De Toyota Prius PHEV heeft een prijskaartje

Auteur: , Geen reacties

Toyota gaat er prat op dat de plug-in nog zuiniger is geworden bij een verbeterde actieradius én rappere acceleratie.

De Toyota Prius PHEV heeft een prijskaartje

De opgegeven uitstoot de nieuwe Prius Plug-in Hybrid bedraagt slechts 29 gram/km en daarmee komt de Toyota nu nog in aanmerking voor 15% bijtelling. Helaas is de nieuweling wel pas vanaf volgend jaar leverbaar met het zogeheten Solar Roof: zonnepanelen op het dak waarmee het accupakket kan worden opgeladen. Helaas zullen we dergelijke Priussen weinig in Nederland zien, omdat het volgend jaar minder interessant wordt om (plug-in) hybrides te leasen.

In elk geval ligt de vanaf-prijs voor de nieuwe Prius PHEV op 34.495 euro. Het accupakket heeft een capaciteit van 8,8 kWh en heeft een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer. De topsnelheid ligt in de elektromodus op maximaal 135 km/u, wat afhankelijk is van de acculading. Interessant is dat de PHEV in aanmerking komt voor de Milieu-investeringsaftrek, waarmee het financiële voordeel kan oplopen tot 4.900 euro.

Het gecombineerd vermogen komt uit op 122 pk en de accu is in twee uur volledig opgeladen. Bovendien zijn systemen als regeneratief remmen toegepast. Meer info over de gewone Prius Hybrid vind je hier.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).