De reden dat Chris Evans bang is voor een Top Gear-flop

Auteur: , 34 Reacties

Het kersverse gezicht van de successhow heeft zo z'n bedenkingen bij de vraag of Top Gear nieuwe stijl een succes gaat worden.

Chris Evans

De reden is ook meteen een gigantische open deur, want Evans vreest dat hij niet bekend genoeg is om wereldwijd de huiskamers binnen te kunnen dringen. In het Verenigd Koninkrijk is de radioginger een bekend gezicht en een nog bekendere stem, maar daarbuiten valt dat smerig tegen.

Het is dan ook de bedoeling dat er nóg grotere sterren een rondetijd neer gaan zetten in de schappelijk geprijsde auto met een interviewtje naderhand. Met andere woorden: Evans wil Amerikaanse celebrities van de bovenste plank op de beroemde bank hebben, om kijkers wereldwijd te laten afstemmen op het programma.

Evans heeft al beloofd geen kritische vragen te zullen stellen, mocht dat de zogeheten groten der aarde over de streep trekken. Wij denken dat Chris zich beter kan focussen op een inhoudelijk leuk en interessant programma en dat de rest dan wel vanzelf komt. Nog niet eens zo lang geleden had de wereld ook nog nooit van James May gehoord, om maar een naam te noemen, en moet je nu eens zien.

Via The Sun34 reacties

Het hele probleem van Top Gear is het SIARPC segment. Het moet over drie malloten gaan die met auto’s en avontuur lopen te kloten. Niemand wil dat geouwehoer horen dat Tom Cruise weer een nieuwe film heeft gemaakt en een rondje mag rijden in een Astra met een rolkooi.

Dus misschien moet Evans meer van zichzelf laten zien dan hopen dat een celeb op z’n bankje wil komen zitten.
@Jochempie: De reden dat m’n moeder wel eens mee keek naar TopGear was juist dit onderdeel. Persoonlijk spoelde ik het inderdaad vaak door
@Jochempie: Er zaten af en toe ook wel eens interessante gasten tussen; maar dat waren eerder persoonlijkheden die interessant ongeacht over welk onderwerp ze praten.
Bij iemand als Tom Cruise wordt je vooral boos dat hij zich uit situaties probeert te acteren waar hij geen idee heeft waarover het gaat en dat je vervolgens Jeremy ziet denken: ik zou m nu zo graag af willen zeiken en dat doet ie dan niet.

Zo zag ik bijv niet zo lang geleden Seinfeld met Obama voorbij komen. Ging ook nergens over, maar het is wel leuk om te zien dat Obama juist dat heeft: leuk en snel antwoord geven op vragen; een beetje info geven, maar niks ernstigs.

En juist dat wil Chris Evans niet. Niet de leuke geniale gasten voor het stukje, maar saaie bekende acteurs die iets mogen pluggen.
@gregorius: klopt, soms was het leuk (Will Young, Michael McIntyre). Maar meestal niet, Britse celebs kennen we grotendeels niet en Amerikaanse gasten hadden altijd iets ontzettend neps. Wat mij betreft hadden ze dit onderdeel wel mogen schrappen.
@knipperlichtje: Jimmy Carr en Rowan Atkinson waren ook toppers!
En wat Amerikaanser: Jay Leno.
Soms zaten er best goeie gasten in het programma.
Die wat over alles konden praten en vaak ook grappig waren.
@gregorius: moet persoonlijk zeggen dat me het onderdeel wel kin bekoren. Vooral het gedeelte dat de 100% coole celeb toch niet zo graag laag op het bord willen staan en naar voren leunen… Ook zijn er gasten die enorm in mijn waardering stegen. Zoals Amy McDonald. Irritante zangstem, maar zo sexy als petrolhead!
@Jochempie: Dat Tom Cruise daar zat laat ook zien dat ze eigenlijk de grootste sterren al hadden.. Ik hoop niet dat ze die sterren wegpikken bij Graham Norton, want daar zijn de interviews, zelfs met Cruise wel leuk..
Sommige lui kwamen bij Jeremy in TG wel uit de verf, de meeste niet, bij Norton is dat andersom.

Ik geef overigens het programma gewoon een kans, we zien wel wat het wordt. Als het leuk is kijk ik, zo niet..
Evans zelf is de reden dat ik twijfel of ik TG uberhaupt ga kijken. Ik weet niet waarom maar ik stoor me zo ontzettend erg aan zijn persoon.
En die celebs mogen ze van mij lekker achterlaten (alleen met F1 coureurs is het leuk), vind ik altijd de saaiste deel vd show.
Kunnen ze dat geld wat ze aan die beroemdheden besteden niet gewoon gebruiken voor specials? Lijkt mij leuker dan een paar zangers/rappers/presentatoren over een circuit zien rijden.
Ik vond het SIARPC juist altijd het minst interessante deel en spoelde dat stuk altijd door.
Ik wacht met mijn mening tot dat ik het programma heb gezien.
“vans heeft al beloofd geen kritische vragen te zullen stellen, mocht dat de zogeheten groten der aarde over de streep trekken”

En juist hier door gaat het een grote flop worden. De oude top gear was juist zo een succes omdat ze soms wat ongepast konden doen. Niet dat ze dat nu moeten kopiëren maar de BBC heeft er een handje van om programma’s politiek correct de nek om te draaien en dat gaat zeker met Chris ook gebeuren omdat hij te BBC is.
Kan me er wel iets bij voorstellen. Ik zit zelf ook niet om deze radio meneer te springen. En dat terwijl ik een grote TG fan ben/was.
Ik vond de intervieuws van SIARPC altijd erg leuk, met name met politici, musici en Britse comedians (eigenlijk hetzelfde als eerstgenoemde). En dan met name omdat Jeremy Clarkson juist zo lomp is.
Eigenlijk staat de man voor een onmogelijke taak; het programma, of het al dan niet slechter is geworden en met de tijd meer gespeeld is, is wel een programma dat is gegroeid en vooral de presentatoren zijn meegegroeid en dat deze volgens sommigen uitgegroeid zijn tot karikaturen, dat is van een heel andere orde.

Maar dat neemt niet weg dat er een dijk van een programma stond, het is een beetje als de Mini of de Fiat 500, die zouden ze vandaag de dag nooit meer zo goed kunnen maken, das war nür einmal,, das kommt nie wieder !” (ik oefen al vast voor Angela M)
Ik ben bang dat deze mijnheer er straks bij staat als een nieuwe Mini, te groot, de dik, te vadsig en te gemaakt, ook al rijdt het 100% beter dan het oude, ’t is en blijft een slap aftreksel van het origineel !

Je suis het oude Topgear !
@desjonnies: Een mooi betoog.

Als ze gaan proberen het ‘oude’ TG door te zetten, dan kan je er de donder op zeggen dat het flopt. Ze kunnen denk ik beter mikken op een Fifth Gear achtig concept. Dan kan je met deze Sabine, Harris en Evans een leuk programma neerzetten voor autoliefhebbers. Het publiek is dan lang zo groot niet, maar het voegt meer toe dan een programma dat iets probeert te zijn wat het nooit zal worden.
@desjonnies: het oude Top Gear als in The Three Degrees, of het oude topic van Quentin Willson, Noel Edmonds, etc.
@e1000bmw523i: het old top gear…

(Autocorrect)
@desjonnies: Precies, daarom ben ik ook van mening dat ze de show helemaal in het nieuw moeten steken, zoals dat bij de overgang van het hele oude Top Gear naar Top Gear 2.0 ook gedaan hebben.
Ik geloof dat Evans wel grotere problemen heeft. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat hij niet kan sturen en praten tegelijkertijd…
@Dizono: en dat heeft een garage vol met uberzeldzame en dure ferrari’s?

damn.
@Dizono: @Wouter en @CasperH maar aanbevelen bij de BBC???
@Dizono: Hij schijnt bij de filmcrew ook niet echt in de smaak te vallen… Nogal wat re-takes nodig.
@dizono: Gelukkig is daar Chris Harris
Een van de grootste dingen waarvoor ik vrees is dat Chris Evans een overdreven irritant ventje gaat uithangen omdat hij de “vervanger van Clarkson” moet zijn. Ik hoop gewoon dat ze hun eigen draai geven aan Top Gear in plaats van “de opvolgers van” zijn.

Maar goed over SIARPC. Voor mij is het erg afhankelijk van de gasten. Met bijvoorbeeld Kimi Raikkonen en Rowin Atkinson was het erg leuk, maar filmsterren die hun films kwamen pluggen waren vaak erg saai. Ik vind het vaker saai dan leuk.
Volgens mij kan het best een succes worden. Het vorige trio had bijna alles wel een keer gehad en Jeremy is ook niet meer de jongste. Ik ga zeker kijken.
Is dit zijn tactiek? Iedere dag weer gaan klagen zodat hij maar in de kranten blijft komen? Zo ga je wel bekend worden ja. Ik zou het wel wat vinden als hij eens zijn mond houdt en een mooie show maakt.
Nieuwe topgear gaat sowieso floppen, geen twijfel mogelijk.
@bofkont: ik vermoed dat het opwarmen van het oude top gear bij een achteraf streaming dienst nog veel harder gaat floppen.
@mashell: Nee dat denk ik zeker van niet, streaming tv on demand is de toekomst, over een paar jaar is er niets anders meer. En daarbij het heilige trio is bij elkaar, wat kan er mis gaan??
Joh, die Evans moet eens wat meer zijn mond houden en zich focussen op het maken van een toffe show. En hij moet ook niet al teveel aandacht schenken aan de media-aandacht die er voor Top Gear 3.0 is.

Wat dat floppen betreft: Evans en zijn collega’s moeten zich vooral niet focussen op wat hun voorgangers gedaan hebben. Enkele dingen van Top Gear 2.0 overnemen kan, maar ze moeten met de nieuwe show niet blijven vasthouden aan het fundament dat Clarkson, Hammond en May gelegd hebben. Dan krijg je weer die eindeloze vergelijkingen, en geloof me, dat zal niet in hun voordeel uitpakken. Nogmaals: ze moeten vooral hun eigen weg gaan en er een leuke show van maken. Dat Evans niet wereldwijd bekend is is totaal geen probleem, en dat Schmitz en Harris voor de gemiddelde kijker ook een nobody is maakt ook geen zak uit. Het gros van de mensen buiten de UK heeft Clarkson, Hammond en May ook pas leren kennen door Top Gear. En dan hebben Evans en co. ook nog het voordeel dat er vanuit de hele wereld mediaandacht is voor hun show, terwijl Top Gear met Clarkson, Hammond en May toch echt even nodig had om op gang te komen.
Ach, dat probleem had Top Gear in 2002 met het nieuwe format ook….
Ik denk dat de verwachtingen van de kijkers zo enorm hoog zijn, dat het alleen maar kan tegen vallen…

Daarnaast zie ik sabine schmitz
Chris Harris sleept ze er wel doorheen. Desnoods alleen. Die man kan ik uren lang over auto’s horen praten, en hij kan nog prettig sturen ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).