Den Bosch in vuur en vlam: 6 autobranden in 1 weekend

Auteur: , 21 Reacties

Is er een pyromaan actief in de Noord-Brabantse stad?

Den Bosch in vuur en vlam: 6 autobranden in 1 weekend

Sinds zaterdagavond is het raak in Den Bosch. In 48 uur zijn zes auto’s vermoedelijk slachtoffer geworden van één of meerdere vandalen. De eerste vijf autobranden betroffen auto’s van dakdekkersbedrijven. Er is hevige concurrentie in de omgeving en het lijkt erop dat een partij probeert de concurrentie te pakken op een wel heel smerige manier: het bezit van de andere partij in de fik steken.

Zaterdagavond gingen er vier auto’s in vlammen op. In de nacht van zaterdag op zondag werd er nog een busje in de fik gestoken en afgelopen nacht was het wéér raak. In dezelfde wijk werd de ruit van een Opel ingegooid en vervolgens werd de auto in de fik gezet. Het interieur is compleet verwoest. Het betreft een oudere auto en dus is de hatchback rijp voor de sloop.

Deze laatste autobrand lijkt los te staan van de eerdere branden, aangezien het nu om een personenauto gaat. Het kan zijn dat er een copycat in de wijk actief is, of dat de vandaal of vandalen ook andere auto’s gaan pakken.

De auto’s worden meegenomen voor sporenonderzoek. Uit het onderzoek moet blijken of er verbanden zijn tussen de zaken. Tot die tijd zit Den Bosch in onwetenheid of er de komende nachten weer toegeslagen gaat worden, of niet.

Fotocredit: Erik Peeters op Twitter21 reacties

Wat een idioten zeg
Concurrentie !!

Zijn er geen daklozen in Brabant dan ??
Ga dan ergens anders zitten met je dakdekkersbedrijfje. Zo zalig is Den Bosch nou ook weer niet.
@Jochempie: Eentje zit er warmpjes bij in ieder geval.
@karhengst: en met die branden zal de rest het ook niet koud hebben
@jochempie: dat is natuurlijk niet de oplossing. Er zit, waarschijnlijk, gewoon een crimineel tussen. Die rotte appel moet er tussen uit. Stevige concurrentie kan voor de klant geen kwaad.
Betreft 300 dakdekkers in 1 stad… 300! Dat is gewoon een pest aan dakdekkers.
@sjeppie156:

#Dakdekkerslivesmatter ..

Doe die racistenpraat maar elders ..
@sjeppie156: dat zie je wel vaker, er zijn dorpen waar het stikt van de stratenmakers, van de isolatiebedrijven, van de stukadoors. Vooral vissers zijn erg, die klieken masaal bij elkaar in de dorpen aan de kust…
Kan ook iemand zijn die ontslagen is natuurlijk. Auto’s gewoon bij de zaak,hek er omheen en camera’s.Veel veiliger dan dat het personeel ze mee naar huis neemt.(Kunnen ze in het weekend ook niet zwart bijbeunen).
@Alfarobert: Camera’s… wat heb je daar nou aan? Die gasten zetten een V for Vendetta masker en capuchon op en vervolgens bij Opsporing verzocht “wie herkent deze mannen” roepen.
Ik mis de “van andere mensen hun spullen afblijven verdeurie” post nog!
@porker: van andere mensen hun spullen afblijven verdeurie
@ardonjr: dank
Die oude astra is ook van een dakdekker volgens de NOS. Lekker bezig daar dus…
@lekbak: iedereen is daar blijkbaar dakdekker, dus maakt ’t niet meer uit welke auto’s er affikken.
En ik wilde mezelf nog wel aanmelden voor een cursus Riet dekken…
@jack_abarth: wie is Riet?
@jack_abarth: Misschien kan mijn buurvrouw je helpen, Riet Dekker.
@jack_abarth: Riet is ziek
Boschbrand

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).