De nieuwe Suzuki Swift van alle kanten

Auteur: , 34 Reacties

En dat ziet er lang niet verkeerd uit!

Suzuki Swift

De nieuwe Swift borduurt net al de vorige door op het model dat in 2004 het levenslicht zag. Niet per se vernieuwend, maar kijkend naar enkele Duitse merken kunnen we niet anders dan concluderen dat het een succesvolle strategie is. En het is nog altijd beter dan het model ├╝berhaupt gewoon vijftien jaar in productie houden, zoals met de tweede generatie, die hier van 1988 tot 2003 op de markt was. Overigens werd in sommige landen de eerste generatie Ignis als Swift verkocht, maar dat terzijde.

We zagen al eerder wat foto’s van de Swift (zie ook de onderste gallery), waarbij vooral een heel sportieve Swift goed uit de verf kwam. Nu hebben we plaatjes van een brochure van de nieuwe Swift voor je, die een beter beeld geeft hoe de ‘gewone’ Swift straks het straatbeeld komt verbeteren/verpesten* (doorhalen wat voor jou van toepassing is). Wat ondergetekende betreft een geslaagd design, maar dat was natuurlijk na het intro al wel duidelijk.

Qua motoren blijft het nog een beetje gissen, maar volgens de website paultan.org kunnen we zowel de 1.0 turbo uit de Baleno als een atmosferische 1.2 verwachten. Beide zouden een handgeschakelde vijfbak hebben, met een zestraps automaat als optie voor de 1.0 turbo en een CVT voor de 1.2. Ook lijkt de laatste genoemde krachtbron als hybrid op de markt te komen, al zal het waarschijnlijk om een milde hybride gaan, waarbij een kleine elektromotor niet alleen als startmotor, maar ook als ondersteuning tijdens het accelereren kan fungeren. Daarnaast energie worden teruggewonnen tijdens het remmen.

Op 13 januari 2017 gaat de Tokyo Auto Show van start, waar de auto vermoedelijk zijn debuut zal beleven.34 reacties

Die is nog lang nie slecht nie! Mooie bak
Wat een leuk en fris autootje, ziet er zeer goed uit. Vooral de blauwe op de header is een strak ding! Ik vond de Swift altijd al een leuk ding en deze gaat gewoon weer die kant op.
De voorkant ziet er wel strak & sportief uit, maar ik ben bang dat hij net als de vorige generatie, waarschijnlijk geen echte topper wordt in z’n segment.

De huidige generatie is met de fabia, corso en i20/cee’d eigenlijk de minst interresante B-segmenter als je naar het totaalplaatje kijkt.
@martinus: als je de klasses uit elkaar weet te houden, kunnen mensen eerder gaan denken dat je er wat van begrijpt. De Kia Cee’d een C-segmenter. Geen B-segment ;).
@willeme:
oi, dat was een niet zo’n mooie missser.
Ik had het Riootje voor ogen inderdaad. Matig rijdend, verouderd, en ook niet zo’n top motorenaanbod. Wel betrouwbaar.
@martinus: bent het niet met je eens. Ik vind het juist de meest interessante uit zijn segment. Leuk design.Uitstekende wegligging, goede zitpositie. Schakelt heerlijk. Degelijk( iet wat saai) interieur. Betrouwbare techniek. Laag gewicht. Lage runningcosts. What’s not to like?
@mark997gt3: Als je er niet mee rijdt zal het niet zo’n duur autootje zijn. Wil je kilometer vreten dan hebben ze alleen een dure onzuinige diesel.

Bijzonder laag gewicht naast een polo of fiesta heeft hij ook niet. De wegligging is een stuk minder dan bijvoorbeeld de fiesta, en hij is een stuk bonkeriger & luidruchtiger.

Ik zou er niet voor kiezen, maar dat neemt niet weg dat inderdaad de ‘zit’ lekker laag is, hij strak geveerd is, het uiterlijk ook sportief is.
Leuk dat de grill ” zwevend” in het front hangt, ala Jaguar.
@pomoek: de voorkant lijkt inderdaad op die van een f-type
Dat blauwe kleurtje staan ook erg goed!
Ik weet niet waar Suzuki mee bezig is. Suzuki hadden altijd leuke autos, maar ze komen nu constant met zaad dodende autos. De Ignis en Jimny zijn nog leuk, maar de rest is gewoon verschrikkelijk
@martingtv: Het is maar goed dat smaken verschillen… Ignis en Jimny leuk????!!! Bwoehahahahahahaha…

Leuk ding de nieuwe Swift, staat hoog op het verlanglijstje van vrouwlief als volgende auto.
Niks mis mee toch. En als sport is het echt een geinig karretje!
Lijkt wel op een f type
@mverstappen: iemand in Japan heeft zojuist opslag gekregen.
via Android app
Vind ‘m wel wat anoniemer. Vooral de achterkant.
Ziet er netjes uit, niets mis mee..
Ziet er lang niet verkeerd uit. Nu hopen dat ze iets doen aan die hoge toerentallen op de snelweg. Dat heeft me destijds echt afgeschrikt.
via iPhone app
10 x liever dit dan een clio of te heet gewassen golfje. En betrouwbaarder!
Officieel vrouwen-auto geworden.
Gaaf en dan nu weer racen met dat ding! Is er hier een dealer die me wil sponsoren? (Je weet nooit hoe een coureur een sponsor vangt)
Keek 1 keer en zag een samenraapsel van een aantal gecombineerde designfoefjes…. niet echt origineel imo. Maar, met die ontieglijk saaie productieversie van de Baleno mag die wel een beetje kleurrijk zijn dus voor mij toch nog een duim.
Het is meer een soort Opel geworden, nee vind de vorige veel beter.
De achterkant vind ik niet ze geslaagd ziet er iets te lief uit in vergelijking met de voorkant want die vind ik dan weer wel mooi
Ziet er nog altijd lekker kek uit. Word dus nog steeds een van mijn fav. B-segmenters
Cool bakkie! Toch wel een van de leukere mini hatchbacks op de markt. Stuurt lekker en nog betaalbaar ook! Toppertje!
Vorige was leuker, zag er een stuk sportiever uit
Is dit nieuw? Het lijkt wel of de Nissan Micra in een ander jasje gestoken is, voor mij ook te weinig vernieuwing,ten opzichten van het huidige model. Het oogt aardig, maar meer is ook niet. Dan zou ik toch, voor de nieuwe Nissan Micra gaan, dat is een leuk, kek, fris autootje, wat bij de tijd is
De sport komt met de 1.4 boosterjet, met ongeveer 140pk en 220 koppel, lekker blokje om te tunen dan ! Met wat aanpassingen is een swift best een hot hatch.
@redline: dat is wel een vaak gehoord gerucht ja, lijkt me leuk!
Als je zegt dat het een concept is van het huidige model geloof ik je ook..
De grill lijkt wel dat van audi
Ik vind het wel een leuk autotje op het eerste gezicht. Alleen de achterkant is totaal inspiratieloos. Had wel iets spannender gemogen.
Ben ik de enige die Suzuki stil vind staan qua vooruitgang vergeleken andere merken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).