Deze Camaro bewijst dat Amerikanen goede auto’s bouwen

Auteur: , 33 Reacties

Ieder jaar gingen er gemiddeld een kleine 40.000 kilometers onder de wielen van deze Camaro door en dat is hem niet aan te zien.

Chevrolet Camaro

Terwijl we tegenwoordig in Europa in hitsige driecilinders rijden met een specifiek vermogen van 140 pk per liter, doet deze Camaro het met krap meer dan 50 pk per liter uit zijn 3.8 V6. Combineer de 193 pk met een klassieke viertraps automaat en je weet dat dit geen auto’s is waarvan je aansprekende prestaties moet verwachten. Tenminste, dat zou je denken.

Camaro

Het feit dat deze Camaro sinds zijn eerste tenaamstelling in de zomer van 2000 al ruim 580.000 kilometer heeft gereden, mag gerust een aansprekende prestatie genoemd worden. Het plastic in het interieur glimt net zo goedkoop als dat in een communistische auto van dertig jaar terug, maar het blijft wél heel.

De verkoper vraagt zich in de advertentie dan ook hardop af of deze stand wel klopt. Zou de Camaro onder handen zijn genomen door een opportunistische tellerfraudeur? De Amerikaanse cabrio werd in 2014 naar ons land verscheept, dus de meeste kilometers zullen in het land van herkomst afgelegd zijn. Maar wie importeert er nu een Camaro (van de toch al minst aansprekende generatie) met een half miljoen kilometers op de teller? Een hoop vragen, maar weinig antwoorden. Voor een kleine 4 mille kun je zelf op onderzoek uitgaan.

Camaro

Met dank aan @caferacer voor de tip!33 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
4000 roebels, dollars of centen? Want ik geef er een vrijwaring voor. ?
Stukje GM kwaliteit, dus van die kmstand kijk ik niet op.

Valt mij wel op dat hij van zij best op een Jag XK lijkt, voor de rest dan weer niet.
Qua model vind ik het een van de minst begeerlijke Camero’s.
@wankeltje: Die kilometerstand zegt alleen dat er veel mee is gereden. Niet echt een bewijs dat Amerikanen goede auto’s bouwen… Wie weet zijn er al 5 nieuwe motors en 3 nieuwe versnellingsbakken gemonteerd.
@991gt3rs: precies want bewijs dat Amerikanen goede wagens bouwen hoeven we niet te hebben, dat wisten we al. Buiten dat, ook al zijn er 3 nieuwe motorEN gemonteerd dan wil dat niet zeggen dat de wagen slecht is.
Voor zo’n KM stand vind ik 4000 eksters best een hoop. Het is nou ook niet echt bepaald een goedkope auto voor dagelijks gebruik. Ik vraag me af wie dat koopt.
Als al die kilometers met 60 mph op Amerikaanse Interstates zijn afgelegd, dan slijt zo’n ding natuurlijk niet zo hard als in het gemiddelde Hollandse stad- en fileverkeer.
@potver7: Heb je die wegen gezien..
Ook een kapotte klok staat twee keer per dag goed. Één auto met hoge km stand zegt dus niks. Maar dat Amerikanen goede auto’s bouwen was al bekend. En ze zijn nog goedkoop ook tweedehands.
Ik vind de camaro een van de weinige musclecars waarvan elke generatie toch wel cool is.
En die kilometerstand laat zien hoe goed amerikanen zijn zolang de roest niet al te erg wordt, en de elektronica niet al te gecompliceerd is.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Verder ziet hij er nog redelijk strak uit als de kilometerstand klopt. Alleen de stoel heeft wat instapschade maar verder zie je niks. Gezien dat het een cabrio is zal hij wel uit een zonnige staat komen waar je auto nooit roest, in combinatie met een 3.8L V6 die 7pk levert en ik geloof meteen dat de stand klopt.

Verder vind ik 4.000 euro nogal veel voor een Camaro van de verkeerde generatie met de verkeerde motor, met automaat waarvan ze ook nog het dak zijn die misschien 580kkm heeft gedaan nogal veel.
@reistje: in Nederland verkopen ze ook cabrios .en zoveel schijnt de zon niet hier .;)
De kilometer stand kan ook vooruit zijn gedraaid om wat minder import belasting te hoeven betalen. Zelfde als het populaire trucje van een tijdje geleden om een “schade” auto’s te importeren door gewoon alle onderdelen van de auto te schroeven of desnoods kapotte onderdelen te monteren.
Altijd begrepen dat “Amerikanen” best duurzaam zijn. In de zin dat ze blijven rijden, en dat de belangrijkste functies van de auto het blijven doen. Goedkoop plastic maar wel degelijk zeg maar. Elektronica ellende hebben alle auto’s voor zover ik heb meegemaakt.

Realiseer ik me opeens. hoe duurzaam is een volledige elektrische auto eigenlijk? Mechanische zijn de auto’s met verbrandingsmotor, met een beetje beleid, niet echt stuk te krijgen. Maar elektronica verouderd gewoon en houdt op una momento dado er gewoon mee op.
@pomoek: Volgens mij is het ook zo dat een elektromotor minder onderdelen heeft en minder aan slijtage onderhevig is. Volgens mij zou het dus voordeliger moeten zijn.
@pomoek: een elektromotor gaat erg lang mee, accu’s blijken tot nu toe erg betrouwbaar maar dat is nog eventjes afwachten. De echte elektronica kan je ook gewoon zo maken dat het erg lang mee gaat maar dan moet je het goed doen. De vraag is of de fabrikanten daar het geld in willen steken, maar het kan zeker wel.
Best een leuk ding om te zien, en heerlijk relax cabrio toeren met zo’n ding.
Alleen dat aftandse goedkope interieur zou mij weer direct tegenhouden.

4k, ik denk dat 1500/2000 eerder komt.
Feitelijk bewijst deze Camaro alleen maar dat Amerikanen één goede auto gebouwd hebben.
@woutel:
Dat is er dan nog altijd eentje meer dan VAG.
@wankeltje: Jaren 90 waren anders topjaren voor VAG, de befaamde en oerdegelijke 1.9 TDI/ de 1.820VT stuk voor stuk top blokken, de eerste generatie TSI/TFSI is idd bagger maar na 2012 zijn daar vrijwel ook geen problemen meer mee.
@wankeltje: Je bent een slecht geïnformeerde hater. De Kever en de Golf staan beiden in de top 4 van meest verkochte auto’s ter wereld ooit … en als dat niet overtuigend genoeg is: VW busjes zijn keiharde autopron !
@dawwg: Ehmmm; ik bedoel natuurlijk de echt oude VW T1 en T2 busjes uiteraard; niet die moderne bumperkleverts van de lokale klusser of tuinman :)
Amerikanen bouwen al tijden geweldige autos en motoren, alleen wij in europa begrijpen die niet. Beetje jammer en arrogant, that’s all.
@noreplacementfordisplacement: Arrogant zijn Amerikanen vooral zelf. En laten we eerlijk zijn; die auto’s zijn ook een millennium lang alleen maar gemaakt voor de Amerikaanse markt; veel te groot en zwaar met een koe van een 5.x V8 die 150pk leverde en max 1:4 liep en alleen Europese bochten kon maken achterop een ligbed van een autotaxi…. 3000kg met springveren en drum-remmen is niet zo handig in de Franse alpen zullen we maar zeggen.

Ofwel: niet heel geschikt en/of pragmatisch voor Europa …noch van goede bouwkwaliteit, maar meestal wel supercool :) Goede bouwkwaliteit is echt iets van de afgelopen paar jaar; zelf de Mustang had vorig jaar nog springveren en panelgaps waarvoor ze in NL verschillende postcodes uitgeven …
Lelijkste camaro ooit gemaakt?
Ik sla even over. Lelijk hok.
@dutchdriftking: Ik niet! Deze Camaro is voor mij een absolute Guilty Pleasure. Nog altijd een van de mooiste Cabrio’s, zeker voor dat geld. Het interieur is niet echt denderend, maar wel ruim en compleet.

Alleen zou ik gaan voor een exemplaar met 4 ton minder op de klok. Scheelt je slechts 1.000 euro!

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/chevrolet/m1057584741-chevrolet-camaro-convertible-3-8-cabrio.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=88772

Gewoon om lekkere road trips mee te maken door Zuid-Frankrijk. J.J. Cale op de speakers, meisje er naast, automaatje in D en lekker door de zon cruisen. Toch een topauto? Voor 5 mille!
@willeme: Doe mij dan maar een Crossfire, dat is mijn Guilty Pleasure.
@willeme: prachtige auto. Alleen jammer van die foeilelijke EU-bumper en uitlaten. De zwarte is zoals die er hoort uit te zien.
Die 3800 v6 blokken zijn erg sterk. Ik ben een getunede supercharger versie aan het inbouwen. Met een turbo kun je er tot zo’n 800 pk uithalen zonder dat het blok kapot gaat.
De bouwkwaliteit van de gemiddelde Amerikaan is gewoonweg echt waardeloos, maar de motoren en dan doel ik op de luie V6’en en V8’en gaan heuuul lang mee. Specifiek vermogen van een krom bierdopje lijdt hier vaak toe.
Leuk voor erbij! Maar niet voor €4k, das toch echt iets te veel…
Nee niet dit model en niet voor dat geld.
Is deze Camaro onbemind?
Zal hooguit een persoon die als een blok valt voor de looks van deze Camaro zich ontfermen over de schicht?

Ik als leek, en moet ik een Camaro dan zal ik als leek een Camaro willen die erook naar uitziet, met de bekende Camaro look. Dat zijn dan de bekende populaire Camaro’s zoals de laatste generatie.
En wil ik Amerikaans dan is mijn keuze zeer anders. Ik wil een Buick Riviera oa, een Dodge Satelite, Dodge Coronet, Oldsmobile Toronado, Cadillac Seville of CTS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).