De M8 Competition is een BMW voor de liefhebber

Auteur: , 14 Reacties

Een bijzonder smakelijk pakket. Een soort M850i, maar dan nóg sneller en capabeler.

De BMW M8 Competition is een auto die ons even met de neus op de feiten drukt. Er wordt nog weleens geklaagd dat er geen ‘echte’ BMW’s gebouwd worden. Vervolgens zeuren we over het feit dat E46 M3’s onbetaalbaar worden, om uiteindelijk te blijven rijden met een 318 Touring uit 2005 ‘youngtimer’.

Daar is helemaal niets mis mee, natuurlijk. Maar BMW bouwt nog altijd bijzonder indrukwekkende automobielen. De BMW M8 Competition is er zo eentje. Deze auto is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn formaat. De 4.4 V8 met twee turbo’s is goed voor 625 pk en het maximum koppel bedraagt 750 Nm. Dat is meer vermogen dan V12 in een Ferrari 599 GTB leverde!

Je zou het niet denken als je afging op de exterieurmaten, maar de M8 Competition is zeer snel weg bij de verkeerslichten. Vanuit stilstand naar 100 km/u knallen duurt slechts 3,2 seconden. 3,2! Dus je kan het opnemen tegen zeldzaam hypercars zonder dat je meteen overambitieus bent.

Enige nadeeltje is de kleur. Matte kleuren zijn nu wel heel erg passé. Gelukkig zijn er genoeg andere kleuren combinaties mogelijk. Als je bezig bent met de opties, meteen even het ‘M Drivers Package’ aanvinken. Dan wordt de snelheidsbegrenzer van 250 km/u naar 305 km/u opgehoogd.14 reacties

*Kwijl* , helaas kwijlt vadertje staat mee bij het bepalen van de BPM taks. :|
Je kunt zeggen wat je wilt van BMW, maar dit is wel een heel goed gelukte auto.
Dat wordt een m8chtige machine! Graag in het kleur ‘Frozen Grey’…
Waar is nou die nieuwe grill?
Ik wacht toch nog even tot Alpina zijn plasje over de 850i doet. Ik gok dat dat echt de ultieme BMW van het moment gaat worden. Niet dat ik die kan betalen, maar het gaat om het idee.
Ja, deze graag maar dan met twee deuren extra.
Mooi! Maar dan zonder al die carbon troep en de zwarte velgen alstublieft!
Niets meer aan doen, precies goed!
Ik kan die frozen kleuren nog wel waarderen, zeker in dit blauw.
De liefhebber, niet te verwarren met de purist.
Nog een nadeeltje: hij is groter dan de graanschuur van mijn buurman.
Strakke kar! Wel even een normale kleur blauw erop
Hoopte dat die matte kleuren bij een trend zouden blijven die ook vrij snel zou stoppen. Kwam gisteren nog een X5 tegen in “frozen” bruin. Heb dan meteen het idee dat Gradje achter het stuur zit met 2 scheldende newkids op de achterbank. (Ja de hond heette ook Gradje)
Ik heb laatst een bmw M8 GC gezien die testte in München. Als iemand de foto’s wil reageer even!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).