport zijn de redacteuren iets minder onder de indruk van de Nederlander. Natuurlijk was het een knappe overwinning, maar ze vonden zijn start erg slecht (hij raakte achter Raikkonen) en hij maakte in ronde 26 een pirouette. Echter dankzij de snelheid van de Nederlander verwees Verstappen iedereen naar het tweede plan.

ESPN
De Amerikanen houden wel een beetje van vermaak. Volgens hen was deze race een van de beste in de recente geschiedenis. Uiteraard was er lof voor Verstappen, maar wijzen ze er ook op dat zowel Bottas, Hamilton of Leclerc hadden kunnen winnen, gezien hun snelheid en dat ze op een leidende positie hebben gereden. De grens tussen rijden en glijden was waanzinnig dun, aldus ESPN. Ook is ESPN van mening dat door het aanklooien van Mercedes Red Bull de overwinning ook een beetje in de schoot geworpen kreeg.

Verstappen

Le Figaro
We gaan door naar Frankrijk. Daar winden ze er geen doekjes omheen. Zij vinden dat Verstappen een legendarische race heeft gewonnen. Over de teamgenoot van Verstappen waren ze minder tevreden: Gasly was volgens Le Figaro een onzichtbaar en crashte ook nog eens.

L’Equippe
Ook in de Franse krant L’Equippe wordt aangehaald dat Verstappen zeer ongelukkig startte én spinde op ijskoude medium-banden. Maar daarna liet Verstappen zich van zijn meesterlijke kant zien door onbedreigd naar de overwinning te rijden. De Fransen roemen zijn foutloze optreden na zijn spin, waarmee hij nu Bottas (die wel crashte) nu nadert in het kampioenschap.

Verstappen

BBC
Zijn de Britten een beetje chauvinistisch? Tuurlijk. Het gaat om wonderkind Hamilton. Dat hij zelfs met zijn slechtste race aller tijden alsnog punten pakt en het kampioenschap naar zich toetrekt vinden ze indrukwekkend. Gelukkig behandelen ze ook Max Verstappen. Ze noemen zijn optreden bijna foutloos. Ook roemt de BBC de pit stop strategen van Red Bull, die hebben telkens de perfecte keuze gemaakt. Verstappen was de beste rijder van de topteams en won verdiend deze race.

SkySports
Tot slot de Formule 1 specialisten van het eveneens Britse Sky Sports. Zij waren enthousiaster dan BBC. Verstappen was volgens Sky Sports een klasse apart. De zeer hoog aangeslagen doch jonge coureur is met name in dit soort bijzondere omstandigheden wel vaker in staat om goed te scoren. De race deed hen denken aan Brazilië in 2016, waar hij ook succesvol was een een indrukwekkend optreden liet zien.42 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
allemaal waar …
@por100: Yup, Red Bull profiteert van het geklooi van de andere teams… Maarrr… zoals Olav Mol zegt, je moet er wel staan om te kunnen profiteren. Zie Gasly. Not dus.
@por100: niet, is allemaal een natte droom..
@por100: bijna. Bij AMuS zeuren ze over de slechte start van Max, maar de hele rechterkant kwam slecht van de plek omdat het daar veel natter was. Dus zijn start was niet slecht, alleen kwam hij moeilijk weg door de omstandigheden, net zoals 10 anderen achter hem
@87sandyd: “zijn start was niet slecht, alleen kwam hij moeilijk weg door de omstandigheden”.

Als in: Mijn geld is niet op, de maand duurt gewoon te lang?
@87sandyd: dat is niet waar beide ferrari’s stonden ook aan de rechterkant en die kwamen goed weg. Net zoals de haas achter hem.
@545e60: zouden die ook TC hebben gehad net als de Alfa’s?
@87sandyd:

Zijn er dan 22 coureurs?


Uitleg: 10 achter hem = VER + 10 = 11. Rechts 11 = links ook 11 = 11+11=22.

Ik zag maar 20 coureurs.
Dat veld ophouden onder safety car door Bottas zodat Mercedes veilig kunnen dubbel pitten mogen ze ook wel een keer bestraffen, verschrikkelijk flauw.
@harrie: Dat mag ook niet alleen is er op GPS bepaalde marges.
@harrie: Helemaal eens, je weet dat mercedes dat altijd zal doen als er SC komt en ze p1&2 rijden, zo zielig zijn ze wel bij mercedes helaas.
@harrie: er is een maximaal toegestane afstand. Zolang hij daar binnen blijft doet ie gewoon niks fout
Al met al een race waar we het over 20 jaar nog over hebben.
@gertjan2012: zet jij ’t in de agenda?
Vettel🇩🇪🍾🍾🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼
@volvaudi: ik dacht even dat ik op instabook of facegram beland was…
‘Dat hamilton nog punten haalde was indrukwekkend’ nee, dat joch heeft gewoon een bizarre hoeveelheid geluk.
@gwnbmw:
Alfa gaat nog in protest dus dat valt nog te bezien, zou wel zonde zijn van Kubica zijn puntje.
@harrie: gaat Red Bull trouwens nog in protest vanwege die unsafe release die slechts met een geldboete werd afgedaan? Het koste Max twee plekken in Monaco en de hele race na die straf is er geen f*ck meer gebeurd dus het publiek is ook gestraft
@gulli: de FIA wilde toch consistent zijn in zijn strafmaatregelen? Dan is dit een gevalletje dwaling. Ik dacht precies hetzelfde als jij over deze unsafe release
@gulli: Zou ik wel doen als ik Red Bull was, desnoods via het CAS als de FIA zelf niks eraan wil doen.
@Edge: overigens ben ik het wel eens met de boete. Zo wordt het team gestraft en niet de onschuldige rijder. Maar voer dat dan volgend jaar pas door in een nieuw kampioenschap. Niet twee interpretaties tijdens hetzelfde kampioenschsp
@gulli:
Ben ik het toch niet helemaal mee eens.. Die boetes daar lachen die teams om. Als het om een positie gaat of gewoon tijdwinst dan is 50k echt een lachtertje. Enige manier om dit tegen te gaan is gewoon tijdstraf, dat voelt het team namelijk wel. Helaas ook de rijder, maar het blijft een teamsport.
@ben_winter: of puntenaftrek in het constructeurskampioenschap, mag ook. En in het geval van Williams (die daar niet zo’n last van hebben) moeten ze iedere race verplicht de pitcrew van Ferrari gebruiken ofzo 😄
@gulli: dat is wel een heel zware straf.
@gulli: het idee van de boete zou alleen werken als de budget cap wordt gebruikt, en het bedrag van de boete simpelweg van het budget af wordt gehaald. ferrari lacht nu om 250 duizend euro voor 1 seconde winst, als ze een maximum hebben van 50 miljoen valt dat zwaar.
@gulli: Ik mag hopen dat ze het doen….
@gulli: Verstappen kreeg de 5 seconden niet vanwege de unsafe release, hoewel de teams van te voren waren gewaarschuwd dat er streng werd gekeken naar het rijden in de pitsstraat, maar omdat hij na de release een 2e beweging richting Bottas maakte waardoor die zijn auto in de muur drukte. Leclerc werd naar buiten gestuurd en Grosjean stuurde naar binnen. Daar kun je als coureur helemaal niets aan doen.

Als Verstappen netjes links was blijven rijden had hij waarschijnlijk geen straf gekregen in Monaco.
@pomoek: Bron?
@harrie: waarom zou alfa in protest gaan? de regels zijn er, het onderzoek is er. de fia had het waarschijnlijk iets te druk met gele vlaggen en track limit meldingen negeren in ronde 1 om een gat van 230 milliseconden te onderzoeken bij de alfa’s.
@gwnbmw: inderdaad, qua ‘mazzeltjes’ die je eigenlijk niet kunt afdwingen zit Hamilton wel vaker aan de goede kant van de lijn.
Heeft albon nog een penalty gekregen voor het blokken van Pierre gasly.
@toyotavenray: nope, was tijdens de race al bekend.
@toyotavenray: De Stewards vonden dat Gasly schuldig was, maar omdat hij zichzelf met die actie elimineerde en Albon geen schade had werd het afgedaan zonder straf.
Hopen dat Gillete zich na dit succes wel als sponsor aan Max wil verbinden.
@mashell: haha dat dacht ik ook
Wow in slechts 24 uur al 8 artikelen over de GP op Autoblog..
@punicaoase: daarvoor kom ik oa naar autoblog
@punicaoase: Was ook een bijzondere race, subreddit https://www.reddit.com/r/formula1/ barst o.a. ook uit elkaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).