Definitief: de Fisker Karma wordt straks in Amerika gebouwd

Auteur: , 17 Reacties

Die nieuwe eigenaar van ze heeft het op de heupen gekregen.

Definitief: de Fisker Karma wordt straks in Amerika gebouwd

Het gereanimeerde Fisker – dat binnenkort onder de naam Elux verder gaat – zal de Karma opnieuw in productie nemen. Dat wisten we, net als het feit dat er onderhuids een vernieuwingsslag zal plaatsvinden. Denk aan een groter accupakket waardoor de elektrische range toeneemt, nieuwe software en wellicht zelfs een andere range-extender onder de motorkap, waar nu nog een 2.0-liter van GM ligt.

We weten nu ook wáár ze die Karma opnieuw tot leven gaan wekken, namelijk in de good ol’ US of A. Voorheen liep de Karma bij het Finse Valmet van de band, Fisker heeft vandaag bekend gemaakt dat de complete productie straks zal plaatsvinden in het Californische Moreno Valley, niet ver van Anaheim, de geboorteplaats van Fisker. Samen met het bedrijf Technology Group zullen ze een fabriek optuigen waar ze starten met 150 man personeel. Ze hebben overigens nog geen startdatum voor de productie genoemd.

Berichten als dit geven de Fisker-liefhebber en -eigenaar hoop. Eerst strooide Wanxiang, de nieuwe Chinese eigenaar van Fisker, al met gratis onderhoud voor Karma-rijders. Nu laten ze opnieuw blijken dat ze gestaag aan een wederopstanding bouwen, met een compleet eigen fabriek voor de Karma 2.0. Én de modellen die daarna volgen. We hebben in de wandelgangen namelijk al vernomen dat de Karma er in meerdere carrosserievarianten komt. Ofwel, die Surf gaat er alsnog komen.
17 reacties

Achterkant lijkt op volvo vind je niet?
@500sel:
Mag ik het ’n afgeleide van de Scirocco vinden?
Dit verdient gewoon een dikke V8.
@r32turbo:
Ondanks de +-jes die je krijgt hoop ik dat je geen gelijk zult krijgen.
De veranderingen/verbeteringen op het gebied van de aandrijftechniek zijn van deze tijd. De autoindustrie springt er massaal op in en om er nu van uit te gaan dat dat allemaal domme jongens zijn, gaat mij gewoon te ver. Natuurlijk zullen kopers hun voorkeuren hebben en willen vasthouden aan het verleden, maar techniek staat niet stil. Ook zijn er natuurlijk kopers, die het geen ene moer interesseert hoe veel ze vervuilen, omdat ze geld genoeg hebben. Maar de toekomst zal uitwijzen dat diezelfde toekomst alleen maar mogelijk is d.m.v. technieken die minder milieubelastend zijn. Natuurlijk niet alleen voor de automobielindustrie, maar op elk gebied.
Ik hoop dat Fisker erin zal slagen deze auto verder te optimaliseren en er een echt succes van te maken.
Ik vind die surf echt knap!
Leuke dames bij de Karma.

En de Surf blijft toch zo sexy!
Als ie echt 150.000 euro gaat kosten prijst ie zichzelf totaal uit de markt. Vergeleken met de Model S zal ie stukken trager zijn, minder ingenieus, minder ruimte en veeeeel duurder.
@stfu: soort 911 vs GTR..
@lamborgfan: Je bedoeld dat de GT-R veel beter is, helemaal mee eens
@stfu:
Voor die prijs zou ik hem ook overslaan en voor ’n Tesla gaan. Maar zo af en toe kom ik er een tegen en ik moet zeggen, dat ik het echt ’n beauty vind. ’n Creatie waarvan ik hoop dat ‘ie verder zal slagen. Ik vind dat ‘ie past in deze tijd vanwege z’n aandrijving. Optimalisering van dit concept zou, denk ik, zorgen voor ’n betere verkoop en ’n fraaier beeld op onze wegen. In mijn opinie heeft hij iets Maserati-achtigs en dat design bevalt me wel. Ik wens ze erg veel succes.
Nice, hopelijk komt de fisker sunset ook!!!
Strak plan hoor en hopenlijk gaat het dit maal goed!

Off-topic:
Bij de naam Elux moet ik altijd denken aan die Linux distro van Fujitsu :-) Zal wel een werk tik van mij zijn hahahaha
Een andere grill zal ‘m goed doen.
Een motor bij Corvette regelen en gaan
Ik blijf het vooral een lelijk hok vinden….
Er is toch niemand meer die zo een ding hebben wil?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).