Gekkies maken Huracan met twee stofzuigers

Auteur: , 43 Reacties

Turbo, Turbo!!

De specialisten van Underground Racing hebben weer een fijn speeltje in elkaar geknutseld. Men claimt dat het de allereerste twin turbo Huracán ter wereld is.

Een tijdje geleden schreven we er al over, onze vrienden uit North Carolina waren bezig met het ontwikkelen van een dubbelgeblazen Huracán. Het heeft even geduurd, maar hij is er dan eindelijk.

Waar men eerder bij Underground Racing een Gallardo (wedstrijdje met een Veyron vind je hier) onderhanden nam, werd het nu tijd om zijn jongere broertje ook te voorzien van een ietwat aangepaste beademing.

Het resultaat mag er wezen. Mogelijkheden zijn er in verschillende stages. De pret begint bij een basisversie met 800 paardjes. Aan de wielen. Jawel, de cijfers die men opgeeft zijn gemeten aan de wielen. Het motorvermogen zal dus om en nabij de 900 pk liggen. De vraagprijs hiervan bedraagt 49.000 dollar. Let wel, dat is inclusief 2 jaar garantie waarin je 24.000 mijlen mag afleggen. Geen slecht idee… Er is ook nog een Stage 1, ook met 800 WHP maar hier is ook de mogelijkheid om de motor te laten lopen op racefuel. Kost je 59.000 dollar. Geen zorgen, er zijn ook nog een Stage 2 (850 WHP, 1000 WHP op racefuel, 69.000 dollar) en een Stage 3 (1000 WHP, 1250 WHP op racefuel, 99.000 dollar). Men werkt ondertussen verder aan nog extremere versies met tot wel 2200 WHP.43 reacties

De heerlijk vlammende twinturbo gallardo’s van u.r produceren toch een mooiere sound dan de huracan. De gallardo blijft toch mijn favoriet
2200 WHP 🙄
Zou je zoiets in Nederland goed gekeurd krijgen?
@tvklarenbosch: even de katalysator er terug onder voor de apk en goan!! :p
@kennone: Ik haat dat woord sinds een paar weken!!! Ik verafschuw Saab Esso en alles wat Zweeds is! Please autoblog vervang die reclame!
@fmgarcia: de Esso reclame is in het Deens. Zweeds klinkt een stuk mooier imho.
@stefanvts16v: reclame?
@fmgarcia: Dan ben je hem zo beu en kijk je als nog hier bij elk filmpje op Autoblog die schijt reclame.. je kunt hem gewoon skippen jullie stelletje koekenbakkers!! Ik heb die reclame niet een keer hoeven zien hier!!
@kennone: skippen kan in ieder geval via de iOS app niet
@kennone: Wat @aambei al zegt ik ben zo’n ios knuppel. O het is nog Deens ook shit..
@kennone: riep iemand mij?
@fmgarcia: en volgens mij is die 9000 van na ’93 toch? Dus met kat?
@hans33sw: Vraag het Lene ajb!
@hans33sw: Saab 900 ;)
@fmgarcia: ik kan Lene Larsen best wel pruimen.
Voor als je weer verlangt naar een lambo die zijn best doet om je te vermoorden is dit best een leuke optie
Parker van Vehicle Virgina heeft al een tijdje een TT huracan.
@rudyv: volgens mij heeft hij een supercharged v10 geen twin turbo
@rudyv: die heeft een VF supercharger. Vanwege een zeer slechte ervaring met underground racing
@ettie: Nee, Parker heeft een slechte ervaring gehad met Dime Racing, niet UGR.
@thezonda: ah, klopt inderdaad ja. Heb de video even teruggekeken.
@ettie: Hij had geen slechte ervaring met underground racing. Underground racing wilde zijn auto wel aanpakken, maar dat zou enkele maanden duren en daar had hij geen zin in. Toen liet hij een twin turbo installeren bij een ander bedrijf die hun beloftes niet nakwamen. Nadat hij zijn geld terug kreeg, heeft hij ergens anders een supercharger erop laten zetten. Tenminste, dat stond een tijdje geleden op Jalopnik.
@jollydodo: dat klopt inderdaad, ik heb me in de namen vergist. Er zijn schijnbaar meer bedrijven die de huracan turbo’s aanmeten.
De supercharger is van VF engineering in ieder geval, ook door VF geïnstalleerd.
Meen je niet, buiten de auto gebouwd
@ff40: Meen jij jou reactie? Kijk eens goed naar de foto en ook de andere foto’s… Het is namelijk een illustratie hoe het zwikkie eruit zit van binnen de auto…
@notsobig: *jouW
De allereerste zeker niet. Op YouTube is iemand die dat ook heeft gedaan en toen is zijn versnellingsbak stuk gegaan en deels ook de motor.
Het filmpje stond op het kanaal vehicle virgins.
Gezien de werking van een turbo eerder sprake van twee blaadjesblowers dan twee stofzuigers.
@weem: ze zuigen toch lucht aan lampenkap
@sr20det: nee, de motor zuigt lucht aan. De turbo blaast d.m.v. De turbines de lucht de motor in onder druk
@raceface: Hoe dacht je dat de lucht in het compressorhuis kwam? Aanwandelen?
@werf76: “pomdiepomdiepom…..oh kijk!!…dat is een mooi schoepenwiel”
@werf76: doordat de druk van de aanwezige omgevingslucht buiten de turbo t.o.v. het absolute vacuüm hoger is als de druk in het compressorhuis t.o.v. het absolute vacuüm zal de lucht gaan stromen van hoog naar laag.
@sr20det: Een zuiger zuigt, een blazer blaast. Doel van een turbo, net als een blaadjesblower, is om te blazen, en moet daarvoor zuigen. Doel van een stofzuiger is zuigen, en moet daarvoor blazen. Semantische discussie ben ik met je eens, maar de vergelijking tussen een blaadjesblower vind ik dan meer van toepassing dan een stofzuiger :-). Die aanhangsels zien er trouwens ook verdacht uit als blaasdjesblowers.
Foto shop..meer zie ik niet
Heel vet. Maar doe mij maar een performante zonder saus.
800 WHP is wel meer dan 900 EHP bij een 4WD, aangezien zo’n 20 tot 25% verloren gaat in de aandrijflijn
@larsdbs9: Misschien wel van exotische metalen gemaakt inc. carbon?
Geniaal dit!
@camber24 nieuwe schrijver erbij??
Bij het lezen van Underground Racing moet ik gelijk aan de intro van hun filmpjes denken. Tijdens de intro hoor je een elektronische stem ”This is the sound of Underground” zeggen en iedere keer dat ik nu Underground Racing lees hoor ik die intro in mn hoofd.
Ter verduidelijking: https://www.youtube.com/watch?v=qQ3_0aztL0Y
@schoeneke: ja, ook vaak gezien/gehoord in t verleden. Best n vette intro, toch? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).