Deze Alfa Romeo 8C heb je al voor €50.000

Auteur: , 21 Reacties

Of het beter is om hem in een garage te stallen? Nee, een degelijke vitrinekast is voldoende.

We hebben het hier namelijk over een replica op schaal in de meest pure zin van het woord. Afkomstig van het in Toronto gevestigde Collector Studio, een winkel vol memorabilia uit de autosport. Een walhalla voor de gefortuneerde verzamelaar van objecten uit de racegeschiedenis, zoals de laatste helm van Senna, een jasje & dasje van Enzo Ferrari, en het originele instructieboekjes van de Alfa 8C, om maar wat te noemen.

Ons oog viel op de 1/8 schaalmodellen die alle andere schaalmodellen doen verbleken. Met name deze replica van de Alfa 8C 2300 Monza uit 1931. Het detailniveau van dit bouwwerk is echt bizar. Er is gebruik gemaakt van dezelfde materialen als in het origineel (koper en glas) en het geheel bestaat uit maar liefst 6200 componenten. Zelfs de bekabeling is geïmiteerd en in de auto verwerkt, alsook een replica van het instrumentencluster met twee sleutels. Bovendien is alles met schroeven in elkaar gezet, lijm komt er niet aan te pas.

U snapt het; de aandacht voor detail is hoog. Zo hoog, dat zelfs het aantal slagen van de centrale wielmoer overeenkomt met het origineel. En bij het nabouwen van de motor en versnellingsbak de blokkering voor de achteruitversnelling niet is vergeten.

Winkeleigenaar Morry Barmak legt in dit artikel uit wat voor type klanten er bij hem komen shoppen, of een replica bestellen van hun eigen klassieker. Dat zijn klanten met geld en extreem hoge eisen, waardoor de vraagprijs van 65.000 Canadese dollars voor deze 8C niet eens zo heel gek klinkt.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Sjeesus wat mooi! Maar voor dat geld koop ik toch liever een echte 4C.
@trustmeiamanengineer:
Dat ga je niet redden met €50k.
Even doorsparen dus, zou ik ook doen maar dan puur omdat ik niet behept ben met het firstworld problem om ze beide te kunnen kopen.
@jrk68: of gewoon een van een jaartje of anderhalf..
@jrk68: in België wel. Zonder opties toch…
Artikel over gelezen
Gebouwd door een Engelsman
Drie anderen die het ook geprobeerd hebben, zijn krankzinnig geworden ……….
@desjonnies: “commissions them from builder Dr. Miodrag Jelesijevic, in Germany, in runs of five or 10 pieces especially for Collector Studio”. Een Duitser dus.
@ghost:
Curieus, is een Engelsman die McLaren heet die deze ook bouwt van koperen plaat en zelfs de versnellingsbak namaakt evenals de stuurkolom.
Ik geef ‘m een 10 op een schaal van 1 tot 10…
Stiekem was het doel het linkje van “andere schaalmodellen” :)
Maar toch een prachtig model.
Leuk speelgoed! Mensen met heel veel geld kopen alles zolang je ze maar wijs maakt dat het exclusief is en het je ‘beter’ maakt dan de andere 1%.
Ooit gehoord van Amalgam, jongens?
Vijftigduizend euro!?
Doe mij maar een mooie sportwagen waar je wel in kan rijden.
Lelijke koplampen heeft z’n 8C
Als je met 50 ruggen loopt te smijten voor een schaalmodel weet je echt niet meer wat je met je geld mot doen. Ieder z’n hobby, maar je ken ook doorslaan.
Probleem van tegenwoordig he.Mensen die bij de voedselbank lopen omdat ze geen vreten kunnen betalen en mensen met zoveel geld dat ze niet weten waar ze het aan uit moeten geven.Carlos Slim,1 van de rijkste idioten ter wereld.Mexico heeft sloppenwijken waar mensen onder golfplaten leven en van de vuilnis leven.Die gast wil voor z’n dood 100 miljard hebben.Ik zeg opsluiten in een inrichting want die spoort niet,toch?
@Alfarobert:

De manier waarop Slim aan z’n centjes is geraakt is alles behalve zuiver, maar dat terzijde.


Die heeft geen stapel biljetten ergens in een kluis liggen, die hij zoals jij schijnt te willen zomaar aan de armen kan uitdelen. De man heeft een bedrijf, dat een zekere waarde vertegenwoordigd.
@Alfarobert: Maar dat is toch niet de schuld van de rijke wel hard werkende mensen die succes hebben.
Sorry hoor maar je neuzelt nu wel heel erg ultra links mijn beste wereld verbeteraar.

Dit probleem wat je nu schetst is al zo oud als de mensheid zelf, zal nooit veranderen.
@Alfarobert:
Zo, en hoeveel geld heb jij vandaag aan “het goede doel” gegeven waar de wereld beter van is geworden?
Pffff pure kunst.
Wouw! Prachtig!
Liever een echte auto voor 50k

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).