Decoratie done right: het blok van een M3 in de woonkamer

Auteur: , 13 Reacties

Gruwelijk overbodig, maar o zo leuk.

Het is soms zonde om een oud motorblok weg te mieteren. Over 30 jaar is het zelfs kunst wanneer we allemaal met een doorontwikkelde Duracel onder de kap rijden. Een oude motor kan prima fungeren als moderne decoratie. Deze horloge opwinder is daar een prima voorbeeld van.

Horloge opwinder, say what? Jep, dit oude M3-blok heeft nog een functionele taak ook. Het product heet VI52 en is gemaakt door het bedrijf Vulcan Innova uit Los Angeles. De naam van het product is een knipoog naar het blok. Wat je ziet is namelijk een deel van de 3.2 zes-in-lijn uit de E36 M3. Dit motorblok had de code M52.

Het product kan meerdere horloges tegelijkertijd opwinden. Via LED-lampjes wordt aangegeven in hoeverre het horloge is opgeladen. Via USB kan de VI52 worden voorzien van de nieuwste updates. Vulcan Innova gaat slechts 52 stuks maken van deze bijzondere horloge opwinder. Wat het mag gaan kosten is niet bekend.13 reacties

Er staat op die site dat ze gebaseerd zijn op het M52 blok, dus de gewone 6 cilinder van de e39/e38/e36/e46, en dat blok in Amerika ook in de M3 is geleverd. Maar de meeste van deze blokken zullen dus waarschijnlijk niet uit een M3 komen..
@undifined1: op de laatste foto zie je inderdaad dat het verschillende blokken zijn. Op de middelste staat 2.5, ben niet zo goed thuis in BMW blokken, maar ik neem aan dat dat de inhoud is.
Hmmm leuk idee, al eerder zoiets gezien met een w16 uit de Veyron. Ik zou alleen niet weten waar ik 6 automatics van moet betalen. Misschien naar eens een twinair blokje op de kop tikken.
@dondeboer: ik heb nog een bmw mono blok liggen. Wat bied je?
@dondeboer: Je kunt het zo gek maken als je wil, maar een automatisch horloge hoeft niet altijd een astronomisch bedrag te kosten. Seiko maakt prima automaten voor een redelijke prijs.
@stradale888: ik heb één automaat en dat is zowaar een Seiko. Heel fijn horloge.
@stradale888: true, maar voor die W16 ben je nog steeds zo’n 1600e kwijt aan Seiko 5’s ;)
Leuk verzonnen iig ..
Wens em goeie zaken ..
@lincoln: even schrikken, ben je nou positief? :p
Ik heb nog nooit een horloge gehad dat je op moet winden. Dan maar als tafelpoot?
Beetje zonde van die 52 blokken wat mij betreft.
Een amerikaanse M3 motor is een S52 (3,2) en de S50 (3,0)
Alleen jammer van dat rare doodshoofd er naast

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).