Volkswagen Golf prijzen: zoveel kost de nieuwe GTI

Auteur: , 7 Reacties

Toen Volkswagen de lakens van de nieuwe Golf VII GTI trok kregen we een richtprijs mee, maar vandaag kunnen we jullie als eerste een harde prijs meegeven: met € 33.290,- is de nieuwe GTI 2 mille goedkoper dan zijn voorganger. All hail the CO2-tax!

Volkswagen Golf GTI - putting the 'swag' in Volkswagen

De ‘schoonste’ versie van de Golf GTI stoot 139 gr/km uit, een behoorlijk stuk minder dan de gelijk gemotoriseerde concurrenten van Ford (Focus ST – 169 gram, 34.410 euro), Renault (Megane RS – 174 gram, 35.990 euro) en Opel (Astra OPC – 189 gram, 43.995 euro). Met dank aan onze overheid duikt de GTI in zijn meest kale vorm prijstechnisch dus onder de concurrentie.

Neem je het Performance Pack, dan betaal je 1.500 euro extra, en krijg je een sperdifferentieël, 10 pk extra (230 totaal, maar nog steeds 350 Nm) en 17″ remmen (!). Dit pretpakket moet in een rondje Nordschleife een verschil van maar liefst 15 seconden maken.

Tot slot de Volkswagen Golf VII GTD, voor de verstokte oliestokers onder jullie. De potente diesel (184 pk) gaat 34.690 euro kosten.

De eerste GTI’s rollen vanaf mei de delaers uit, van de GTD hebben we nog geen richtdatum. Je kunt laatstgenoemde vanaf medio maart bestellen, dus heel lang kan dat ook niet meer duren.
7 reacties

Nu nog een petje ;)
De prijs is wel flink onder de concurrenten.
@Dreumeltje:
Valt wel mee, als je een beetje met de concurrentie mee wil komen ben je op de plus aangewezen. Dan kom je op 34790, duurden dan de Focus ST en amper minder dan de Megane die een flinke klap sneller is.
In geen 33 duizend jaar… wat een oersaai ding is het toch.
@clubbtraxx: kwaliteit is eenvoud.. Fail als je dat niet ziet.
@schellekens006: idd fail als je dit niet ziet, als je het zou zien stap je niet in een VW! Maar, geniet jij maar van je Golf met een PSA interieur! Haha, wist je niet hè…Google maar eens Faurecia.
De concurrentie die hier genoemd wordt, hebben ook allemaal een stuk meer pk’s. Het kleinste verschil is met de Focus ST, maar daar verwacht ik meer van dan van deze Golf. De Mégane heeft zichzelf al vaak genoeg bewezen als misschien wel de beste hothatch ooit en de OPC heeft veruit de meeste pk’s. De laatste 2 zijn waarschijnlijk eerder concurrenten voor de Golf R.
Ik verwacht van VW dat je dan de meest kale Golf ooit voor dat geld hebt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).