De nieuwe koplampen van de Volvo V60 facelift

Auteur: , 20 Reacties

Vaarwel dubbele koplamp.

Volvo V60 facelift

Tijdens de recente Volvo Facelift Extravaganza A Gogo, waarbij alle modellen behalve de V40 en XC90 een nieuwe waffel kregen, werd de V60 niet alleen voorzien van nieuwe koplampen, ook de V60 D2 (met een verbruik van 4,1 l/100 km en 109 g/km aan CO2) komt in aanmerking voor het 20% bijtellingstarief.

Verder zien we een bredere grille en zijn de horizontale lijnen aan de voor- en achterzijde “extra geaccentueerd”. Binnenin vinden we een nieuw multimediasysteem met internet (Google Maps, internetradio, Spotify) en flippers achter het stuur.
20 reacties

Die nieuwe koplampen zien er goed uit, maar niet echt nodig. Ze kunnen zich beter bezighouden met het vernieuwen van de V70.
@kapiteinaudi:
Het zou mij niet verbazen als ze daar mee bezig zijn.
Een nieuwe S80 zou ook wel mogen, die is bijna ouder dan de cliëtele….
@kapiteinaudi: daar zijn ze ook mee bezig ze hebben de s80 en v70 gefacelift maar over 2 of 3 jaar is er zeker een nieuwe van mij hoeft het niet mijn vader heeft een v70 ik vindt het een lekker sweeds kontje hebben!
@sandervolvo: De V70 en de S80 modellijn is oud (positief gezien: tijdloos) en dat heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen. Voordeel is als iemand zo een 10 jaar oude auto koopt het niet echt zichtbaar is. Je hebt langer wat aan je auto, het is herkenbaar en mensen zullen minder het gevoel hebben dat er een nieuw model is. Nadeel is dat het geen trendsetters zijn. Onderhuids gaat de techniek wel vooruit, maar is gestoken in een oude jas.
@renezzzz: maar als je het chroom pakket er op zet en een spoiler heb je nog een leuke jas met een dikke D5
Enige wat ik niet zal missen is het feit dat de dubbele koplampen altijd een andere kleur hadden ten opzichte van de normale koplampen. Daar stoorde ik me altijd aan. Voor de rest maakt het deze auto een stuk saaier. Lijkt wel een Passat nu.
Jammer. Vond de oude koplampen toch mooier
toch zonde, de S/V60 had juist zo lekker een eigen gezicht.
Gaat dus weer een beetje lijken op de vorige s60…
Neusje vind ik wel aardig. Een tikkeltje te braaf, dat wel.

Wat vinden jullie van die stortkokers aan de achterkant? In mijn ogen echt buiten proportie! Doe mij die mooie ronde kokers van het R-design pakket maar.
p.s. die neus lijkt wel van een Passat CC te komen
Veel beter. De gekke extra lampjes naast de koplamp zagen er uit alsof het een last minute toevoeging was. Zo van “Ohh nee, we zijn de melk/ehh dagrijverlichting vergeten”. Dit oogt veel volwassener, beter passend bij een serieuze A4 concurrent.
@mashell: Die laatste zin moet ik je gelijk in geven, want de Volvo is nu ook een stukje saaier geworden.
Ik vind het zonde. Gaf het front toch een eigen gezicht. Nu lijkt het net op de V40 van 15j geleden.
Knap!
eindelijk zit de radar deftig weggewerkt.
ruitensproeiers zitten blijkbaar ook weggewerkt.

kleine aanpassingen die hem toch iets premiumer maken.
Doe mij deze maar. De goedkoop ogende stukken zwart panda-makeup onder de koplampen zijn nu tenminste weg. God weet wat ze daar zaten te doen. En dat de “dubbele” koplamp daarvoor moet sneuvelen? Mooi zo, het smoelde voor geen meter.
Platte koplampen…
Eigenlijk keren ze dus terug naar hun designtaal van 10 jaar geleden. Waar is de vooruitgang?
@Carreza: oh wacht, mijn fout. Volvo is Chinees ondertussen. Die maken ook auto’s van 10 jaar geleden.
Tijd om flitsmeister te integreren in Volvo Sensus
Heeft iemand al de prijzen my2014?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).