De nieuwe Mercedes-Maybach wordt een Rolls-Royce

Auteur: , 43 Reacties

Nieuwe teasers, nieuwe discussies.

De nieuwe Mercedes-Maybach wordt een Rolls-Royce

Eerder showden we jullie een en profil teaser van de nog te introduceren über Mercedes-Maybach. Het ding wordt onthuld op Pebble Beach en zal vooral dienen als voorproefje voor toekomstige Mercedes-Maybachs. Want inderdaad: plannen voor een productiemodel zijn er vooralsnog niet, tenzij de elite massaal met creditcards begint te wapperen.

Het frontje van de enorme coupé is nu ook (min of meer) onthuld en opvallend is het Rolls-Royce gehalte. In de eerste plaats door de enorme spijlengrille, in de tweede plaats door die gespleten koplampen à la RR Ghost en afgeleiden. Wie niet kan wachten: over drie dagen weten we precies hoe de ‘6’ eruitziet.

UPDATE: en we hebben beeld, check HIER de nieuwe afbeeldingen.



43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
via Android app
Rare titel, want het is geen feit maar een gedachte van de auteur.
@stfu: inderdaad. Met een beetje fantasie kun je de grill ook zien als twee nieren en die zijn van………
@roppp: …mij
Rolls-Royce heeft ook een behoorlijk Mercedes-Benz gehalte. In de eerste plaats door de enorme kofferbak. En in de tweede plaats door de lederen achterbank.

Elke auto lijkt op een andere auto.

@rikus: En al die wielen eronder…
@crx: Dus toch he.. Ik dacht al meerdere gelijkenissen te zien.
Mercds had eerder een leren achterbank dan Rolls Royce en er was ook geen enkel ander merk die dat eerder had waar Mercedes weer op lijkt?

Rare manier van denken.
@dracae: Ja precies.
Kan maar niet wennen aan die “hendeltjes” als zijspiegels.
@misterdrogba: gelukkig zie je die vrijwel alleen op concept cars
@misterdrogba: Camera’s als zijspiegels mag niet van de wetgeving maar op een één of andere manier de natte droom van iedere ontwerper.
Verder dan het concept zal het voorlopig niet komen.
@foramen: VW X1
Staat een verkeerd embleem op de motorkap te pronken
@janmetdelangeachternaam: Moet inderdaad een Maybach logo op ;)
Een Rolls Royce heeft tegenwoordig een hoog BMW gehalte!! Onderstel…motor…..etc BMW
@zesinline: De Phantom staat nog steeds op een eigen uniek chassis. Het zijn inderdaad de goedkopere modellen zoals de Ghost en Wraith dat op een zwaar gemodificeerd F01 platform staan waarop je ook de 7-serie en GT ziet rijden. Ook wordt de motor van BMW niet 1:1 in een RR geplaatst maar krijgt ook de nodige aanpassingen waardoor het een unieke rijeigenschap krijgt. Een Range Rover uit 2002 deelt meer met een BMW dan RR en niet meer dan een RR uit de jaren 90.
Vind de lampen meer lijken op de lampen van de Phantom van voor de series II
@vandijkbv: en dan maak ik ervan dat de lampen ook wel iets weg hebben van een chiron..
@888natan: Die weer op die van Alfa lijken…
@hdla: Die dan op hun beurt weer lijken op die van een Citroën Picasso C4
@vandijkbv: of op een Nissan Micra, daar komt ook licht vanaf
Waarom deze schetsen terwijl er geen plannen zijn om de auto te gaan produceren. Kopers uit Arabië paaien?
@mrrallycross: Meningen van potentiële klanten peilen m.b.t. het design.
@berlinetta: Ook weer terug van weggeweest?
@viezefreddyw: Haha klopt! Op vakantie had ik bewust even alle media links laten liggen zodat ik lekker tot rust kon komen. En toen ik terug kwam had ik lekker veel leesvoer op AB! Had nog gezien dat jullie thuis verdomd leuk speelgoed hebben aangeschaft, veel plezier ermee gewenst!!
@berlinetta: Vind ik altijd knap he. Ik doe dat vrijwel nooit. Ik moet altijd wel een keer eventjes kijken. Voornamelijk Autoblog ghehe. Verder goede vakantie gehad? Ik ben ook pas sinds twee dagen terug in het land. Dank je wel! Het is zeker leuk speelgoed, ondanks zijn 11-jarige leeftijd nog steeds een waar monster en nog steeds is het onwerkelijk dat er eentje op de oprit staat. Gekocht met net geen 47.000 kilometer op de klok en een dag later na ontvangst ermee naar vakantiepark gereden. Nu net terug en al ruim 52.000 kilometer op de teller. Een goede 5000 kilometer in twee weken. Er is serieus niks leuker dan dat.
@viezefreddyw: Nou ik moet eerlijk bekennen dat ik soms wel gespiekt heb op Autoblog zodat ik me alvast kon verheugen op lekker autonieuws bij thuiskomst ;) Vakantie was verder genieten. En de jouwe ook als ik dat zo lees. Ik vind de F430 een heerlijke Ferrari. Er lijkt me serieus niks leuker dan 5000 km aftikken met zo’n fraaie auto.
@berlinetta: Ik heb Autoblog toch wel dagelijks in de gaten gehouden als ik eerlijk ben, kan het gewoon niet laten. Mijn vakantie was uiteraard top. De F430 vind ik zelf ook een prachtig ding, maar nu net even ietsje meer haha. Mijn zus woont in Nijmegen wat niet zo ver van Arnhem is. Wellicht komen we elkaar toevallig eens tegen..
@viezefreddyw: Als ik eens een F430 zie rijden, zal ik eens zwaaien!
Ik begrijp die Duitse fabrikanten niet zo goed.
Ze houden elkaar al jaren angstvallig in de gaten en nu VAG en BMW beiden een Brits prestige merk onder hun vleugels hebben, moet en zal Mercedes dat ook doen.
Maar zelf doen.
En dat is al twee keer eerder mislukt.
Terwijl ze gewoon met hun eigen S één van de beste auto’s ter wereld verkopen (heb ik me laten vertellen nog niet in gereden)
@desjonnies: Ben het met je eens. Ik snap het Maybach-label ook niet. Het geeft alleen maar aan dat de normale S blijkbaar niet luxe genoeg is.
@berlinetta: voor de meeste mensen zou een S-klasse luxe genoeg moeten zijn echter hebben bepaalde personen op deze aardbol dus danig veel geld dat er bij MB nog een schepje bovenop ging. Maar om nu standaard alleen een Maybach aan te bieden tov een 7 of A8..
@desjonnies: De S is ook een van de beste auto’s op deze aardbol. Al vanaf de eerste generatie. Veel van de technieken die we nu kennen zijn begonnen in een S-klasse. Ik vergelijk de S-klasse qua techniek eigenlijk altijd met de Formule 1. In die sport zijn veel technieken ontwikkeld die later in straatauto’s verwerkt werden. Zo ook met de S-klasse, elk nieuwe model was hun tijd qua techniek ver vooruit.
@viezefreddyw: Toegegeven dat de S-klasse en de merken Volvo en Citroën, het meest hebben bij gedragen aan de vooruitgang in de autowereld. Zij waren het die nieuwste technieken voor iedereen beschikbaar maakte.

Het merk Maybach, dat tijdens haar laatste periode eigenlijk al een opgedirkte S-klasse was, had eigenlijk een opvolger moeten krijgen, met totaal eigen design en technieken die met grotendeels van de S-klasse kon lenen, maar misschien wel weer dat extra vleugje meer bijzonderheid, voor het nieuwste van het nieuwste.
Helaas is dat niet zo en is het gedegradeerd, tot een submerk, met een erg luxe uitstraling, waar het eigenlijk, van oorsprong te goed voor is. Een Maybach hoort geen super-de-luxe S-klasse te zijn, het moet zich prestenteren als een Rolls Royce Phantom, enorm veel meer dan de BMW uit de 7-serie, van Dikkie Dik (De Vliegende Panters, http://www.songteksten.nl/songteksten/50722/De-Vliegende-Panters/Dikkie-Dik.htm, http://www.jouwfilmpjes.nl/videos/de-vliegende-panters—dikkie-dik).
Maybach moet een merk zijn, dat zich kan meten, met Rolls Royce, Bentley, Lagonda en Bugatti, met ook de onafhankelijke stijl.
Laten wij hopen, dat Mercedes-Benz ook tot dat inzicht komt en op de nieuw ingeslagen weg omkeert en terug gaat naar de roots van Maybach, want natuurlijk was het een noodgreep, dat kan iedereen beseffen, laat de huidige Mercedes-Maybach modellen, dan doorleven als Mercedes-Benz modellen-by Maybach, dan speel je dat Maybach een vinger in de pap heeft gehad. En behouden de Über-luxe Mercedes-Benzen hun bestaansrecht, want er is logischer wijs, wel vraag naar.
@Orichy: vergeet Lancia niet, echt waar, serieus. Best een innovatief merk, maar dan wat minder succesvol
Ik zie het ja, ook zwarte banden… Wat een jatwerk!
Ik zie er niets Rolls in..
Een teaser van een concept, lekker kansloos: “Ooeee we gaan beetje bij beetje een auto onthullen die we nooit gaan maken!”.
@sjaakjwt: Welk merk doet het niet?
Is dit een voorproefje van een nieuwe grote Maserati?
Zo op het eerste zicht lijkt het op een hobby project van een of andere gedaalde Indische flop ontwerper. Ben nog niet onder de indruk.
Ik vind hem eng en niet van deze tijd
Ik ken mooiere benzen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).