Deze 3 Rolls-Royces scoor je voor 10 mille op Marktplaats

Auteur: , 37 Reacties

En er valt nog wat te kiezen ook, want het zijn niet louter Silver Shadows!

Rolls-Royce Marktplaats

Er een beetje patent bijrijden hoeft helemaal geen handen vol geld te kosten. In ieder geval niet als je je beperkt tot de aanschaf. Voor hetzelfde geld waarvoor je net aan een nieuwe Suzuki Celerio kunt kopen, kun je jezelf ook zetelen op het Connolly-leer van een heuse Rolls-Royce. Of eigenlijk, één van deze drie Rollers.

Maar koop je dan een bodemloze put of kun je nog best een knappe wagen scoren? Het eerste lijkt niet direct gerelateerd aan het tweede, want ook een goed exemplaar kost je per minuut meer dan het gemiddelde 0906-nummer. Sommigen zullen er ook een vergelijkbare voldoening uithalen en precies voor hen hebben we deze drie exemplaren op een rij gezet, met één belangrijke gemeenschappelijke deler: een vraagprijs onder de 10 mille.

Rolls Royce Marktplaats

Rolls-Royce Silver Shadow II (1979) – € 9.500
Helaas een zeer beknopte advertentie, waarbij de zin ‘motorisch in orde’ vooral vragen oproept over de staat van de rest van de auto… De Rolls-Royce staat gelukkig wel droog, maar hij lijkt al enige tijd niet meer te hebben gereden. Verder heeft men verzaakt een setje knappe foto’s te schieten waar de auto in zijn geheel op te zien is. De APK is op 30 november 2014 verlopen, dus verwacht niet direct weg te kunnen rijden in deze Zilveren Schaduw.

Rolls Royce Silver Shadow

Rolls-Royce Silver Spirit (1981) – € 9.999
In leeftijd schelen ze slechts twee jaar, maar optisch lijkt deze Silver Spirit uit een heel ander tijdperk te komen. Hoewel de auto er een stuk moderner uitziet, deelt hij zijn 6.75 V8 én de door GM ontwikkelde automatische driebak met zijn voorganger. Wederom heeft de adverteerde zich niet suf zitten tikken en zien we weer zo’n onheilspellende tekst: ‘motor en automaat is perfect’. Dat zal best, maar er zal vermoedelijk toch wat gereedschap aan te pas moeten komen om de eind 2013 verlopen APK weer geldig te krijgen.

Rolls Royce Marktplaats

Rolls-Royce Silver Shadow (1969) – € 9.950
Zo op het eerste gezicht lijkt deze Rolls-Royce van de drie je beste keus. Niet alleen is het de enige met geldige APK, zij het nog maar twee maanden, het is ook de meest fris ogende. Daarnaast staan de dunne chromen bumpers de Silver Shadow beter dan de dikke exemplaren met zwarte stootranden van de Silver Shadow II. Nadeeltje is het stuur, dat niet links, maar rechts zit. Verder is de auto van alle gemakken voorzien, zelfs airco is in deze 47 jarige automobiel aanwezig.37 reacties

Ik ga voor de witte.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@ippy: ik schrok al…..
tja, eerlijk gezegd vind ik het drie maal niets. Maar ik ben dan ook niet zo`n fan van Rolce-Royce.
@dutchdriftking: dat is inderdaad te zien op de manier hoe je het merk schrijft 😉
@bmwjarne: Het is al laat. Schaam-schaam!
@dutchdriftking: Een opel is ook gewoon fijn
Die laatste Rolls-Royce, uit ’69, is toch echt 10 jaar frisser dan omschreven. En wat mij betreft de meest Britse, meest authentieke van de drie.
@RRRobert: volgens mij zijn ze alledrie even Brits, want van ruim voor BMW.
Nee dankje, enige wat je rechtsgestuurd wil hebben is een JDM of AUDM (Holden bijv.) auto, de rest is toch linksgestuurd geleverd.
Ze zijn geen hol waard omdat ze RHD zijn, iets wat in NL redelijk funest is als de auto ook LHD verkrijgbaar is.
Die laatste is mrb vrij. Dus moderne BMW diesep erin(want merk correct) en lekker iedereen uitlachen
@undifined1: diesep = diesel
@undifined1: Rolls-Royce diesel? Ga jij je mond eens spoelen
@undifined1: ik denk dat iedereen jou uitlacht als je een diesel in een Rolls-Royce lepelt…
@undifined1: nee. LPG natuurlijk. Dan lach je je pas suf
Lijkt me mooie handel!

Voor nog geen € 10.000 euro inkopen, er een heel mooi en bijzonder verhaal bij verzinnen en zo’n ding is vier keer zoveel waard…

Je kan zo’n ouwe Rolls natuurlijk ook voor € 40.000 bij The Gallery kopen. Dat scheelt weer een hoop moeite want dan verzint ome Nico dat hele mooie bijzondere verhaal voor je erbij…
@moveyourmind: een Shadow zul je ook met een bijzonder verhaal niet voor 40k kunnen verkopen, dat lukt zelfs ome Nico niet. De duurste momentaal op gaspedaal.nl is 32.500, RHD dus behoorlijk overpriced.
@moveyourmind: deze prijzen zijn laag omdat ze alle drie rechts gestuurd zijn. Voor een links gestuurde vragen ze het dubbele. Rechts gestuurd wil je toch niet.
Mij doen ze alledrie niks. Maar je hebt wel een Rolls Royce sleutel waarmee je kan stoefen op café.
@misterdrogba: is maar een armetierig sleuteltje bij een Shadow…
@misterdrogba: Ik denk dat mijn huissleutel er indrukwekkender uitziet dan een sleutel van een Rolls uit het jaar kruik.
Net zo betrouwbaar als een Alfa.
Als er één wijsheid betrekking heeft op deze advertenties, is dat informatie die ontbreekt, negatieve informatie is.

Dus als er staat dat het blok goed is, zonder een beschrijving van de staat van de carrosserie, dan is de carrosserie krokant.

Ik pas.
25 jaar geleden was mijn zwager al met dit soort modellen bezig van Rolls Royce. Toen waren ze al opgevuld met een oude engelse krant en purschuim. Nooit geen cent meer waard geworden.
Als je hier warm voor loopt….Er is een reden dat het relatief goedkoop is …Dus, niet doen.
Voor 10k kocht ik wel een mooie supra of evo ofzo
De vergelijking met het 0906 nummer is bij deze drie waarschijnlijk ook echt van toepassing. Ik vermoed zelfs wel een dubbele isdn lijn!
There is no such thing as a cheap Rolls Royce
@desjonnies

De Silver Shadow is de eerste massa geporduceerde Royce en de eerste auto vanhet merk met een zelfdragende carrosserie.
De wagen was hypermodern toen ie in 1965? op de markt kwam.
En, James May zet de wagen terecht neer als een ‘ car for the people’; immers daarvoor had Royce alleen maar zware grote limousines gebouwd of leverde het merk rollende chassis’ aan Engelse coach-builders (carrossiers) als Mulliner Park Ward.
De Silver Shadow was de aller eerste Royce waarbij de eigenaar vak ook de bestuurder was, het is eigenlijk de eerste gewone auto die er gebouwd is door hen.
En daar heb je nou gelijk de kneep : Er zijn er heel erg veel van gebouwd, die na een x-aantal jaren op de occasion markt verdwenen, slecht of geen onderhoud kregen en de reputatie van Royce geen goed hebben gedaan.
Voordeel is weer dat er plenty of onderdelen voorhanden zijn en je de wagen zelf goed kunt bijhouden cq onderhouden.
Maar ik word er eerlijk gezegd niet hebberig van !
Als je het geld kunt missen is zoiets gewoon een heerlijke hobby. Niet teveel aan repareren en restaureren maar de boel simpel rijdend houden en een paar keer per jaar op een zondagmiddag te toeren. Goedkoop is het nooit, maar duur hoeft het ook niet te zijn!
Doe mij maar de Silver Spirit. Ziet er stukken minder oudbollig uit.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als ik aan RR denk dan denk ik aan de Rolls-Royce Silver Shadow.
Wat dat aangaat is de keuze dus niet moeilijk. Niet dat ik in de markt ben voor een Roller overigens. Wat maakt het nu uit waar het stuur zit? In een Rolls rij/rijd je niet zelf maar laat je je rijden. Het sturen is voor de “armlastige” chauffeur ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).