Deze BMW iM2 is een mooi elektro-bommetje

Auteur: , 28 Reacties

Helaas is de auto momenteel nog vaporware. Maar als dit de toekomst is worden wij er blij van.

Waar moet dat heen met die auto’s? De petrolhead komt steeds meer in heat nauw. Autonome, elektrische gebakjes nemen de wereld over. Maar wat moeten wij notoire scheurneuzen dan. Het is een vraag die regelmatig door mijn hoofd schiet als autoliefhebber. Worden we met zijn allen verbannen naar circuits in de toekomst? En zo ja, hoe duur wordt het dan om daar een dagje ‘je fix’ te krijgen?

Inmiddels is wel duidelijk dat het vooral het autonome gedeelte is van deze vaak gepaard gaande innovaties waar we voor moeten vrezen. Ja oké, die batterijen in plaats van de traditionele verbrandingsmotor hebben ook zo hun nadelen. Met zo’n plofmotor is het wat makkelijker om er *Viva-modus aan* een emotionele connectie op te bouwen.

Het pompende hart van je auto bestaat net als je eigen lijf uit veel verschillende onderdelen. Het ding heeft zuurstof nodig om te overleven. Je moet er goede voeding ingooien en ‘m in de optimale hartslag-range houden, als je er optimale prestaties aan wil ontlokken. Soms vertoont een van de afzonderlijke onderdelen wat nukken. Dat is vervelend, maar ach, je hebt dat zelf ook weleens.

Zo’n elektromotor is in verhouding maar saai. Veel minder onderdelen, insta-power vanaf 0 toeren per minuut, hetzelfde geluid als je staafmixer en zelf kan je er niks aan doen. Maar goed, als het maar hard gaat én we zelf mogen sturen, dan wennen we daar wel aan. Met een golfkarretje racen is immers ook tof. Het helpt daarbij als een auto er ook nog eens prettig uitziet, zoals deze BMW iM2.

Het concept van David Olivares verenigt de kenmerkende dikheid die we kennen van BMW’s M-modellen met de moderne styling van BMW’s i-modellen. Een geinig detail vormen bijvoorbeeld de dichte ‘nieren’. Traditioneel vormen deze de luchtinlaten van een BMW, maar net als bij de Tesla Model 3 zijn die niet meer nodig bij een elektromotor.

Wij vinden het design geslaagd. Nu alleen nog zorgen dat die batterijen wat lichter worden en die autonome nonsens niet doorgaat.28 reacties

“vapoware”en meer van dat soort onzin in een stukje over een auto die bestaat.Gaat lekker Autoblog.
@noosaheads: Die niet bestaat. Uiteraard.

Gaat lekker, Noosa.
@noosaheads: … ik begrijp je reactie niet…
@potjak: hij is in zichzelf aan het babbelen…
Bah bah wat een hok… Die zou ik als 3 jarige nog uit mijn hot wheels verzameling smijten.
Ziet er lekker dik uit, beetje over de top qua lijnenspel (iets te druk naar mijn mening). Maar als dit de toekomst is kan ik er prima mee leven :)
Ik vrees dat ik binnen nu en afzienbare tijd na jaren afscheid moet gaan nemen van autoblog. Tot nu toe heb ik weinig op met elektrische auto’s en ik ben bang dat een dik bespoilerde BMW daar weinig verandering in zal brengen.
Alfa SZ van voren en GT86 van achteren :)
De neus bevalt me niet heel erg, maar verder oogt t wel ‘dik’.
Die neus. Jongens eerlijk waar zijn we mee bezig.
Leuk dat ze een poging gewaagd hebben om een moderne interpretatie van de Sharknose te maken…

Alleen doet het zonder luchtroosters er in meer aan mijn oma denken die haar tanden in een glas met water en een bruistablet op het nachtkastje heeft laten staan dan aan een alles verslindend roofdier…
Bouwen dat ding!
Mooie nieuwe versie van ‘het beest’ van Alfa…
Had die nieren dan ook gewoon open gelaten als je in de bumper wel een berg gaten en sleuven hebt
Toch zouden een paar chromen randjes om de nieren de herkenbaarheid ten goede komen. Verder een mooi design. Ik ben niet zo bang voor de elektrificatie van ons wagenpark. Het is de toekomst en er zullen heus voor de ‘petrolheads’ zat leuke sportieve opties komen. Denk alleen maar aan de sprint records die de komende jaren aan de lopende band zullen sneuvelen.
@tenaci: gelukkig blijven de endurance / 24u records nog prima staan 😂
Als dit de toekomst is… kill me now
@erind: inderdaad
Hij lijkt aardig chinees maar alsnog vind ik, als hij de actieradius + performance heeft van de m2, wel een cool karretje
‘een mooi elektrobommetje’?!
Technisch gezien wellicht; qua uiterlijk vind ik het een gedrocht …!
Make EV’s great again. Dit is een stap in de goede richting!
Wat een lelijk hok
Sorry mensen…maar ik vind hem echt super dik!! En dat is geen grap.
@shadowbroker: same here
Als er maar een BMW logo op staat, dan is het voor fanb0y @jaapiyo wel te pruimen. Of had je deze stofzuiger met een Hyundai logo nog steeds bestempeld als “dik”?
Ah mooie bak! Ik wil erin rijden: zoemm zoooeeeemmmmm… goh die microgeluidjes met veranderende frequentie, net een trein. Oh de accu is leeg. Nou dat was het dan mijn rijverslag van deze bolide.
Ik vind autonoom rijden geen nonsens.
De auto wordt echt auto, en daarmee ‘gereduceerd’ tot transportcapsule. Dat heet vooruitgang, we gaan ook niet meer op pad met paard en wagen. Als petrolheads zullen we om moeten zien naar andere speeltjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).