Dit wordt de Mercedes GLC

Auteur: , 36 Reacties

Ook Mercedes heeft de memo gekregen dat SUV's heter dan ooit zijn. Dit is hun nieuwste, de GLC.

Dit wordt de Mercedes GLC

Een kleine ‘hoera!’ konden we niet onderdrukken toen de eerste schets van de GLC net op onze mat plofte. Niet zozeer omdat het een oogstrelende SUV is, meer omdat de iets té vierkante GLK hiermee wordt vervangen. De nieuwe GLC oogt een stuk ronder en neemt aan de voorkant kenmerken mee van de C-Klasse en de GLE mee, waaronder de naar beneden gerichte koplampen en bumper.

De GLC deelt zijn platform met de C-Klasse (W205), dus ga er vanuit dat het interieur voor een groot deel overeenkomt. Ook de motoren zullen voor het overgrote deel gelijk zijn aan de C-Klasse, alleen is het nog maar de vraag of er een AMG-versie met 4.0 V8 komt. Verder mogen we rekenen op luchtvering (Air Body Control) en behoort 4-Matic tot de mogelijkheden, als je met deze concurrent van de Audi Q5 en BMW X3 onverhoopt van de weg raakt.

17 juni laat Mercedes de GLC debuteren. Iets later mogen we kennismaken met zijn coupébroertje, die laatst in conceptvorm werd getoond.36 reacties

Een kleine GLE, zal vast wel succesvoller dan die blokkendoos van een GLK zijn.

Maar dat vond ik eigenlijk de enige echte leuke SUV in zijn segment. De Q5 klopt qua proporties niet helemaal en is nogal ‘vrouwelijk’. De X3 is nog erger: saai tot en met. En een lelijk, goedkoop interieur. En het rijdt als een stuiterbal. Er zijn niet veel slechte auto’s, tegenwoordig, maar de X3 is er eentje in mijn beleving.

De GLK was altijd lekker eigenwijs, een beetje een Tonka auto. En probeerde absoluut niet sportief te zijn, waardoor je een lekker comfortabele cruiser hebt.
@gtwillem: Kia en Hyundai bieden ook suv’s aan die best te pruimen zijn, daarnaast is de nieuwe Disco of een Evoque ook best aaridg als je voor zoiets shopt.

Dat dit een beter aanbod is dan die playmobiel GLK dat moge duidelijk zijn.
@w0o0dy: ik vond het wel leuk dat het een Playmobiel/Tonka auto was. De Evoque vind ik heel erg gay/vrouwelijk (wat precies de doelgroep is) en iets te veel style over substance. De Discovery Sport heb ik van de week voor het eerst in het gezien en vond ik nogal tegen vallen. Niet dat ie lelijk is, maar wel heel erg saai.
@gtwillem: Heb je het over de 1e generatie X3? Mee eens, maar de latere versies is niets mis mee toch? Zou ik verre verkiezen boven de alternatieven.
@frederik: ik heb een weekje met een X3 2.0d mogen vertoeven. Nieuwe type, van de dealer. Vond het zelf erg tegenvallen. Mijn E91 is comfortabeler en mooier gebouwd en afgewerkt.
@gtwillem: Het zal waarschijnlijk eraan liggen welke opties erop zitten. Ben eens naar Oostenrijk gereden met een X3 die mooi aangekleed was en adaptive drive had. Had er niks op aan te merken, behalve dan de prijs uiteraard.
@berlinetta: dat zou heel erg goed kunnen. De X3 die ik mee had was een dealerauto. Stoffen bekleding, lullige velgjes: typisch zo’n verkeerde auto die je niet in de showroom zet maar in de vloot zodat je sneller af kan schrijven.
@gtwillem: Alle SUV’s zijn voor vrouwen
@hugoe: ja en iedereen die in een Duitse auto rijdt is een Turk 😑 sjonge jonge..
Ziet er een stuk fraaier uit dan de GLE naar mijn mening.
Op de foto’s ziet hij er ecjt goed uit, zal ook wel eem 350e uitvoering van komen
@henkhupelschoten: helaas wel. Maar gelukkig komt er vast ook wel een GLC350 CDI. Brabus B6 kit er op (€1.500) en je hebt een heerlijke 300pk/650nm sterke midi SUV met goede prestaties en een acceptabel verbruik.
@gtwillem: zijn Brabus kits zo goedkoop? Of is dat alleen een computer update?
@str8six: Brabus kits zijn niet zo heel duur. Zeker niet voor de normale modellen. Vergeet niet dat de speciale uitvoeringen maar een klein deel van de verkopen zijn.

Ze verkopen voornamelijk de kleine opvoerkits en accessoires als velgen.
@gtwillem: Hmm ik vindt het toch wel een hele goeie aandrijflijn, ben benieuwd naar lease prijzen
Blij dat de GLK verdwijnt. Die leek echt teveel op een tractor. Deze nieuwe lijkt echt mooi te worden. Zelfs mooier dan de GLE. Waarschijnlijk wordt het ook de mooiste in z’n klasse als ik dit zo zie.
@berlinetta:
Kom net terug van m’n dealer maar ik moet niet denken aan het idee dat er straks echt alleen maar tractoren staan.
Nu is het al bijna een bezoek aan een bedrijf in agrarische artikelen maar biedt een prachtig donkerblauwe GT nog een positieve twist.
@jrk68: Ik zie het nut van dit soort auto’s wel in, maar het zou ook niet mijn eerste keus zijn. Liever een prachtige coupe of sedan als dagelijks vervoer. Mocht ik de ruimte nodig hebben, dan kies ik een station.
@berlinetta:
Buiten het compenseren van een klein pikkie (bij mannen) of de angst dat je door gebrek aan rijvaardigheid je kroost in gevaar brengt (beide sexxen), zie ik het nut van deze vehicels niet.

So please enlighten me….😜
@jrk68: Vooral de hoge instap zal veel mensen trekken. Het is ook wel wat overzichtelijker en mensen wanen zich waarschijnlijk veiliger in zo’n hok. Nogmaals, mijn eerste keus is het ook niet. Maar als je een auto met ruimte wil en een station is niet je ding dan blijft dit of een MPV over. Dan zou ik ook hiervoor gaan.
@berlinetta:
We zijn het eens, daar was ik ook niet bang voor.
Hoe ze het ook willen inpakken, SUV’s zijn zinloze verspillingen van kostbare grondstoffen.
Leuk, een beter zicht maar als iedereen er eentje rijdt valt ook dat weer weg, aan de anderekant ontnemen die onzekere kneusjes het zicht van de overige weggebruikers.
Dus eigenlijk is een SUV-rijder een egoïstisch, egocentrisch schepsel dat eigenlijk gewoon met het OV, zou moeten reizen.
Dat geeft ze een nog eenvoudiger instap op de koop toe.😜
@jrk68: De bus geeft de makkelijkste instap en het beste overzicht idd.
@berlinetta: tenzij BMW erin slaagt de nieuwe X3 te doen lijken op de nieuwe X1 want dat is wel een pareltje geworden en zeker de mooiste in zijn klasse.
@uselessblogger: Dat klopt, de X1 is een mooie wagen geworden. Eerst vond ik de X3 ook erg mooi, maar de facelift verpestte het voor mij.
@berlinetta: ik las onlangs om bimmerpost dat de designer van de facelift 1-serie en de nieuwe X1 dezelfde is en dat hij bovendien nu de opdracht heeft gekregen de X3 te ontwerpen, ik hoop dus op veel goeds!
@uselessblogger: Dat lijkt me ook wel positief.
Ziet er ook lelijk uit.
Ik vind hem helemaal niet mooi
Ik vind de GLK juist een echte jeep omdat hij zo vierkant is, en dus geen SUV is. Zou er zo één willen, maar vind ze nog te duur.
@jack_abarth:
Tot je weet wat er onder die hoekige carrosserie schuilgaat.
De volledige bodemgroep is tot het laatste puntlasje gelijk aan de C-klasse.

Nu heb ik een keer een off-road parcours gereden met een GLK 320 en eerlijk is eerlijk, je kan er flink wat grappen en grollen mee uithalen.
Laat onverlet dat ik dan nog voor een C-estate zou gaan of G voor het echte werk.

Wel een basic G hé, niet zo’n nichterige jurken versie.
Zo mag de M er van mij ook wel uit zien, heeft Mercedes gelijk de mooiste SUV in dat segment. Mercedes-modellen beginnen inmiddels ook flink op elkaar te lijken. Dit lijkt wel erg veel op de GLA en GLE, differentiatie binnen een herkenbaar familiegezicht is iets dat Audi en BMW beter in de vingers hebben.
Ziet er op tekening best leuk uit
Ik vond de glk net mooi. Juist omdat die is wat afwisseling bracht. Dat hoekkige, no-nonsense charmeerde hem wel en vooral lekker praktisch.
Ruimtewondertje .. Groot van buiten en claustrofobisch van binnen ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).