Deze Alfa Romeo 8C 2600 van LEGO wil je steen voor steen

Auteur: , 12 Reacties

Roemruchte klassiekers of eigentijdse sportwagens van LEGO zien we met regelmaat, maar vooroorlogse auto's hebben we nog niet vaak voorbij zien komen. Bob Alexander geeft het goede voorbeeld en bouwde een prachtige Alfa met het beste speelgoed ever.

Met LEGO kun je praktisch alles bouwen, van Lancia Stratos tot Bugatti Veyron en van Mercedes Unimog tot Caterham Super 7. Zolang je maar genoeg steentjes hebt en dat heeft kleine dizono vele malen tot wanhoop gedreven. Sommige mensen zijn gewoon nooit gestopt met het verzamelen van voldoende bouwsteentjes en Bob Alexander is zo iemand. Na diverse fraaie naoorlogse racewagens, waagde hij zich nu aan een legende uit de jaren dertig: de Alfa Romeo 8C 2600 Monza

Overigens heeft Bob wel een klein beetje valsgespeeld: zulke dunne en hoge banden als auto’s die voor de oorlog hadden, zitten niet in het assortiment van LEGO. Onze Bob de Bouwer heeft daarom maar Lego Technic-banden doormidden gesneden en in combinatie met koetswielen ziet dat er heel behoorlijk uit! Wie zich afvraagt wat het gele schildje op de zijkant is: daar zit bij de echte 8C 2600 Monza een Ferrari-logo. Voordat Enzo zijn eigen sportwagenmerk zou starten, gaf hij leiding aan het raceteam van Alfa-Romeo, de Scuderia Ferrari.

Foto- en bouwkunsten: Bob Alexander12 reacties

Ziet er heel goed uit
Prachtig! Ik blijf me altijd verbazen hoe ze aan die perfect gevormde steentjes komen, maar dat onderscheidt de leek van de pro.
@wilbertg: dat is een beetje inherent aan het concept van Lego ;-)
@wilbertg: Het is denk ik ook niet in een zondag middag in elkaar gezet. Hiervoor heeft iemand heel wat uurtjes digitaal met de lego zitten spelen.
Blijft leuk dat Lego.

Waarom hij de abs ringen aan de buitenkant van de velg gemonteerd heeft ontgaat mij dan weer….
@jrk68: ABS-ringen? Ik had van jou toch verwacht dat je gelijk zou zien dat dat de knockoff wielmoeren voor moeten stellen. ;)
@jrk68: not sure if…….
die unimog kan je in de winkel kopen… heb em zelf ook. vor de rest altijd erg gaaf dit soort dingen, altijd gehouden van lego.
Kom maar op! Prachtig model.
Geweldig speelgoed dat LEGO!
Heel gaaf!
Alfa, of hoe lang kun je vergane glorie uitmelken,…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).