De Volkswagen Korama is een bakbeest met V6

Auteur: , 13 Reacties

En hij doet níet de Lambada.

Bij Volkswagen’s Australische divisie hebben ze dit aparte monster gebouwd om de introductie van de Amarok met V6 TDI luister bij te zetten. Oplettende taalkunstenaars zullen het namelijk al door hebben: als je ‘Korama’ omdraait krijg je ‘Amarok’. Een beetje hetzelfde principe dus als bij een langspeelplaat met een geheime boodschap als je ‘m achterstevoren draait.

Het is overigens niet de eerste keer dat paarse broeken van Volkswagen dit geintje toepassen. In Zuid-Amerika werden er al eerder reclamespots gemaakt voor de Amarok waarin een olifant voorkwam genaamd Korama. Onder sommige Amarok-diehards schijnt Korama dan ook een koosnaam te zijn voor de stoere pickup. Misschien moeten we daar eens een enquête over sturen naar het leger.

Verder is er niet zoveel te vertellen over de Korama, behalve dat ‘ie er uitziet alsof ‘ie gebouwd is voor de volgende Mad Max film en dat we er verder waarschijnlijk nooit iets van terug gaan zien. Nou ja, qua looks in ieder geval niet, want de V6 TDI kan je in Nederland inmiddels al enige tijd aanvinken op de optielijst van Volkswagen’s pickup. Oh ja, er is ook nog een hip filmpje.

Korama-jump13 reacties

…dmeerv ejteeB
Een Amarok een Burka aandoen en dat dat Korama noemen vind ik toch wel weer sjoemelen…
Beetje vroeg voor een 1 april grap. Dit lijkt echt nergens naar.
Audi koplampen
Gewoon een Toyota ….
@mrwheely: they wish!
@mrwheely: hahahaha.
Toyota’s zijn zelden mooi, maar nooit zo lelijk.
Gelukkig blijven ze bovenal werken.
Leepu zou trots zijn.
Marketing done right. Het heeft autoblog wel weer gehaald. Lelijk ding trouwens.
Ik zou heel de tijd in een deuk liggen,als dit gevaarte voor mij zou staan in een file.
Eindelijk een VW die niet op de rest van het gamma lijkt.
Gewoon een camouflage voor een nieuw model lijkt me waarom zou de motorkap anders niet open kunnen .dit lijkt me toch wel makkelijk als je olie wil peilen
pumba was een betere naam geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).