Deze camper is een eenpersoons No Flex Zone

Auteur: , 16 Reacties

You trying to flex on me...Don't be silly.

1

Met enige regelmaat schotelen we je op deze site gargantueske campers voor waarmee je ofwel kan leven in luxe ofwel de apocalyps kan overleven of beide. Deze populaire contrapties zijn vaak voorzien van enorme motoren en indrukwekkende onderstellen om al het gewicht dat de uitrusting heeft met zich mee te dragen. Meestal bieden de campers ook plaats aan meerdere personen, zodat je na de apocalyps niet eindigt als Lonesome George, de Pinta-schildpad die de laatste van zijn soort was. Hoewel, op zich zou zoiets dan wel weer een gave ervaring zijn om een boek over te schrijven of om een youtube-filmpje van te maken, zodat je schreeuwend binnenloopt van alle royalties en pagevie…ow wacht…

2

Enfin, de Flexcamper die je hierboven ziet is van een ander kaliber. Het ding is namelijk niet gebaseerd op een vierwielaangedreven Mercedes Sprinter of zelfs een vrachtwagen, maar op een Fiat Fiorino. De Fiorino is de kleinste auto in Fiat’s ‘Professional’ line-up en in principe gelijk aan de even guitig genaamde Peugeot Bipper en Citroën Nemo. Voor alledrie geldt normaal gesproken: buiten de naam is er weinig vrolijks aan. Hoeft ook niet, het zijn nuttige werkpaardjes voor noeste ondernemers.

3

Je kan er echter wel degelijk wat van maken, zo bewijst de Duitser Stephan Kniebetsch. Door elke millimeter optimaal te gebruiken, heeft deze kampeerliefhebber de kleine besteller omgebouwd tot camper. Kennelijk heeft Stephan echter wel helemaal níemand in zijn leven die hij eventueel mee zou willen nemen op vakantie, want het is in dit geval een eenpersoonscamper geworden. Behalve voor jezelf en de rest van je persoonlijkheden is er plaats voor helemaal Nemo niemand.

4

Dat heeft overigens ook zijn voordelen: de voetafdruk van de Fiorino is zodanig klein dat je ‘m bijna overal kan parkeren én het ding is ontzettend goedkoop. Nieuw koop je de Fiorino vanaf 7.250 Euro exclusief belastingen en een kit om de ombouw zelf te doen kost 5.620 Euro. Het duurder maken kan door de ombouw te laten doen, het goedkoper maken kan ook door een tweedehandse basis te kopen. Is vrijheid een omgebouwde Fiorino, of doe jij liever wat rondjes op Fiorano?16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat leuk dat er ook aan de autoblogreaguurder wordt gedacht
@sanderp: dan kan de passagiersstoel er eigenlijk ook uit
@pindakoning: Trackday Fiorino?
@pindakoning: waar ga je dan je benen of hoofd leggen?
Mooie studentenwoning.
Grappig, maar wordt al heel lang gedaan hoor op basis van de Jumpy/Nemo/Fiorino.

Echter geen campervoordeel qua belasting en op grijs kenteken mag je dit volgens mij ook niet gemonteerd achterin plaatsen.

Dus dan op basis van de personenversies, en die zijn een stuk prijziger en met veel onderdelen die je dan moet demonteren.
@reactief: dus niks grappig aan.
@reactief: volgens mij is er geen enkele belemmering om een auto met ‘grijs’ kenteken bij de RDW te laten omkeuren naar ‘geel’. Je zult alleen nog rekening moeten houden met het aftikken van de rest-BPM. Sterker nog, ook als je een camper bouwt op basis van een voertuig met ‘geel’ kenteken, moet je even bij de RDW langs, anders kom je niet in aanmerking voor het kwarttarief voor de MRB-afdracht.
@rrrobert: Klopt. Maar dan is het dus net zo (bijna)duur als een personenversie… In ieder geval niet die 7000 zoals benoemd!
Handig voor al die oostblokarbeiders, kunnen ze ieder weekend ff naar het thuisfront karren!!
Ik gooi liever een matras achterin een Renault Megane Van. 1.75 meter diepe laadruimte dus voor een zijslaper goed te doen. En met grijs kenteken lekker goedkoop.
Dan vind ik die bangbus van vw beter dan deze ruktruck! Maar leuk voor de beginnende…. trekker
Wat enorm vet zo lekker klein
Duur matras en keukenkastje…
Waar te koop? Is deze ook te zien op vakantiebeurs jaarbeurs?
moet wel koud zijn rond deze tijd van het jaar, tenzij je de motor heel de nacht laat draaien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).