Deze auto gaat langer mee dan jij

Auteur: , 21 Reacties

Reken maar van yes.

We moeten er rekening mee houden dat het leven eindig is. Het einde der tijden kan aanbreken. Het gebeurde in het Krijt-tijdperk zo’n 65 miljoen jaar geleden en een ijstijd komt om de zoveel tijd nog wel eens voorbij. Tijdens zo’n heftige wisseling die op de aarde wordt getrokken is het mooi om te zien dat sommige organismen gewoon stug doorgraan met leven. Krokodillen of kakkerlakken houden het lang uit. Mos schijnt ook erg succesvol te zijn. De Toyota Land Cruiser past ook in dat lijstje.

Vergeeft u mij de veel te lange inleiding, maar de Land Cruiser is typisch zo’n auto die te weinig aandacht krijgt die ie eigenlijk verdient. De Toyota Land Cruiser is namelijk een verdomd goede auto. Vrij van pretenties. En het mooiste is, ze blijven maar doorrijden, maakt niet uit wat de omstandigheden lijken te zijn. Er zijn twee ‘lijnen’ van de Land Cruiser. Je hebt de ‘200’-modellen van de Land Cruiser. Deze hebben de dikke V8 motoren en hebben dezelfde afmetingen als een middelgroot dorp in de Noord-Oostpolder.

Een maatje daaronder vinden we deze, de Land Cruiser ‘150’, ook wel ‘Prado’ genoemd in sommige landen. Deze heeft een viercilinder motor onder de kap en is ook te krijgen met een korte wielbasis. Dit is nog de echte, goudeerlijke, nuchtere rouwdouwer met een karakter dat we helaas te weinig terugzien bij de huidige SUV’s. Om toch een beetje hipper te worden heeft de Land Cruiser 150 een facelift gehad. Zo kan de uit 2013 stammende auto er weer een tijdje tegenaan.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Mooie auto voor de gemiddelde akkerbouwer, boomkwekerij of grondverzetbedrijf
@shadowbroker: of marktkoopman
Mooi geschreven stuk hoor! In NL zal t alleen als grijs kenteken verkopen. Misschien ergens een sporadische gele variant. Voor echte verkopen moet je eerder in Rusland ofzo zijn.

Zelfs in Indonesië is het niet echt een topper. Maar ik zou wel kopen. In NL en in Indo. In die kleur bijv.
Heb niet veel met Land en Rovers etc.
@toyotafortuner: indo moet je eigenlijk per Kijang doen natuurlijk!
Ik ben dol op de Land Cruiser, als ik een top-3 zou mogen samenstellen en mocht kiezen uit alle auto’s zou die zonder twijfel erin staan. Wat een beest.
Ik vind het gewoon geen mooie auto meer… wel een knappe auto, en gaaf dat die kan wat die kan. Maar mooi vind ik hem al lang niet meer. Helaas
@raceface: idem. Voor de looks koop je hem niet natuurlijk, maar alles na de jaren 80 mist de charme die de Cruiser vroeger wél had. De J40 en J70 series 😍
Mooi mooi, maar jullie vergeten de serie 70 die nu zelfs met een stofdeeltjesfilter komt, EU proof en een 5 sterren crashtest heeft. Wie zoekt die vindt zelfs BE en NL verdelers. Zoals echt onverwoestbaar zonder franjes blijven ze de serie 70 maken voor de mijnbouw (Australië en Zuid-Afrika) en centraal Afrika.
@linkador: klopt, ik zie ze af en toe eens passeren op de camion. Meestal spierwit. Als ik ooit een smak geld liggen heb komt er een nieuwe 70 in
Nog een echt ouderwets werkpaard…

Letterlijk ouderwets, de carrosserie en het interieur zien uit alsof het een ontwerp is van twintig jaar terug dat telkens een beetje opgefrist is…

Maar het is een Landcruiser, dus boeit dat totaal niet. Zelfs de afzichtelijke grille boeit niet. Want het zijn zulke fantastische werkpaarden dat uiterlijkheden er totaal niet toe doen. Helaas één van de laatste in zijn soort.
Ik heb me serieus wel eens afgevraagd of het in totaal niet goedkoper zou zijn om gewoon een zo’n Landcruiser te kopen en daarna nooit meer iets anders in plaats van eens in de vier a vijf jaar een andere auto. Ja ze zijn zwaar en verbruiken meer, maar je hebt veel minder afschrijving als je nooit meer iets anders koopt. Als er één auto is die een leven lang mee kan dan is dit hem.
@tenaci: zeer waarschijnlijk is dat ook zo. Dan natuurlijk nooit meer Autoblog aanclicken ;-)
In zuid Afrika zag je ze veel. En ik vind het echt wel gave wagens om te zien. Zijn nog echte off roaders tenminste
Kan hem niet mooi vinden, maar wel de beste suv die op deze aardbol bestaat.
@c200: volgens mij is dit net géén SUV. Bestond al lang voor er van SUV’s sprake was. Gewoon een goede 4×4 op ladderchassis, niet? Of ligt dat ook alweer ver achter ons?
@futse: beetje afhankelijk in welk werelddeel je je bevind.

In Amerika is dit een SUV. Volgens hen is een SUV een body-on-frame met separaat ladderchassis. Denk aan de Suburban en deze Land Cruiser. Auto’s als de Bmw X5 en dergelijke zijn daar eigenlijk crossovers.
In Dubai alleen al rijden er duizenden. Een echte woestijnracer
Die houtstrip lijkt enkel op het dashboard voor te komen, vreemde keuze…
@humpyourdog: ik zie het ook op het stuur onder en boven als ik mij niet vergis.
Bij ons rijd een een trekker handelaar met zo’n auto. Maar dan is hij wel anders gekeurd. Meneer rijd altijd met grote schamel aanhanger met 2 of 3 grote trekkers erop.
Je wordt doodgegooid met deze Land Cruisers hier in Australië. Prima auto’s, wel prijzig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).