Helaas, we gaan niet met 420 per uur cabrio rijden

Auteur: , 27 Reacties

De Bugatti Chiron komt er namelijk niet als roadster. Bummer.

Dikke vette pech voor de liefhebber van heel harde wind door zijn of haar haren. De Bugatti Chiron komt niet als roadster, of in goede Bugatti-taal ‘Grand Sport’. Dat heeft het Britse Autocar gehoord van de salesbaas van Bugatti, Stefan Brungs. Hij vertelde dat bij de opening van de enige showroom in Engeland, en die is te vinden in Londen.

Dat is jammer voor hardcore verzamelaars als Michel Peridon. Die kocht zowat alle varianten die van de vorige Bug op de markt kwamen en daar zat zoals iedereen weet ook een Grand Sport tussen.

Goed, geen open variant, maar wel een (nog) snellere? Voorlopig ook niet. Als het aan Volkswagen Bugatti ligt, worden eerst de 500 geplande exemplaren van de ‘gewone’ Chiron verkocht, voordat er überhaupt aan een actiemodelletje wordt gedacht. En dat is helemaal geen verkeerde gedachte, de laatste van de 350 exemplaren van de Veyron kwamen al nauwelijks aan de man, nu moeten er nog 150 extra worden afgezet. Aan de andere kant, de economie trekt weer aan, wat is nou 2,4 miljoen euro?

Voor de mensen die het zijn vergeten, de Chiron heeft nog steeds een 8 liter W16 met 4 turbo’s, die levert 1500 pk en daarmee haalt het VAG-paradepaardje een begrensde top van 420 kilometer per uur.

En hoe hij er ook alweer uitziet in zijn dichte vorm, kunt u in de gallery zien.27 reacties

Dan de ramen maar open met 420
@whoppie: ik probeer me nu voor te stellen wat er dan gebeurt :)
@apriliarsv: lijkt me toch een beveiliging op te zitten denk ik. Een anti-yoloslot ipv een kinderslot zeg maar.
@apriliarsv: Ik denk dat je oren er uit klappen
He jammer… dan toch maar de gewone bestellen..
Als je genoeg geld zou hebben, zou het dan mogelijk zijn om de achterkant van de Veyron te gebruiken op je Chiron ipv die hondslelijke achterkant van de Chiron?
@baklava: Lijkt me niet, de nieuwe achterkant biedt veel meer ruimte aan luchtstromen/koeling.
Kan me niet voorstellen dat er geen roadster versie van gaat komen. Veel Arabieren, rappers, boksers, Perridons en alles daar tussenin hebben daar wel oren naar. En als er klandizie voor is gaat hij gewoon komen.
Ik wacht nog even af, het zou mij niet verbazen als hij er tóch komt.
@bastiaano: i see what you did there.
Als je 2,4m hebt voor een chiron dan zullen die paar tientjes voor een cirkelzaag er ook wel inzitten.
Zullen er weer 250 vlug doorsluizen en de rest worden 250 specials en cabrios ofzo
Komt er nog wel, als de normale is uitgemolken
Gezien het ontwerp, is het ook wel iets lastiger om hier een roadster van te maken. Maar ach, zulke praatjes zeggen niks. Is vooral om het nog even heel exclusief te houden. Komt vast wel weer wat bijzonders later. Zo gaat dat nu eenmaal. Je moet wel heel naïef zijn wil je dit direct geloven.
Na die chiron concept laatst gezien te hebben hier op ab, kan het design van de chiron zoals ‘ie is, me echt totaal niet meer warm maken..
Dag zeggen ze alleen maar om eerst de dichte versies verkocht te krijgen en dan over een jaar of twee staat hij er ineens tadaaaa… Zonder dak!
Geen 420 blaze it dus, jammer weer.
Was toe aan een nieuwe coupe, toch maar naar de kapper.
Doorgaans ga ik elementen die ik in het begin lelijk vind aan nieuwe modellen later wel waarderen (denk: koplampunits van de 458, kontje van de e63 6-serie, neusje 650s etc.), maar die lichtkrant op de kont van de Chiron wordt echt met de keer dat ik ‘m zie lelijker.
Natuurlijk komt de roadster gewoon… “Money talks” !!
Dat zoveel mensen de Chiron lelijk vinden, ik vind ‘m juist de mooiste van de hypercars.
Een LaFerrari en een P1 zijn niet echt beauty’s naar mijn idee!
@granlusso: +! machtige wagen…en in zwart…kwijl
Komt er vast wel, zodra er genoeg van de dichte versie zijn verkocht.
Ik ben toch wel benieuwd wie er als eerste de limiter af sloopt en erachter komt hoe hard hij echt kan. 440?
@Gulli: Waarschijnlijk niemand, want er zijn niet veel plekken op aarde waar je die snelheid kan bereiken. Kan volgens mij alleen op de testbaan van VW zelf of op de zoutvlaktes in de States. En bij de laatste locatie laatste weet ik niet of de bandjes het aan kunnen.
Hoeveel zijn er al verkocht?
Int zwart ist toch wel een heule vette auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).