Deze Cadillac DTS was ooit van de rijkste man op aarde [updated]

Auteur: , 25 Reacties

Steenrijk, maar toch zo lekker gewoon gebleven. Jullie weten vast over wie we het hebben.

Van de 7 miljard mensen die onze aardkloot bevolken zijn er 1.645 miljardair. Dat wil zeggen: ze hebben een vermogen van minimaal 1.000.000.000 USD. Drie van hen wisselen regelmatig stuivertje om de koppositie: de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim, Porscherijder Bill Gates, en de bescheiden investeerder/belegger Warren Buffet, die in 2008 voor het laatst de rijkste man op aarde was.

Dezelfde Warren Buffet geeft niet zo heel veel om een extreem opulente levensstijl; een lekkere grote, presidentiƫle en comfortabele Cadillac met een dikke V8 is alles wat de man nodig heeft. Maar je kunt niet eeuwig dezelfde auto rijden, en dus gooit hij zijn DTS (modeljaar 2006) in de verkoop. Het verhaal achter de aankoop ervan las je ooit al op autoblog.

Bijna alles in het 2,5 ton wegende gevaarte is van leer, dus we gokken dat hindoes en Peta-activisten deze even laten gaan. Voordat hij zijn DTS kocht reed Buffet overigens een Lincoln Town Car, maar dat terzijde.

Mooi handschrift

De sympathieke Amerikaanse tachtiger doet de verkoop door middel van een veiling waarvan de opbrengst naar liefdadigheidsorganisatie Girls Inc gaat (video), want hij weet heel goed dat auto’s van bekende mensen een extra centje opleveren. Het startbod is $10.000. Kopen, kopen, kopen! (via DuPont registry)

Waarschijnlijk heeft Warren inmiddels al vervangende wielen (een Warren G-Klasse?), anders werd hij een lopend Buffet. *pakt jas*

Update (20-02): de Caddy is op ruim 100.000 euro afgehamerd. Niet slecht, als je nagaat dat dat ongeveer tien keer de huidige waarde is.25 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
En toch heeft zo’n dik aangeklede Cadillac wel wat, om te zien. Niet om te hebben.
Want betrouwbaarheid enzo…
@viezefreddyw: Hoezo betrouwbaarheid? Dingen zijn niet stuk te trappen. 100k miles beurtintervallen. Onderbelaste motor. Prima enorme km standen mee te draaien hoor.
@E34M5Touring: je kan een hoop van Amerikanen zeggen en vinden, maar niet dat ze betrouwbare auto`s maken. Altijd stuk.
@dutchdriftking: prima auto’s en erg betrouwbaar. Simpele beproefde techniek. 275pk V8, niet te zwaar opgefokt. Loopt goed met -25 en 45. Alleen niets voor dit continent.
@Maarten123: Iedereen die ik ken die amerikanen heeft gereden heeft er behoorlijk problemen mee gehad……
@dutchdriftking: iedereen die jij kent is niet representatief voor ALLE amerikaanse auto’s in het algemeen en de Cadillac DTS in het bijzonder. Blijkbaar ;-)
@gtwillem: zeker niet, maar het waren er genoeg om me wel aan het denken te zetten.
@dutchdriftking: Mijn Camaro is de betrouwbaarste auto die ik ooit gehad heb. Heb in 4j tijd, incl banden, remmen etc., hetzelfde betaald als voor 1 beurt aan de M5. Beide dealeronderhouden. Goedkoop in onderhoud, nooit wat stuk en never missed a beat.
Alleen gekken en dwazen schrijven hun naam op deuren en glazen, en het dashbord van hun auto.
@spidermann: verder ziet de auto er vet uit, alleen vloermatten ff vervangen.
@spidermann: Alleen levert deze naam juist extra geld in het laatje.
Van de generatie net hiervoor vond ik de Seville STS altijd wel een tof ding, dit is me dan toch iets te oubollig.Dan heb ik liever zo’n ordinaire hoerensloep uit begin jaren ’80.
De man is gewoon een patriot, zijn naam alleen al doet overal ter wereld de rode loper uitrollen en deuren openen die voor anderen gesloten blijven; en me wou dat ik net zo’n gek en zo’n dwaas was die zijn naam schrijft of deur en op glaas was, en slechts 2% van de man zijn vermogen zou bezitten. …..
via iPhone app
Ik mag dit soort auto’s wel. Gewoon een heerlijk relaxte comfort cruiser met ruimte voor 6 1,5 liter bekers. Nergens pretendeert het premium of sportief te zijn. Of heel erg goed. Het enige wat ding wil doen is je al deinend (fietspompen als schokdempers) en gleidend over leer met een overactieve airco je naar de bingo/bowling/apotheker/bejaardentehuis rijden. Beige met beige is de beste kleurencombinatie, trouwens!

De relatieve terughoudendheid in het leven met een “gewone” Caddilac is ook niet enkel voor de schijn. Tesamen met Bill is ie ook de meest genereuze rijkaard op deze planeet die enorme bijdragen doen aan de globale samenleving, een keer iets anders dan de zelfaanbidding die hier vaak op AB de revue passeert, daar kunnen o.a. de europese billionairs nog iets van leren…
Waarom verkopen als je al zo rijk bent? Ik zou hem weggeven aan iemand die hem goed kan gebruiken. Iemand die door deze auto weer kan werken bijvoorbeeld
@Alfarobert: De opbrengst van de wagen gaat naar een goed doel, hij houdt het niet voor zichzelf..
@Alfarobert: Gelezen? De opbrengst gaat naar een goed doel.
Pfff…Warren Buffet…… Doe mij maar de Cadillac van de beste zanger ter wereld, Leen!
@gash:
Nah. De Cadillac van mister Cash bestaat mij toch uit iets te veel slecht passende onderdelen uit verschillende jaren.
Lekker veel regulaten in zn Warren G-wagon!
Een niet gepanserde wagen?
Goed dat hij gewoon blijft en dit soort auto’s rijd.
Hier kunnen voetballers, rappers en jurken nog wat van leren….
Ik vind het dan ook gern goedkoop uitziende wagentje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).