De nieuwe Golf GTI staat in Genève

Auteur: , 21 Reacties

Petjes in de aanslag? Hier is de nieuwe Volkswagen Golf 7 GTI.

Golf GTI

We weten wat hij kan
Een 2.0-liter viercilinder, direct ingespoten en voorzien van turbo-beademing, is goed voor 220 pk en een koppel van 350 Nm. Wie het performance-pack opteert komt uit op 230 pk. De 1.251 kg wegende GTI kan geleverd worden met een zes versnellingen tellende handbak, of een DSG-automaat met evenzoveel verzetten. Laatstgenoemde optie zorgt voor een nul-naar-honderd-sprinttijd van 6,4 seconden en een top van 245 km/u. Met het Performance-pack blijft de sprint gelijk, maar komt de top uit op 250 km/u.

We weten wat hij kost
In de standaarduitvoering kost hij €33.290. Twee ruggen minder dan zijn voorganger, waarvoor we de uitstoot van 139 gram CO2 en het overheidsbeleid aangaande de CO2-tax mogen bedanken. Met het Performance Pack wordt hij 1.500 euro duurder, maar krijg je dus 10 pk meer, grotere remmen en, veruit het belangrijkste, een mechanisch sperdifferentieel (VAQ).

En nu weten we ook hoe hij er in het echt uitziet. Zonder spanbanden dit keer.
21 reacties

Mm me like
Ben altijd een GTI liefhebber geweest. Vind alleen nu de voorbumper teveel aftermarket overkomen. Nu al te veel petje. Jammer. Hoop op een mooiere GTD.
@camber24: niks aftermarket bumperT, gewoon een Testarossa gerecycled.
@betonstaal: Hee ja!! Heb je wel een punt!! Daarom is ie ook wit waarschijnlijk ;-)
Hebben ze de designer van de GTI modellen naar huis gestuurd?
Volgens mij zijn de velgen die standaard onder de GTI zitten al vanaf de Golf 5 t/m 7 min of meer hetzelfde… .en vergeet die van de Polo GTI niet…

SAAI !
@gertjan2012: niks saai. Dat is onder het motto “never change a winning team”. Die bekleding, die wielen, die rode streep, het is allemaal traditie.
@gertjan2012: Die velgen zijn wel wat veranderd, maar ze beginnen nu een beetje op hakenkruizen te lijken.

Ondanks dat ik niks heb met VW, heb ik dit wel altijd een lekker autootje gevonden. Beslist niet de spannendste of beste hothatch, maar hij zal je nooit teleurstellen.
Als ik in de markt zou zijn voor een petjes auto dan nog liever de Kia ProCee’d GT.
Hier in zou ik in slaap vallen….
@jrk68: Daar hebben petjes de muziek ook altijd zo hard aan, en het raam open…
@camber24: *daarom
Zoek de spanbandjes.
Vind de rode lijn door de koplampen wel nice!
En die lampen zien er uit of hij de vorige avond flink heeft gezopen.
Lach maar, jullie kopen ‘m toch wel.
Ik vind het glazen dak wat doorloopt in de voorruit erg fraai! Geeft een beetje zo’n panoramadak feel. Jammer dat je met het sportspack niet net een paar tienden van de 0-100 tijd afsnoept. Die 5km/h harder zal de meeste een worst zijn denk ik. Misschien dat je in de tussenacceleratie wat wint. Verder weer conservatief gestyled zoals verwacht. Al is het rode biesje door de koplampen wel geinig.
ja en nee.
achterklep is niet mooi de rand is te scherp. had meer ronder gemogen.
koplampen zijn gaaf maar het rode lijntje mag er van mij uitblijven

gti embleem op het scherm vind ik wel netjes!
In de GTI uitvoering valt het minder op dat de Golf 7 lelijker is geworden t.o.v. de 6…

Dat dak is een goede optie. Had de 6 nog niet geloof ik? Ik heb een groot glazen schuifdak. In eerste instantie merk je niet heel erg dat die er in zit… totdat je in een andere auto overstapt.
Ik kan maar niet wennen aan die achterkant, vond de vorige dan toch mooier.
De 6 vond ik misschien wel de mooiste golf tot nu toe. Redelijk netjes, minder sjonnie gehalte dan de vorige, maar deze roept dat gevoel weer wat terug. Van die velgen mogen ze nu wel eens een keer afstappen hoor. Een erg uitgekauwt concept.
Mja eens … ik vind de 6 ook mooier. Zeker de achterkant. De vorm van de achterlichten heeft potentie, maar toch klopt er iets niet. Kan niet goed de vinger achter krijgen wat niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).