Deze Aventador Roadster levert meer dan 1000 pk

Auteur: , 23 Reacties

Je ziet het er niet aan af. Maar onderhuids gaat een waar beest schuil.

Alsof een standaard Aventador met 700 pk al niet genoeg was, besloot een eigenaar zijn Aventador Roadster van een upgrade te voorzien. De Lambo-rijder klopte op de deur van de experts van Underground Racing om een twin-turbo systeem te bouwen op de 6.5 liter grote V12.

De upgrade werd uitgevoerd en het resultaat mag er zijn. De Lamborghini levert nu 1.250 pk op de wielen, of zelfs 1.500 pk op racebenzine. Het was niet de eerste keer dat Ryan, de Roadster-rijder, bij Underground Racing op bezoek ging. Het was namelijk zijn tweede Aventador die van een twin-turbo setup werd voorzien.

De tuning bestaat niet alleen uit de toevoeging van twee turbo’s. Er kwam onder meer een nieuw vliegwiel en de versnellingsbak moest worden aangepast. Ook kreeg de Aventador geoptimaliseerde ECU-tuning om de turbo’s zo optimaal mogelijk te laten werken.

Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om de V12 gezond en wel in leven te laten. De motor van zoveel power voorzien is niet zonder risico. Er zijn diverse voorbeelden van twin-turbo Lambo’s die uiteindelijk in vlammen zijn opgegaan.23 reacties

En dan maakt je stock Tesla Roadster gehakt van dit ding.
@petrolicious: Maar het blijft een stofzuiger (tesla)….
@petrolicious: In welk opzicht?
@petrolicious: Probeer jij met je Tesla Roadster maar eens alle pukkelige pubers met een camera of een smartphone in een omtrek van 15 km aan te trekken door een paar keer het gaspedaal in te trappen en je achterwaarts gemonteerde vlammenwerper te activeren terwijl je met max. 5 km/u door het verkeer van een stadscentrum kruipt.

Als je aandacht wilt met een Tesla Roadster moet je ‘m eerst de ruimte in schieten.
@torsen: nieuwe generatie Torsen, nieuwe generatie….
@mlut: Iets minder cryptisch mag best.
Ik betwijfel of er een nieuwe generatie aandachtshoeren op zal staan die een Tesla boven een Lamborghini zal verkiezen namelijk.
Mocht dat je punt geweest zijn…
@torsen: alles boven de 100k trekt camerapubers aan. Dus met een Tesla van 250k trek je evenveel aandacht als een Lambo.
@720s: zou het? Kijk een gemiddeld spot filmpje uit hartje Londen of Monaco en je zit hele horders puistenkopjes losgaan op het gebrul van de lambo’s en andere supercars. Het feit dat een tesla geen decibel aan motor geluid produceerde blijft ook wat dat betreft een grote zwakte.
@petrolicious: Cijfers zeggen niets. Echt niets.
@viezefreddyw: Zo waar! Heb nu een luxe wagen met bijna 300 pk, kan nog steeds niet op tegen de 106 1.1 accent van mn moeder waar ik vroeger in rondreed..
@petrolicious: ja en na de eerste bocht staat de Tesla uit te fikken tegen een boom
@petrolicious: Bij het stoplicht zeker (heel gaaf natuurlijk!) Maar wanneer je langere tijd wil knallen (Autobahn of circuit) gaat de Tesla in “safe mode” (warmte issues) :/ Kwestie van tijd natuurlijk tot er betere accu-technologie voorhanden is. Maar het blijft appels met peren vergelijken.. (Doe mij de Lambo maar, gruwelijk dikke bak!)
@petrolicious: op het circuit ook?

Die Tesla lijkt nu ineens het antwoord op alles..
Een elektrische auto die snel kan optrekken, no shit…
Leuk speelgoed voor de eigenaar
Zou je zo’n ding door de apk krijgen?
@tvklarenbosch: Zolang ze geen gaatjes in de gordels gemaakt hebben en de katalysators hebben laten zitten verwacht ik geen problemen.
Van welk materiaal is de aandrijfas gemaakt en is het 4-wielaandrijfsysteem aangepast?
@iphonistvongates: Zou al bijna carbon kunnen zijn denk ik haast
Zou je die turbo’s niet op een extra airco unit kunnen aansluiten tegen oververhitting
Mooie kleur combi met die velgen. Ook bij slechts 700 pk :)
Supergaaf zo’n Aventador!
Wat fijn dat ze bij UG het uiterlijk met rust laten en zich alleen met de power bemoeien. Kun je bij een Aventador nog van een sleeper spreken?
En dan geen foto van de motorruimte…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).