De Overheid probeert een Lamborghini Gallardo te verkopen

Auteur: , 61 Reacties

Doe Mark Rutte een plezier en "koop een nieuwe auto". Of nou ja, nieuw, een tweedehandsje bij Dienst Domeinen is natuurlijk ook prima. Iedere euro is immers overheidswinst.

We werden getipt dat staatsveilinghuis Dienst Domeinen weer een allerprettigst kaveltje online heeft gezet. Het betreft een Lamborghini Gallardo uit 2009. Niet zomaar een, maar de bespoilerde Superleggera LP570-4-uitvoering. Waar intensief gebruik van koolstofvezel tot een gewichtsbesparing van 70 kg heeft geleid, en de 5.2 V10 van 560 naar 570 pk werd getild. Aangename specs waarmee je in 3,4 seconden naar de 100, en in 13,6 seconden naar de 200 km/u rijdt.

De tiencilinder in kwestie heeft nog maar 29.072 kilometers afgelegd. Verder kunnen we op de drie vrijgegeven foto’s geen gekke dingen ontdekken, maar je zult zelf even moeten checken in welke staat hij verkeert, want Domeinen is “geen garage- of herstelbedrijf en controleert niet of alles naar behoren functioneert”. Dat u dat even weet. Ook niet onbelangrijk: hij heeft een Duits kenteken, dus er komen nog wat RDW- en BPM-kosten bij als je hem op gele platen wilt zetten.

De kijkdag in Soest is vandaag geweest, dus de mogelijkheid om een bod uit te brengen zal niet lang meer duren. Even inloggen op DigiD en bieden maar! Wie info heeft over de herkomst of de reden van inbeslagname mag zich melden in de comments.

Met dank aan iedereen voor de tip!61 reacties

Minder de ambtenaar, sluit op zijn minst even de kofferbak.
Waarschijnlijk de enigste manier om betrekkelijk goedkoop in een LP570 te rijden. Die dingen gaan bij mijn weten zonder reserve de deur uit en het duitse kenteken zal een hoop kopers afschrikken. Betekend namelijk nog BPM naslag.
@kilum: deze heeft er al eerder opgestaan maar niet gegund, wel degelijk een reserve alleen bij niemand bekend hoe hoog deze is en lijkt wel door de ambtenaar van dienst uit de duim gezogen te worden.
@foramen: das niet helemaal waar. De taxateurs van de domeinen bepalen een waarde waarvan de minimale verkoopprijs is afgeleid. Er is een jaar of wat geleden door de ombudsman onderzoek naar gedaan. Dat rapport is openbaar en geeft een kijkje in de keuken.
@siemi: ombudsman+onderzoek+rapport= ?? Wel effe wakker blijven ouwe ..
@lincoln: Lees het rapport en oordeel dan. Heb ik toen ook gedaan. Toen kocht ik daar nogal eens.
@siemi: ik lees nog wel eens een ECHT rapport van de domeinen vastgoed ..
@lincoln: ik had deze ook al gespot vorige week. Kavel 7150. Vrijdag even kijken of hij gegund is. Algemeen bekend dat 80% van de marktwaarde in de buurt komt voor gunning.
@Foramen: de minst transparante van tak van de overheid (dus van NL ) .. Daar is werkelijk geen medewerker te vertrouwen voor buitenstaanders tenzij je jezelf “inkoopt” zal maar zeggen ..
@kilum: denk je nou serieus dat een particulier hier ooit mee aan de haal gaat, die winnen het nooit van de handelaren die hier op af komen…
Letterlijk en figuurlijk een criminele bak
Wel positief dat het mooie spul tegenwoordig in een geacclimatiseerde ruimte opgeslagen wordt. Alleen zetten ze de accu niet op een druppellader…
@gash: ze zijn bang voor een brandje.
@gash: Het staat daar doorgaans maar een maand, Dat overleeft hij wel. Daarnaast boeit het justitie ook geen ene ruk waarschijnlijk, ze zullen er geen cent teveel aan uitgeven.
Het lijkt wel of de klepkap(weet niet hoe je de motorkap die de motor niet bedekt noemt).
@autofanaat11: sorry, zie bij de app andere reacties pas na het plaatsen.
@autofanaat11: het lijkt wel of de klepkap… en dan? Waar lijkt het op?
@ziekegeest: kofferklep noem je dat trouwens
@ziekegeest:

Eerder motorklep.
De koffer zit voor.
@carmasterr: we hadden het ook over de voorkant
@autofanaat11: open staat?
Laatste regel, mach ipv mag*.

Ot: Schitterende bak! Dat wit staat hem goed.
Lijkt me best een toffe locatie om te werken :)
@stfu: 9 van de 10x is het natuurlijk een tiendehands Golfje
@apriliarsv: golf diesel he ;)
@stfu: Ben je er wel eens geweest? Verre van een inspirerende omgeving…
Het hoeft niet perse een crimineel geld betaalde auto te zijn. Kan ook via een naheffing van de fiscus zijn gekomen.

Alleen zou ik waarschijnlijk zelf niet mijn handen eraan willen branden…
@jrsmoke: Dat vraag ik me ook weleens af ja, wat als je nou (zonder dat je het weet, want je krijgt niet te horen wie de vorige eigenaar was en wat hij gedaan heeft) de auto van een crimineel hebt gekocht die nogal wat vijanden heeft? Is er dan de kans dat je een keer met je nieuwe Audi door het centrum van Amsterdam rijd, de kans dat er ineens kogels in jou richting vliegen? :P
@stephano: dat zal wel meevallen. En anders laat je hem wrappen.
Zo, zo … maar liefst 10 pk extra! Dat verschil zal je voelen …
@jacobsen: het voordeel zit m niet zo zeer in het vermogen. Super Leggera betekent in t Italiaans super licht, dus denk dat er wat op gewicht is bespaard tov de normale gallardo
@ziekegeest: betekent super leggera niet zoiets van super legering ofzoiets
@bedirhan:
Nee, het betekent licht.
@super: Dus hij was niet in het zwart of donkergrijs leverbaar?
@jacobsen: 70 kg lees ik dus net
@jacobsen: jij weet niet waar superleggera voor staat he?
Had best een bod uit willen brengen… Maar die witte remklauwen zijn zo besmettelijk…
Dat ziet er niet uit als een superleggera als je het mij vraagt.
@amgoleole: Volgens mij is het er geen. Achtersplitter is er niet, velgen zijn van een gewone (kan er gewoon achteraf opgezet zijn) en interieur is niet in alcantara. Lijkt ook of de voorbumper niet helemaal correct aansluit.
@amgoleole: omdat er geen superleggera op de zijkant staat ofwat..
Nooit een auto bij domeinen kopen tenzij je de eventuele financiële schade makkelijk kunt dragen. De motor zou er bij wijze van spreken niet in kunnen liggen en dat kun je in principe ook niet controleren. Proefrit kun je naar fluiten…
@jorgos: tuurlijk kun je dat wel controleren, kap mag je reboot open trekken hoor. Alleen auto’s als deze houden ze dicht, maar dan heb je het geluk dat je het blok makkelijk ziet liggen als je er achter gaat staan. Vandaag zelf gezien.
@jeranimo93: reboot=gewoon
Wat weegt 10pk tegenwoordig?
Het kleurtje Cokeweis zou toch een hint naar de afkomst moeten zijn.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Waar zijn m’n Superleggera strepen?
Is dit geen gewone Gallardo met Superleggera bumpers? Splitter vanachter klopt niet en ik dacht dat het interieur van een SL enkel alcantara was.
Ik vind het met een tweedehands auto toch altijd wel leuk om te weten wie de vorige eigenaar was….
@dutchdriftking: dan moet je even contact opnemen met Dienst Justitiële Inrichtingen, daar zal hij wel zitten
Dat gebeurd toch wel vaker dat er dit soort auto´s te koop staan op domeinen? Heb een paar maanden geleden nog gekeken en toen stonden er meerdere bentleys, Ferrari’s en lambo’s op!

Waaronder een Ferrari F430 spider van iemand die ik ken, en waarvan we inderdaad al het gerucht ging dat hij zijn geld in het drugscircuit verdiende.
13,6 seconden? Jongens doe jullie huiswerk.
Staan vaak leuke auto’s. Deze maand ook stuk of 5 amgs en een m6
Het moet inbeslagneming zijn en niet inbeslagname. (ja, een veelgemaakte fout)
Heb een donkerbruin vermoeden dat ik deze auto twee keer bij mij in de wijk heb zien staan (bij een doodnormaal rijtjeshuis). Die was in ieder geval ook wit en stond op Duitse kentekenplaat. Bij datzelfde huis zag ik regelmatig ook nog een ML 63 AMG (nieuwste model, wit, NL kenteken), een witte Brabus A45 AMG (NL kenteken) en een C 63 AMG Edition 507 (Duits kenteken).
Op de foto’s is iig geen superleggera.. Alles mist wat m lichter moet maken.. Voor, achter en binnenin. Nope dit is een gewone 560.. Dus pak m beet niet meer waard (en zeker niet meer bieden bij de domeinen) dan €50.000.. Dan zit je denk ik al te hoog.. Als t een superleggera is dan praat je over t dubbele..
weet iemand waar die uiteindelijk voor verkocht is ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).