‘De nieuwe Honda S2000 wordt een hybride’

Auteur: , 28 Reacties

RIP legendarische NA viercilinder die tot 9.000 RPM kon worden doorgetrokken.

'De nieuwe Honda S2000 wordt een hybride'

Het mag geen nieuws heten dat een dergelijk heet blok niet meer interessant is in een tijd van downsizing en het optimaal manipuleren van testcycli. Volgens Auto Express wordt de opvolger van de S2000 dan ook uitgerust met een 1.5 liter turboblokje, gecombineerd met hybride spul. Verrek, dat klinkt als het recept voor een Formule 1-auto!

De totale output zou rond de 300 pk bedragen. De F1-racer heeft aan de resultaten te zien niet heel veel meer pk’s, dus dat scheelt weer in de ontwikkelingskosten. Volgens de bron is er dus wel een streep gezet door de geblazen 2.0 viercilinder, waar eerder nog over werd gerept.

Onthulling zou plaatsvinden in 2018, over het uiterlijk is nog niet al teveel bekend. Wellicht komt één en ander in de buurt bij deze patenttekeningen die eerder voorbij kwamen. Qua prijs wordt gemikt op zo’n 70.000 euro. We zijn benieuwd of Honda het publiek eindelijk weer eens lekker weet te maken met heet spul, want we hebben het idee dat die nieuwe NSX daar niet helemaal in slaagde.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Alsof S2000 AP1 en AP2’s al niet duur genoeg zijn nu.
@ej20g: die blijven inderdaad lekker stabiel boven de 10K hangen. Kijk er ook regelmatig naar want die heb ik nog niet gehad.
@stephane8200: ze zijn te vinden onder de 10 mille, maar dan heb je een import auto. Of een getuned exemplaar. Of een met een heel hoge kilometerstand.
@gtwillem: ja, die tel ik niet mee. Een RHD uit de UK kan ook voor de helft zo ongeveer. Dat is leuk maar die raak je niet meer kwijt hier.
Good news!! Ik heb de nieuwe NSX gezien op de IAA, en in het echt is het wel een indrukwekkende auto. Niet schreeuwerig als een Huracan of 488, maar meer ‘ingetogen’ als een MP4 of R8.

Ik ben benieuwd hoe het rijdt, want dat was de USP van de vorige.

Betreft de ‘S1500’: klinkt goed, alleen 70k is wel een beetje veel. Dan zit je meteen op Boxster niveau. En de 70 mille is denk ik niet met alle BPM racen die wij hier hebben. Afijn: ben erg benieuwd!
‘racen’ moet taxen zijn. Autocorrect…
@gtwillem: Ik ben bang dat hij zich net als de BRZ/GT86 uit de markt prijst. Met name dankzij ons belastingstelsel. Heel erg jammer, want dit zijn precies auto’s die ik over een jaar of 5/10 erg graag voor er bij zou willen hebben. En dan heb ik graag een groot aanbod.
@dutchdriftking: dat valt te bezien, aangezien dit waarschijnlijk een hybride wordt en zo mogelijk dus ook gepaard gaat met een op papier lage uitstoot!
@dutchdriftking: Auto’s uit de markt prijzen hebben we de CO2 tax voor, dit valt de producent niet te verwijten. 100% belasting op een auto is hierdoor al niet meer vreemd.
@gtwillem: vind ‘m ook wel erg aan de prijs, dat is wat ik zo snel zie 15k meer als de oude…
Dit zal wel echt een meester creatie worden. Ik ben benieuwd hoe hij gaat klinken!
@clarkson: Ongeveer zoals deze Honda:

http://www.youtube.com/watch?v=t7xgeQ4-QU4
@moveyourmind: Dat denk ik niet want er is geen achterbank voor dat jongetje.
Sla de hybride over, gooi de 2.0l turbo van een Honda Civic R met een 6 bak erin!
@persian1: nu je het zo zegt: goed idee! Kan Honda de ontwikkelingskosten van die motor uitspreiden over nog een auto. Daarbij schijnt het een fantastisch blok te zijn, dus ja, nogmaals, goed idee! Gewicht net als de originele S2000 op 1250kg en niet te veel comfort, alleen het nodige.
Goed idee, die CRX revival hybride was ook zo’n succes… Krijg er een beetje een Opel Speedster/ Opel GT gevoel bij. Eerst een hoogtoerige wendbare auto en als opvolger iets totaal anders. Zeker bij auto’s als een S2000 en bijv. die Speedster. De mensen die zoiets kopen doen dat vanwege die eigenschappen. Die hoeven geen zwaardere cruiser, dan hadden ze dat toen wel gekocht.
@E34M5Touring: Die CR-Z, ja. De auto die hybride rijden spannend zou moeten maken en jongeren zou moeten overhalen hybride te rijden. Prima karretje, maar ook niet echt een doorslaand succes.
De S2000 staat nog steeds heel hoog op mijn lijstje om binnen een paar jaar aan te schaffen. Met al dat hybride spul en turbo torretjes wordt dat ding alleen maar nog aantrekkelijker. Maserati Quattroporte GT S ernaast en met atmosferische droomgarage is compleet.
Kunnen er niet gewoon wat auto’s overblijven die voor de fun gebouwd zijn, je wordt toch helemaal moe van al dat downsizen, die hybride troep en lang leve de ijsbeer..

Dat alle standaard leaseauto’s gedownsized en ultra zuinig gemaakt worden is prima maar er moeten toch ook gewoon wat auto’s overblijven die voor een zondagmiddag ritje gebouwd zijn…
@theracingelf: volkomen met je eens. In principe kan al het leaseblik van tegenwoordig net zo goed uitgevoerd zijn met een elektromotor. Of er nu een 1.6 TDI, 1.5 dCi of 1.6 JTD maakt niet zo veel uit. En ook bij de slagschepen als een S-klasse of 7-serie kan er prima een elektromotor in zitten.

Maar bij een sportwagen is de motor een essentieel onderdeel van de totale rijbeleving.
@theracingelf: Ben ik volledig met je eens. Komen zo ondertussen om in die hybride zooi..
@theracingelf: Tuurlijk, maar dat krijg je niet meer verkocht. En uiteindelijk is dat nog steeds wat telt voor Honda en de anderen…
70k voor 300pk is goed, maar 70k voor een 1.5 klinkt zeer duur…
Jammer, dan maar doorsparen voor een oudje. Houd niet zo van dat hybride gedoe.

Of.. Ff wachten op de Fiat 124 spider. 180pk in een Mazda MX5 minimaal!!! Das ook leuk
Gewoon lekker voor een MX-5 gaan..
Dan verliest deze auto toch de magie die de vorige wel had? Het is volkomen begrijpelijk dat er niet weer een NA viercilinder in kan die het uitschreeuwt van plezier, maar een geblazen downsizeblokje met hybridemeuk past toch niet in een funauto? In dit toekomst zal dit weldegelijk moeten, maar nu volstaat een geblazen tweeliter ook. Zoals hierboven geopperd is het blok uit de Type R een goede. De hogere prijs vanwege de uitstoot kan dan worden gedrukt, omdat de auto goedkoper is om te produceren. Honda blij, consument bij, Greenpeace niet blij. Maar dat zal de kopers van deze auto een zorg zijn.
Mx-5 met 1750 torretje gechipt naar 240pk lijkt me best leuk
In 1999 liep honda erg ver vooruit en ontwikkelde de s2000 waarvan de motor 5 maal op rij de engine of the year award won. Die auto was ook het dubbele van een mx5. Nu zal honda vast wel weer weten wat ze doen en een top rijdersauto neerzetten waarvan de motor ongetwijfeld weer de nodige awards binnensleept. Wij consument weten toch niet wat goed voor ons is. Destijds kocht ook niemand de s2000 omdat ie maar een 2.0 4 cilinder had en niet de 3.0 of hoger van concurrenten. Lets wait and see

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).