Deze CL500 Designo is een geweldige youngtimer

Auteur: , 45 Reacties

Dankzij de persoonlijke aanpak is deze CL nét even anders dan de doorgaans grijze varianten.

Met labels als Audi Exclusive en Lamborghini’s Ad Personam is het personaliseren van je bolide weer helemaal in. Vergeet niet dat deze programma’s bij diverse merken al jaren worden toegepast.

Deze CL met Designo extra’s uit 2001 is daar een voorbeeld van. Het model wordt tegenwoordig al snel geassocieerd met foute figuren. Deze occasion bewijst dat het ook anders kan. In plaats van de term ‘pooierbak’ komen de termen elegant, chique en strak in mij naar boven. Ja, we hebben het hier nog steeds over een zestienjaar oude Mercedes CL.

De coupé valt tegenwoordig onder de youngtimer regeling en kan dus zakelijk met 35 procent bijtelling over de dagwaarde worden gereden. Het model is uitgevoerd in de kleur Mystic Blue. Deze kleur komt voor een deel terug in het interieur op de lederen stoelen en interieurlijsten. De 306 pk sterke CL500 heeft 181.000 kilometer op de teller staan. Ondanks de wat hogere stand oogt de Merc meer dan keurig. Daarnaast kun je een goede indicatie krijgen wat je eventueel te wachten staat dankzij ons aankoopadvies over de C215.

Volgens de aanbieder was niemand minder dan Willem Endstra de eerste eigenaar van de bolide. Een bron wordt echter niet genoemd en dus nemen we dat detail voor nu met een korreltje zout. Volgens onze eigen informatie reed Endstra onder andere in een SL500 (R129), een Dodge RAM, een getunede Focus en een donkerblauwe 540i met hele dikke ramen. Maar goed, de vraagprijs van deze Mercedes bedraagt 16.450 euro.

Met dank aan een ieder voor de tip!45 reacties

Nog even en het coachbuilden van auto’s wordt weer helemaal hip!
Tot je de btw-correctie moet doen en die zie ik gek genoeg nooit langskomen bij youngtimer items.
@aarsgewei: als je voor deze gaat is het 1,5% over zo’n 140.000 euro, dus 2100 euro die je vervolgens als kosten op de zaak mag opvoeren en dan blijft er zo’n 1200 euro netto over bij 40,5% belasting.
Valt best mee toch?
@kobus1967: 194 euro netto bijtelling, jouw BTW correctie vervolgens daar nog bij. Leuk dat je al je kosten af kan trekken, maar haal je dat er uit?

Ik zou mezelf gewoon 19 cent per kilometer geven en privé gaan rijden.
@kobus1967: btw als kosten opvoeren? Zou wel lekker zijn maar helaas mag je die 1 op 1 afdragen. Youngtimers zijn totaal niet interessant wat mij betreft, heb al veel berekeningen gemaakt maar prive is meestal voordelig voor mij.
@aarsgewei: youngtimer/oldtimer opknappen op de zaak en dan inzetten voor promotie en reclame
@kobus1967: volgens @aarsgewei moeten we een nieuwe boekhouder zoeken :-)
@aarsgewei: wat houdt de btw correctie in?
@hplh: wat kobus1967 zegt klopt; je mag het btw forfait van de winst aftrekken.. :-) mooie aan de 35% bijtelling en btw forfait is dat je geen administratie hoeft bij te houden.. Dat is erg prettig. Vaak wordt ook vergeten hoeveel tijd het kost om een administratie bij te houden.. Als je reëel bent en je eigen uurloon hanteert kom je vaak een stuk duurder uit! :-)
@hanzerrr: kan je dat forfait daadwerkelijk van je winst aftrekken? Kan dat nergens terug vinden eerlijk gezegd.
@aarsgewei: ik gebruik acumulus.nl als boekhoud pakket en die doet dit standaard zo voor mij.. Ander voorbeeld van een moment dat BTW en IB met elkaar mengen.. Je bent een kleine ondernemer en je hoeft geen BTW afdracht te doen.. Je moet deze ontvangen BTW wel bij je IB optellen :-)
@hanzerrr: ik vrees dat je al dan niet onbewust aan het frauderen bent. Kom met een betrouwbare bron of ga als de sodemieter een nieuw boekhoudpakket aanschaffen en je aangiftes corrigeren.
@aarsgewei: Wanneer de auto voor de IB ook op de zaak staat, dan is de BTW bijtelling een aftrekpost. Misschien tijd voor een nieuwe boekhouder?
@hanzerrr: Jij hebt er duidelijk geen kaas van gegeten, je haalt dingen door elkaar en je verkondigd onwaarheden. Dat je boekhoudpakket het zo verwerkt (als dat al zo is) dan betekent dat niet dat het ook volgens de wet is. Als jij daadwerkelijk bedoeld dat je de btw-correctie (en dus geen bijtelling) aftrekbaar is van je ondernemingswinst dan fraudeer je simpelweg. Had eerst nog goede hoop dat ik een bepaalde regeling niet kende maar het is me nu duidelijk dat je complete onzin verkondigd. Mocht ik fout zitten dan zie ik graag een bron, bij voorkeur op de site van de belastingdienst maar het is simpelweg nergens te vinden op internet wat jij beweerd.
@hanzerrr: Jij hebt er duidelijk geen kaas van gegeten, je haalt dingen door elkaar en je verkondigd onwaarheden. Dat je boekhoudpakket het zo verwerkt (als dat al zo is) dan betekent dat niet dat het ook volgens de wet is. Als jij daadwerkelijk bedoeld dat je de btw-correctie (en dus geen bijtelling) aftrekbaar is van je ondernemingswinst dan fraudeer je simpelweg. Had eerst nog goede hoop dat ik een bepaalde regeling niet kende maar het is me nu duidelijk dat je complete onzin verkondigd. Mocht ik fout zitten dan zie ik graag een bron, bij voorkeur op de site van de belastingdienst maar het is simpelweg nergens te vinden op internet wat jij beweerd.
@aarsgewei: kobus1967 weet er ook gewoon van.. ben blijkbaar niet de enige die het toepast..
@hanzerrr: De regeling bestaat simpelweg niet, dus als je het toepast fraudeer je. Als ik fout zit kom dan met een bron. Ik wil je graag geloven en wil het ook graag zelf toepassen maar anders denk ik dat je even goed moet kijken wat er in je boekhoudsysteem daadwerkelijk gebeurd.
Dit blijf ik een prachtige auto vinden. Een van de mooiste coupé’s gebouwd door Mercedes. Exterieur is prachtig in het blauw maar het interieur vind ik toch een stuk minder met die kleur. Een auto als dit vraagt om of cognacbruin of een lichtkleurig interieur.
@viezefreddyw: Juist. Donkerblauw exterieur is een van mijn favorieten. In het interieur moet ik er niks van hebben.
@viezefreddyw: sowieso vind ik dat het nadeel, van buiten een tijdloze schoonheid maar interieur zie je de leeftijd toch
@jvthof: Ach ja, ook wel logisch. Het interieur is inmiddels bijna 20 jaar geleden ontworpen.

En als je wat nieuwer wilt, kijk de facelift eens na. Dat interieur is werkelijk schitterend. Althans, dat vind ik..
Glimmend leer op de bestuurderstoel meestal een teken veel kilometers. Zie liever het matte zoals op de passagierstoel. Aach ja ben ook een pietleut weet het.
@thomasthomas: nee hoor zo denk ik ook. De verkoper is ook aardig in de weer geweest met cockpit spray , jakkes!
@schellekens006: makkelijk weer mat te makente met een goede reiniger en sealer. Veel interieur delen van deze CL zijn hout en glimmen sowieso.
Een interieur met grijs leer had een stuk fraaier geweest.
 Het model wordt tegenwoordig al snel geassocieerd met foute figuren. Deze occasion bewijst dat het ook anders kan. > Willem Endstra was de eerste eigenaar… Was toch wel iemand met een bedenkelijk imago
@kenner: Precies dat was mijn gedachte toen zijn naam voorbij kwam. Voegt ook totaal niks toe aan deze auto om dat erbij te vermelden vind ik.
Mooie kleur, maar toch heb ik ‘m liever in het zwart met beige of oranje interieur. Interieur vind ik niet mooi. Vooral dat zwarte stuur in combinatie met het zwarte/blauwe interieur, vind ik niet mooi. Overigens vind ik dit type ook mooi als auto zonder AMG-pakket. Bij de types er na, vind ik een AMG-pakket toch wel een must.
Dat kleurtje staat hem goed
Ik vind de facelift toch een stuk frisser ogen. Wel een mooie kleur voor dit model. Interieur is niet mijn ding. Je betaalt een hoop extra voor designo en toch ziet het er hier goedkoper uit dan standaard leer vind ik.
Foute bak
@heer: Leg uit…
Leuk, tot je de eerste rekening van het onderhoud moet lappen…
Typische glazenwasser auto. (Liefst met een petje!)
De km stand vind ik wel meevallen, mits deze goed is onderhouden.
Schitterende blauwe kleur! Interieur had cognackleur moeten hebben.
Laatst nog in Rotterdam gezien; http://www.autojunk.nl/2016/12/cl500-m550d

Pracht ding!
Heerlijke GT!
Stijlvol uitgevoerd
Heb een hekel aan een opgepoetste motor ruimte…eventuele olie lekkages zijn dan opeens verdwenen
Sorry hoor maar ik ben al een jaar of 10 uit dat bijtelling gebeuren. Hoe reken je nu ook al weer uit wat dit per maand kost?
Opzich leuk maar die oudere Mercedessen vind er altijd zo snel uitzien als een of andere drugsbak
Ome Willlem! Ik kan mij nog zo herinneren dat wij voor raadsvergaderingen afspraken op de Markt voor dat rare beeld, en daar stond hij dan met deze CL.. dat waren nog eens tijden.
top bak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).